Lenovo слага рекламен Adware софтуер на лаптопите си?

г. 10:08 ч.
Lenovo слага рекламен Adware софтуер на лаптопите си?

Редица потребители алармираха, че Lenovo инсталира без разрешение на собствениците рекламен софтуер под името Superfish, под влиянието на който при извършване на търсене в мрежата се визуализират нежелани рекламни банери.
Superfish се интегрира с Internet Explorer и Google Chrome.
Администраторът на Lenovo обществото Mark Hopkins съобщи, че наистина в компанията са постъпили редица жалби от разгневени от изскачащия прозорец с досадни реклами потребители и обеща рекламната програма да бъде временно махната от програмното осигуряване, с което се предлагат лаптопите на компанията.
Ние временно деактивирахме Superfish от нашите потребителски системи. Това ще е така, до момента, в който разработчиците на Superfish не представят решение на този проблем. За лаптопи, които вече се намират на пазара, ние изискахме от Superfish да пусне автоматично обновяване на софтуера си, който да го блокира, докато не бъдат поправени репортнатите недостатъци, сподели Марк Хопкинс.
Въпреки взетото решение за деактивиране на Superfish, Hopkins не пропусна да сподели мнение, че това е полезна програма и тя е от полза за потребителите. Според него, Superfish не е рекламен спам, а интелигентен софтуер, който сканира в реално време изображенията на търсените продукти и помага на потребителите да намерят идентични устройства с по-добри цени...
Да бе да...., Superfish пък според нас си е чист Adware, по такъв начин е засичан и от антивирусните програми.
Ако имате инсталиран Superfish на вашия Lenovo лаптоп и той все още не е деактивиран автоматично, ето един клип, който ще ви помогне да се справите с досадните реклами:

Няма точна информация, откога Lenovo е започнала да инсталира Superfish на лаптопите си, но първите съобщения за това са от средата на миналата година. Тоест, милиони лаптопи са омацани с ненужните реклами.
Източник: TNW

Споделете с нас във форума ни - имате ли проблем Superfish с вашия Lenovo лаптоп и какво мислите за подобни практики на производителите?
      
Споделете тази новина:


Подобни новини

Охладители за лаптопи - задължение през лятото

Охладители за лаптопи - задължение през лятото
Охладителната поставка за лаптоп - защо да купим и колко струват...
 

Lenovo P8 или Xiaomi Mi Pad 3 - кой таблет да изберем

Lenovo P8 или Xiaomi Mi Pad 3 - кой таблет да изберем
Основните предимства на Xiaomi Mi Pad 3 са по-качествен, метален корпус, по-голяма батерия, по-добър дизайн. Основните предимства на Lenovo P8 таблет са в разширената му функционалност. Таблетът има GPS модул. Също така е значително по-евтин...
 

Лаптопите Lenovo Ideapad идват с нови серии в България

Лаптопите Lenovo Ideapad идват с нови серии в България
Новите Lenovo IdeaPad лаптопи се очакват да са налични за продажби в България през август 2017 г....
 

Moto Mods - повишена функционалност за бъдещите ви смартфони

Moto Mods - повишена функционалност за бъдещите ви смартфони
Moto Mods - магнитни приставки за Motorola смартфони - камера, проектор, колонки или батерия - запознайте се с възможностите им...
 

Lenovo ZUK Z2 - топ смартфон за малко пари

Lenovo ZUK Z2 - топ смартфон за малко пари
Lenovo ZUK Z2 - луксозен смартфон от стъкло с топ производителност и качествени камери...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed