Bye Bye Телерик

г. 16:21 ч.
Bye Bye Телерик

Телерик АД днес обяви, че е сключила окончателно споразумение с Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS), с което американската софтуерна компания, базирана в Бедфорд, САЩ, ще придобие един от водещите доставчици на инструменти и решения. Progress и Телерик ще съберат две силно допълващи се компании, всяка признат лидер при разработката на приложения.
Заедно, Progress и Telerik ще предоставят цялостна платформа в „облака“ и локална (on-premise) платформа, която позволява разработването на красиви приложения, задвижвани от данни за всеки вид устройство и „облачна“ технология. Обединеното предложение на двете компании ще позволи на разработчиците да създават силно персонализиран потребителски интерфейс, мощни приложения, както и да поддържат свързаност с множество източници на данни, независимо от вида устройство или „облачна“ технология.
„Изключително много се гордеем с невероятните успехи, които заедно с колегите ни в Telerik, с клиентите и партньорите ни сме постигнали досега“, коментира Васил Терзиев, съосновател и изпълнителен директор, Telerik. „Като част от Progress ние допълнително ще развием нашите корпоративни услуги и услуги в „облака“, и ще продължим да предефинираме съвременното разработване на приложения. Очакваме тази нова глава драстично да ускори растежа ни и да предостави повече и по-големи възможности за служителите, клиентите и партньорите на Telerik и Progress.”
Придобиването се очаква да бъде финализирано в началото на м. декември и подлежи на одобрение на всички регулатори и удовлетворяване на всички условия за приключване на сделката. След финализиране на придобиването, основателите на Telerik и представители на управленския екип на компанията ще се присъединят към Progress.
      
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

Телерик организира първия си европейски хакатон с награди

15000 лв за най-добрия в Телерик хакатон 17 - 19 октомври...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed