nVidia представи SHIELD - геймърски таблет без компромиси

г. 08:11 ч.
nVidia представи SHIELD - геймърски таблет без компромиси

Слуховете за подготвян мощен геймърски продукт от nVidia се потвърдиха. Производителят ни представи новия си таблет SHIELD.
SHIELD е базиран на мощната платформа Tegra K1 с видеоускорител с Kepler архитектура, API DirectX 12 и OpenGL 4.4 поддръжка и 192 CUDA ядра - производителност, съпоставима с ниския клас видеоускорители за настолни компютри.
Най-мощната ARM платформа към момента е изградена от 4 ядра ARM Cortex-A15, работещи на честота 2.2 GHz. Таблетът SHIELD има и 2 GB RAM. Мощният му акумулатор с капацитет 19.75 ВтЧ осигурява до 10 часа гледане на видео или до 4 часа игра в 3D режим.
Освен мощен, таблетът е и много компактен и удобен за пренасяне. Екранът му е с диагонал 8 инча и разделителна способност 1920 х 1080 пиксела. На предния панел са разположени стереоговорители и 5-мегапикселова камера.
SHIELD се изравнява по възможности и удобство с игрова конзола благодарение на специален безжичен геймпад, който ще се продава отделно. Връзката между джойстика и таблета ще се осъществява чрез Wi-Fi Direct (възможно е едновременно включване на 4 геймпада). Освен стандартните аналогови стикове, геймпадът има малка сензорна повърхност за управление на курсора, аудиоизход за слушалки и микрофон.
Към таблета nVidia предлага и писалка, поддържаща технологията DirectStylus 2, позволяваща рисуване с 3D ефект.
Потребителите могат да играят както на вградения екран, така и на външен дисплей, свързан с SHIELD през HDMI порт. Поддържаната разделителна способност на HDMI изхода е 4K. Таблетът предлага 2 режима за игра - транслиране на игра от персонален компютър с GeForce видео чрез облачната услуга NVIDIA GRID или директно, чрез използване на Android 4.4 операционната система.
Таблетът ще се предлага с впечатляващата като графика игра Trine 2, очакват се и обновени мобилни версии на Half-Life 2 и Portal, а за капак ни очаква и мобилна версия на War Thunder, за която се очаква да покаже в пълна степен възможностите на Tegra K1.
Таблетът SHIELD вече е достъпен за предварителни заявки, а реалните продажби ще стартират 21 дни и 17 часа след написването на тази новина - на 13 август.
Ще се предлагат 2 версии - с 16 GB вградена флаш памет и Wi-Fi модул на цена от 300 евро и с 32 GB вградена флаш памет и LTE + WiFi модул на цена от 380 евро.
Задължителният за всеки геймър безжичен Shield геймпад може да бъде заявен срещу 60 евро.
Повече подробности както и заявка за покупка на таблета - директно от nVidia.
Линкът е към великобританския сайт на таблета и цените са в лири - за цени в евро, влезте например на немския сайт.
Споделете вашето мнение за SHIELD таблета и джойстика в нашия форум
                
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

SteelSeries Apex 3 - истински емоционален Roller Coaster

SteelSeries Apex 3 - истински емоционален Roller Coaster
Apex 3 e 9/10, ако геймиш на конзола и искаш да ползваш добра, високопрофилна клавиатура за целта. Няма друга в ценовият ѝ клас, която да и съперничи с основание на ниво performance и аксесоари....
 

Rival 5 - омни мишка за всички жанрове?

Rival 5 - омни мишка за всички жанрове?
SteelSeries Rival 5 е мидклас гейминг мишка на ААА производител, която с дребни изключения (липсата на грип ленти и моно посоката за клик на скрола) се чувства и държи, като премиум продукт....
 

Rival 5 - от Dota до Apex

Rival 5 - от Dota до Apex
Steel Series Rival 5. All purpose мишка със специален фокус за MOBA и FPS игри....
 

SteelSeries Aerox 3 - легендарно добра мишка

SteelSeries Aerox 3 - легендарно добра мишка
SteelSeries си поставят амбициозна цел със създаването на Aerox 3 и напълно успяват да я постигнат. За тези пари, RGB, безжична ултра лека мишка е епично добра оферта. Особено сравнена с конкурентите ѝ в същият ценови клас...
 

SteelSeries Rival 3 - Истински гейминг в компактен размер на разумна цена

SteelSeries Rival 3 - Истински гейминг в компактен размер на разумна цена
SteelSeries Rival 3 е отлична мишка и за цената си поне в момента няма друга, предлагаща комбинация от Omron суичове и толкова добър оптичен сензор....
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed