Основната цел на Windows 9 Threshold ще е да допадне на Windows 7 феновете

г. 10:38 ч.
Основната цел на Windows 9 Threshold ще е да допадне на Windows 7 феновете

Много потребители, в това число и аз игнорираха последната Windows версия 8 и останаха на своите машини с доказаната 7-ца. Повтори се развитието на операционната система след излизането на XP, когато болшинството потребители не обърнаха внимание на Vista.
Затова, напълно нормално, основната цел на редмъндския гигант ще е следващата версия да допадне както на тези, които използват актуалния Windows 8, така и на по-голямата група потребители, които разчитат на по-стари версии.
По информация на ZDNet, в Microsoft кипи усилена работа по операционната система с кодово име Windows 9 Threshold. Очаква се тя да се появи на пазара през есента на 2015 година.
Threshold ще се предлага в три варианта:
- за настолни машини и преносими компютри. В тази версия, тъчскрийн средата Windows RT ще присъства, но на заден план;
- за лаптоп трансформъри и таблети. Тук, сензорната Windows RT среда ще е основния интерфейс, но версията ще съдържа и средата за настолни машини;
- за смартфони и таблети. Тук средата, подходяща за компютри и традициони лаптопи просто няма да я има. Тази версия ще е предназначена предимно за чипове с ARM архитектура, но ще е съвместима и ще може да работи и с x86 процесори.
Очакванията са, настолната версия на Windows 9 Threshold да се върне към интерфейса на Windows 7, с модернизирано СТАРТ меню, в което ще може да се добавят "живи" блокове и сензорни приложения или да се превключи във версия само за стандартни настолни програми.
Очаква се Microsoft рязко да промени ценовата политика за да може да е конкурентен на безплатния Android. Напълно възможно е Windows 9 да се предлага напълно безплатно на собственици на лицензи за Windows 7 Service Pack 1 и нагоре.
Източник: ZDNet
        
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

Windows 9 ще поддържа виртуални работни екрани

Windows 9 ще поддържа виртуални работни екрани
Виртуален десктоп при Windows 9...
 

Google - 77% от Android устройствата работят с Eclair или Froyo

Google - 77% от Android устройствата работят с Eclair или Froyo
Google представи статистика за разпространението на своята мобилна операционна система Android на пазара...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed