Android L - най-мащабното андроид обновление досега - повече от 5000 нови API-та

г. 07:49 ч.
Android L - най-мащабното андроид обновление досега - повече от 5000 нови API-та

Google официално анонсира новата версия на най-0популярната мобилна операционна система Android L.
Въпреки, че настоящата акуална версия Android KitKat не е добре разпространена и се използва на не повече от 15% от смартфоните с Андроид, новият Android L вече е достъпен за разработчиците.
Новата версия е като че ли най-мащабното обновление от много време насам. Вниманието привличат визуалните изменения - такива реално не сме виждали от анонса на Ice Cream Sandwich през 2011 година. В основата на измененията стои идеята на Google за интерфейси Material Design, според която трябва да има унифициране на всички платформи на компанията - смартфони, таблети, умни телевизори и автомобили итн. Според очевидци, Android L предлага по-изчистен интерфейс, с илюзия за дълбочина, в който ролята на анимациите е увеличена.
Естествено, Android L не носи само визулани новости. Подобрени са уведомленията - те са много по-богати, лесно управляеми и излизат директно на екрана на блокировката. Вместо чисто хронологически, сега тяхната подредба отчита и значимостта им.
Интересна е и функцията Trusted Environments, чрез която се упоростява разблокирането на заключен екран само ако е налично допънително събитие - например при свързан Android Wear часовник към смартфона.
Android L идва и с по-тясна интеграция на Chrome в ядрото си. Виртуалната машина също е сменена - използва се ART (среда за изпълнение на Android Run Time), която сменя досегашната Dalvik и според вътрешни тестове ще доведе до двоен прираст на производителност. Важна подробност е, че ART е подготвена за мултиплатформа - тя работи както с ARM архитектура (в това число и 64-битова), така и с x86 и MIPS.
Android L ще донесе и подобрения в графиката чрез Android Extension Pack, набор инструкции, които още повече доближават мобилното устройство до мощта на конзолите и компютрите.
Project Volta пък е технологията в Android L, която помогне на разработчиците в създаването на по-икономични, енергоефективни приложения. Новата операционна система ще има специален ползвателски режим Battery Saver, който ще дава богати възможности за настройки, касаещи потреблението на енергия.
Android for Work е поредната новост - технология за обединяване на персонални и работни данни на едно устройство.
Продължаваме с новостите - в Android L е обърнато сериозно внимание на сигурността - смартфоните ще идват с вградена, разширена функционалност за отдалечено заключване и блокиране на откраднато устройство.
Общо, Android L е получила повече от 500 нови API. Версията за разработчици както казахме вече е налична, а устройства за крайни клиенти с новата операционна система се очакват през есента на тази година.
Аз поне очаквам с нетърпение и надежди, че и вече излезли смартфони ще получат обновление до Android L.
Източник: 3D News
              
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

NO.1 F6 - IP68 смарт часовник с живот на батерията 50 дни

NO.1 F6 - IP68 смарт часовник с живот на батерията 50 дни
NO.1 F6 има вграден педометър, акселерометър, датчик за следене на пулса, функция за следене на съня и Bluetooth модул за връзка със смартфон. Това е отличен фитнес тракер с нотификации за събития и разнообразни възможности...
 

NO.1 умни часовници - евтини и функционални

NO.1 умни часовници - евтини и функционални
NO.1 - китайска марка за смарт часовници с много модели с разнообразна функционалност, красив дизайн и много ниска цена...
 

SMA-R - красив умен часовник с метален корпус и кръгъл дисплей

SMA-R - красив умен часовник с метален корпус и кръгъл дисплей
SMA-R Smart Watch е красив умен часовник. Корпусът му е от здрав метал, предлага богата функционалност и удобно меню. Впечатление прави вграденият сензор, измерващ пулса ви...
 

FIFINE W9 - часовник със смартфон

FIFINE W9 - часовник със смартфон
Fifine W9 е нещо повече от смарт часовник. Освен всички стандартни възможности на подобно устройство, той всъщност е и пълноценен телефон за гласова телефония. Часовникът примамва с качествена кожена верижка и сапфир стъкло...
 

Oukitel A29 - умен часовник от стомана, сапфир стъкло и кожа

Oukitel A29 - умен часовник от стомана, сапфир стъкло и кожа
Oukitel A29 е красив smartwatch с вграден телефон и множество функции...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed