Дебютът на електромобила Tesla Model X се забавя

г. 08:26 ч.
Дебютът на електромобила Tesla Model X се забавя

Новият модел електромобил на Tesla, компанията на милиардера Elon Musk ще се забави.
Забавянето е продиктувано от необходимостта да бъдат проведени допълнителни тестове, а електромобила се очаква да постъпи в продажба не по рано от третото тримесечие на 2015 г., а не както беше обявено по-рано - в началото на годината.
Аналитиците на пазара веднага реагираха и намалиха очакваните продажби за следващата година на Tesla Model X от 15 000 на 5000.
Също така, те отбелязаха, че Model X може да има конструктивни проблеми с една от най-характерните черти - отварянето на вратите нагоре тип - крила на сокол (модифициран вариант на отварянето крила на чайка, което е ефективно и в по-ограничено пространство).
Илон Мъск веднага побърза да разсее слуховете като сподели, че компанията няма да се отказва от крилата на сокола и заяви, че политиката на компанията е серийното производство винаги да е по-добро от показаните по-рано прототипи.
Тоест, в момента на официалната премиера на електромобила Tesla Model X можем да очакваме запазване на всички характеристики и детайли, показани в прототипите досега и добавяне на някои усъвършенствания.
        
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

Apple с апетити към покупката на Tesla?

Apple с апетити към покупката на Tesla?
Apple е една от най-печелившите компании по света. Фирмата има милиарден ресурс, готов да бъде вложен в нещо интересно. Според Jason Calacanis...
 

През юни може би ще видим на пазара 13-инчов таблет с цена $99

През юни може би ще видим на пазара 13-инчов таблет с цена $99
NoteSlate е таблет з $99 с голям 13-инчов екран и ограничена функционалност като скицник...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed