nVidia представи SHIELD - геймърски таблет без компромиси

г. 08:11 ч.
nVidia представи SHIELD - геймърски таблет без компромиси

Слуховете за подготвян мощен геймърски продукт от nVidia се потвърдиха. Производителят ни представи новия си таблет SHIELD.
SHIELD е базиран на мощната платформа Tegra K1 с видеоускорител с Kepler архитектура, API DirectX 12 и OpenGL 4.4 поддръжка и 192 CUDA ядра - производителност, съпоставима с ниския клас видеоускорители за настолни компютри.
Най-мощната ARM платформа към момента е изградена от 4 ядра ARM Cortex-A15, работещи на честота 2.2 GHz. Таблетът SHIELD има и 2 GB RAM. Мощният му акумулатор с капацитет 19.75 ВтЧ осигурява до 10 часа гледане на видео или до 4 часа игра в 3D режим.
Освен мощен, таблетът е и много компактен и удобен за пренасяне. Екранът му е с диагонал 8 инча и разделителна способност 1920 х 1080 пиксела. На предния панел са разположени стереоговорители и 5-мегапикселова камера.
SHIELD се изравнява по възможности и удобство с игрова конзола благодарение на специален безжичен геймпад, който ще се продава отделно. Връзката между джойстика и таблета ще се осъществява чрез Wi-Fi Direct (възможно е едновременно включване на 4 геймпада). Освен стандартните аналогови стикове, геймпадът има малка сензорна повърхност за управление на курсора, аудиоизход за слушалки и микрофон.
Към таблета nVidia предлага и писалка, поддържаща технологията DirectStylus 2, позволяваща рисуване с 3D ефект.
Потребителите могат да играят както на вградения екран, така и на външен дисплей, свързан с SHIELD през HDMI порт. Поддържаната разделителна способност на HDMI изхода е 4K. Таблетът предлага 2 режима за игра - транслиране на игра от персонален компютър с GeForce видео чрез облачната услуга NVIDIA GRID или директно, чрез използване на Android 4.4 операционната система.
Таблетът ще се предлага с впечатляващата като графика игра Trine 2, очакват се и обновени мобилни версии на Half-Life 2 и Portal, а за капак ни очаква и мобилна версия на War Thunder, за която се очаква да покаже в пълна степен възможностите на Tegra K1.
Таблетът SHIELD вече е достъпен за предварителни заявки, а реалните продажби ще стартират 21 дни и 17 часа след написването на тази новина - на 13 август.
Ще се предлагат 2 версии - с 16 GB вградена флаш памет и Wi-Fi модул на цена от 300 евро и с 32 GB вградена флаш памет и LTE + WiFi модул на цена от 380 евро.
Задължителният за всеки геймър безжичен Shield геймпад може да бъде заявен срещу 60 евро.
Повече подробности както и заявка за покупка на таблета - директно от nVidia.
Линкът е към великобританския сайт на таблета и цените са в лири - за цени в евро, влезте например на немския сайт.
Споделете вашето мнение за SHIELD таблета и джойстика в нашия форум
                
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

Xiaomi Black Shark - най-добрият смартфон за игри

Xiaomi Black Shark - най-добрият смартфон за игри
Xiaomi Black Shark е висококачествен геймърски смартфон. Моделът е с отличен индустриален дизайн, водно охлаждане, специален джойстик за игри. Това е най-добрия избор за всеки запален геймър....
 

Alldocube / Cube Young Free X5 - 8-инчов таблет, мини компютър и телефон в едно

Alldocube / Cube Young Free X5 - 8-инчов таблет, мини компютър и телефон в едно
Cube Young Free X5 е отличен таблет с широка функционалност. Той има GPS, Bluetooth 4.0, вградено FM радио, 2 слота за СИМ карти, 3GB RAM, 8-ядрен процесор и 8-инчов дисплей с висока резолюция...
 

Lenovo P8 или Xiaomi Mi Pad 3 - кой таблет да изберем

Lenovo P8 или Xiaomi Mi Pad 3 - кой таблет да изберем
Основните предимства на Xiaomi Mi Pad 3 са по-качествен, метален корпус, по-голяма батерия, по-добър дизайн. Основните предимства на Lenovo P8 таблет са в разширената му функционалност. Таблетът има GPS модул. Също така е значително по-евтин...
 


Ръст в продажбите на геймърски конфигурации в България

Ръст в продажбите на геймърски конфигурации в България
Повече геймърски компютри се купуват в България през 2016 година...
 

Nvidia пуска нови серии мобилни видео карти със старичък графичен процесор

Nvidia пуска нови серии мобилни видео карти със старичък графичен процесор
Новите мобилни видеократи на Nvidia със съфикс MX заменаят старата M генерация. Особена разлика в производителността не можем да очакваме, тъй като ползват същия графичен процесор...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+