Google представи Android Wear - платформа за умни часовници

г. 07:50 ч.
Google представи Android Wear - платформа за умни часовници

Google представи специализирана версия на операционната си система, разработена конкретно за умни часовници. Google Wear се отличава с прост и ясен интерфейс, който е достатъчно приятен за окото и определено ще даде на компанията топ позиции в бранша.
Google Wear акцентира на някои специализирани функции. На първо място, това е фитнеса. Потребителите на платформата ще получават информация и съвети по време на упражнения, ще са наясно с моментната си скорост и измината дистанция при бягане, ходене или каране на колело. Страхотна новина е, че се поддържа Google Maps.
Операционната система за умни часовници ще поддържа и познатото от смартфоните ни приложение Google Now, а устройствата ще могат да се свързват с телефони и да извеждат на екрана си информация от външни приложения. Предвидена е и възможност за гласови команди под името OK Google.
Android Wear ще има богати възможности за управление на външни устройства. Като започнем от смартфон или пускане на видеоклип на телевизора и стигнем до управление на автомобили или умни къщи.
Интересно е, че традиционни производители на часовници като Fossil например са заявили готовност за производство на умни часовници. Това е важен акцент, защото феновете като мен се ужасяват от грозните пластмасови кутийки с дизайн на капан за хлебарки, които са в момента на пазара.
Предварителната версия на Android Wear вече е достъпна за разработчици, които могат да тестват и създават приложения за нея, така че, докато излязат първите устройства с операционната система вече ще има и достатъчно софтуер за тях.

Източник: The Verge

Повече за Android Wear - в специалната тема във форума ни.
        
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

NO.1 F6 - IP68 смарт часовник с живот на батерията 50 дни

NO.1 F6 - IP68 смарт часовник с живот на батерията 50 дни
NO.1 F6 има вграден педометър, акселерометър, датчик за следене на пулса, функция за следене на съня и Bluetooth модул за връзка със смартфон. Това е отличен фитнес тракер с нотификации за събития и разнообразни възможности...
 

NO.1 умни часовници - евтини и функционални

NO.1 умни часовници - евтини и функционални
NO.1 - китайска марка за смарт часовници с много модели с разнообразна функционалност, красив дизайн и много ниска цена...
 

SMA-R - красив умен часовник с метален корпус и кръгъл дисплей

SMA-R - красив умен часовник с метален корпус и кръгъл дисплей
SMA-R Smart Watch е красив умен часовник. Корпусът му е от здрав метал, предлага богата функционалност и удобно меню. Впечатление прави вграденият сензор, измерващ пулса ви...
 

FIFINE W9 - часовник със смартфон

FIFINE W9 - часовник със смартфон
Fifine W9 е нещо повече от смарт часовник. Освен всички стандартни възможности на подобно устройство, той всъщност е и пълноценен телефон за гласова телефония. Часовникът примамва с качествена кожена верижка и сапфир стъкло...
 

Най-скъпите брандове - Apple, Google и Samsung

Най-скъпите брандове - Apple, Google и Samsung
Google изпревари Samsung и вече е вторият най-скъп бранд в света...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed