Ултарбуците Toshiba KIRA са на българския пазар

г. 19:14 ч.
Ултарбуците Toshiba KIRA са на българския пазар

13,3-инчовият ултрабук дебютира и на родния пазар в две конфигурации с избор между PixelPure (2560x1440) сензорен екран с IGZO технология или матов Full HD (1920x1080) IPS дисплей.
Toshiba KIRA впечатлява с тънък, елегантен профил и тегло от едва 1.1 кг.
Toshiba KIRA идва с новото 5-то поколение Intel Core процесори, които предлагат повече производителност и по-висока работна ефективност при по-ниска консумация на енергия. Подобреният живот на батерията е с капацитет до 13 часа при Full HD версията и до 11 часа при модела с PixelPure дисплей. Оперативната памет е 8GB DDR3L, а съхранението на данни е поверено на бърз SSD диск с обем 256GB. Full HD версията идва с предварително инсталиран Windows 8.1, докато моделът с PixelPure дисплей разполага с Windows 8.1 Pro 64-bit.
Сензорният WQHD дисплей с изключително здраво Corning Concore стъкло е сертифициран от Technicolor и има 90% по-голяма плътност на пикселите от стандартното HD качество с резолюция 2560x1440, което прави 221 пиксела на инч. IGZO технологията гарантира внушителни цветове и дава своя принос за повишения живот на батерията, като едновременно с това осигурява ултраширок зрителен ъгъл. Full HD версията се отличава с матов IPS дисплей с 300 нита яркост и отлични ъгли на виждане. Всеки дисплей е калибриран от Chroma Tune и сертифициран от Technicolor, като идва с предварително инсталиран Chroma Tune софтуер за Toshiba, който отговаря за оптималния контрол на цветовата гама според съдържанието и софтуерните приложения, които се използват.
За своя звук флагманът на Toshiba разчита на премиум бранда Harman Kardon и технологията DTS Studio Sound. Налична е пълна гама от опции за свързване като 3 x USB 3.0 порта, 1 x HDMI с поддръжка на Ultra HD и WiDi технология за безжично споделяне на съдържание. Елегантната клавиатура без рамка с подсветка разполага с ергономичен дизайн на клавишите. Корпусът от пресована магнезиева сплав придава на KIRA™ висока степен на издръжливост, а областите, които са изложени на най-голям натиск, са подсилени с шестоъгълни укрепващи елементи.
    
Споделете тази новина:


Подобни новини

Toshiba Satellite Radius 12 - хибриден лаптоп от висок клас с Intel Skaylake 6-то поколение

Toshiba Satellite Radius 12 - хибриден лаптоп от висок клас с Intel Skaylake 6-то поколение
Ултрабукът Toshiba Satellite Radius 12 ще е наличен по магазините в България за Коледа...
 

Новите ултрабуци от серия Dell XPS13 с Intel Skylake платформа излизат през ноември

Новите ултрабуци от серия Dell XPS13 с Intel Skylake платформа излизат през ноември
Новите лаптопи от серия Dell XPS13 с Intel Core 6-то поколение излизат на пазара през ноември...
 

Лаптопите Toshiba KIRA влизат през април в България

Лаптопите Toshiba KIRA влизат през април в България
Toshiba KIRA е премиум серия лаптопи от Toshiba, които за пръв път ще се предлагат в Европа, в това число и в България. Новите модели ултрабуци предлагат подобрена производителност с ново 5-то поколение процесори Intel Core...
 

Apple MacBook 2015 - най-тънкия и лек ултрабук в света

Apple MacBook 2015 - най-тънкия и лек ултрабук в света
Apple представи новия си MacBook - първия лаптоп от серията с изцяло метален корпус. Харесваме или не Apple, няма как да не признаем - ултрабукът е от бъдещето!...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed