Amazon анонсира първия си смартфон - Fire Phone. Слаб хардуер, посредствен дизайн, изчанчена ОС и високи цени

г. 08:33 ч.
Amazon анонсира първия си смартфон - Fire Phone. Слаб хардуер, посредствен дизайн, изчанчена ОС и високи цени

Вчера вечерта, най-големият онлайн магазин Amazon представи в Сиатъл своя първи смартфон - Fire Phone.
Това е една от най-очакваните премиери, слухове за телефона се въртят в мрежата от 2 години насам и всички са зажаднели за нещо ново и различно.
Успя ли Amazon с характеристиките на Fire Phone да оправдае очакванията? Без всякакво съмнение според мен - НЕ!
Amazon Fire Phone е базиран на 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon с тактова честота 2.2 GHz и графичен ускорител Adreno 330. Определено не е най-бързия телефон на света, особено в сравнение с вчера анонсирания Samsung Galaxy S5 LTE-A.
Amazon Fire Phone е оборудван с 4.7-инчов IPS екран със скромна за актуалните стандарти 720p резолюция, 2 GB RAM, аудиосистема с два говорителя, поддържаща Dolby Digital Plus, 4G LTE модул, задна камера с резолюция 13 мегапиксела и оптична стабилизация. Предния и задния панел на телефона са защитени с Gorilla Glass 3.
Най-интересната новост във Fire Phone е така очакваното 3D изображение или динамична перспектива. Според коментари на очевидци, това не е точно 3D дисплей. 4 допълнителни камери със 120-градусов ъгъл на обхват и инфрачервена подсветка следят за движението на главата и създават нещо като динамична перспектива, която се променя при движение / накланяне на телефона.
Като изключим това, основните новости са в софтуерното осигуряване. Amazon Fire Phone се предлага със силно модифициран Android, подйходящ за изискванията на компанията и наричан Fire OS 3.5.
Много се залага на приложението Firefly - според анонса, това е най-добрия софтуер, правен досега, който с помощта на камера и микрофон разпознава съдържание - QR кодове, филми, книги, сериали, песни, предмети и какво ли още не. Нещо като ъпгрейдната версия на комбинация от Shazam и визулания BING скенер. Телефонът ще ни забавлява и с други интересни софтуерни трикове, например autoscroll функцията, която позволява прелистване на текст или скролиране в браузър чрез накланяне на телефона.
Както сами виждате, характеристиките на Amazon Fire Phone надали могат да ни удивят. Външният му вид също не е връх в дизайна.
Очаквано, Amazon залагат на изчанчен, модифициран софтуер, който наистина ще има някои предимства, но и два пъти повече ограничения. Придобиването на телефона е обвързано с досадно набутване насила на редица безполезни и дразнещи от моя гледна точка Amazon сървиси.
Тоталното разочарование - уж независимият Amazon си е продал независимостта на AT&T. Единственият разумен вариант да се сдобиеш с Fire Phone е чрез договор с мобилния оператор. Смартфонът ще се предлага в мрежата на AT&T срещу $199 за 32GB версия и $299 за 64GB версия при сключване на двугодишен договор.
Цените за свободна продажба са меко казано безумни за това желязо - $649 / $749...
Лично за мен - голямо разочарование - посредствен дизайн, посредствен хардуер, специфична операционна система, ориентирана към потребностите и услугите на Amazon - това донякъде се очакваше и можеше да бъде преглътнато. Но начина на разпространение, обвързването с мобилен оператор и безумната цена за свободна продажба няма да направят хит от този смартфон според мен...

Снимка: Ted S. Warren/AP
    
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

Доставките от Amazon - скъпи и бавни

Доставките от Amazon - скъпи и бавни
Amazon бави повече от 30 дни доставка на книга до България...
 

Fire Phone - опитът за смартфон на Amazon се оказа неудачен

Fire Phone - опитът за смартфон на Amazon се оказа неудачен
Смартфонът Fire Phone - провал на Amazon на пазара на смартфон...
 

Amazon открива втори физически магазин

Amazon открива втори физически магазин
Офлайн магазините мна Amazon ще са временни, за новогодишните разпродажби. После се закриват...
 

Пореден опит за iPad килър - таблета Amazon Fire HDX 8.9

Пореден опит за iPad килър - таблета Amazon Fire HDX 8.9
Нов таблет от Amazon - Fire HDX 8.9...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed