Топ 10 на технологичните тенденции през 2016 година

г. 07:56 ч.
Топ 10 на технологичните тенденции през 2016 година

Кои ще са водещите технологични тенденции през новата 2016 година според Toshiba:

1. Сигурност
Сигурността остава критична сфера за корпорациите и подлага под въпрос техните ефективни и успешни ИТ стратегии. Работещите днес използват все повече мобилен хардуер, разположен на различни по вид устройства и платформи. Към този момент много от приложенията или не работят с всички видове операционни системи, или защитата им се базира върху лесно разбиваеми пароли. Разработчиците трябва да бъдат по-внимателни на тема сигурност, правейки интелигентни приложения, които да могат да откриват и да реагират на потенциални заплахи своевременно. В близко бъдеще тези интелигентни приложения ще могат да предвиждат проблеми в реално време. Нарушенията ще се засичат веднага и ще следва незабавна реакция. Тя може да включва своевременно уведомление към собственика или просто затваряне на като допълнителна предпазна мярка.

Internet Security

2. Корпоративни приложения и Bots
През 2016 година тенденциите за мобилност и гъвкавост по време на работа стават все по-важни. Това поражда огромен интерес за корпоративни приложения, като търсенето вече изпреварва предлагането. В действителност, според Gartner в края на 2017 година, търсенето ще изпреварва пет пъти предлагането на мобилни приложения. Догодина пазарът ще бъде наситен с доста Bots приложения – такива, които извършват редица автоматизирани процеси и задачи на вашите устройства. Те допълнително ще спомогнат да сме още по-продуктивни, смятат от Harvard Bussiness Review.

3. Ухажване на Поколението Z
Ние вярваме, че разработчиците трябва да създават приложения, които са по-интелигентни, интуитивни и сигурни. Това е областта, която ще се повлияе силно от Поколението Z (родените между 1994 и 2004), което е израснало с приплъзване и тапване върху приложенията на своите умни телефони и желае да пренесе тази лекота и в света на бизнеса.

Generation Z

4. Практично използване на носимите устройства
Родените между 1994 и 2004 удобно работят с всички устройства – от десктоп системите, през лаптопите и таблетите, до умните часовници. Можем да предвидим, че те диктуват тенденциите в областта на мобилното пространство. Хардуерът е мъртъв – да живеят новите лица на високите технологии: - Google Now, Cortana, Alexa и Siri са само началото, смятат от techradar.com.

5. Виртуална реалност
Друга ключова тенденция, която ще бележи ръст през 2016 година, е Виртуалната Реалност (VR). Бизнесът VR все още е в начален етап, но е хубаво да му хвърляме по едно око за в бъдеще. Неговата сила като образователно средство носи очевидни ползи за отрасли като здравеопазването или както перифразират Fastcodesign.com – не трябва да мислим толкова „извън кутията“, трябва да мислим „извън хапчето“.

Virtual Reality

6. Информация от всичко
Около нас е истински хаос. Умни устройства от всякакъв вид произвеждат и ни заливат с текстове, видео, аудио и всякаква подобна информация. Независимо как ги наричаме – Интернет на вещите, Интернет на данни или информация от всичко, знаем едно – 2016 ще произведе повече и повече информационни единици за всичко.

7. 3D принтиране
Някои смятат, че 3D принтирането е достигнало своя най-висок капацитет, но всъщност това е едно огромно поле, което тепърва ще бъде разработванo. От материалите, с които ще се принтира, до всичко останало, което ще се произвежда. Огромни изследвания ще наблюдаваме в биопринта, в който храната се принтира точка по точка до завършен вид, годен за консумация, смятат от TechRadar.com.

3D print

8. Самообучение на машините
Друг забележителен тренд при високите технологии ще бъде самообучението на машините. Вече отбелязахме, че те произвеждат информация за всичко. Сега се очаква компютрите и устройствата да анализират тази постоянна информация, за да се учат от нея и да се адаптират към новите условия. Крайният резултат би бил подобрен изцяло изкуствен интелект, смятат от TechRadar.com, анализирайки изследвания на Gartner.

9. Blotooth сигнализация в реално време
Blotooth сигнализацията предстои да бъде инсталирана тепърва в големите шопинг центрове, хотели, летища и всичко това, което може да ни води и да ни навигира в реално време. Това означава в реално време според вашето местонахождение, да получавате информация за промяна във вашите полети или разписание, безконтактни плащания, директни рекламни съобщения на вашите устройства, когато преминавате в близост до определени магазини и редица други.

Bluetooth Connection

10. Сработване между всички устройства
Забравете за смартфоните – те са само началото. Наближаваме ерата на сработването между устройствата за споделяне на всякаква информация на всякакви устройства – между вашите телефон, кола, умен телевизор – всичко трябва да работи и да синхронизира цялата ваша информация. Това е едно от звената към Интернет на вещите.
      
Споделете тази новина:Подобни новини

Toshiba Satellite Radius 12 - хибриден лаптоп от висок клас с Intel Skaylake 6-то поколение

Toshiba Satellite Radius 12 - хибриден лаптоп от висок клас с Intel Skaylake 6-то поколение
Ултрабукът Toshiba Satellite Radius 12 ще е наличен по магазините в България за Коледа...
 

Toshiba dynaPad – най-тънкият 12-инчов таблет

Toshiba dynaPad – най-тънкият 12-инчов таблет
Toshiba представи dynaPad - тънък, 12-инчов Windows 10 хибрид...
 

Toshiba Satellite Click 10 - мобилен 10-инчов хибрид с Windows 10

Toshiba Satellite Click 10 - мобилен 10-инчов хибрид с Windows 10
Toshiba представи Satellite Click 10 – хибриден 2-в-1 лаптоп, който разполага с 10.1-инчов WUXGA дисплей (1920 x 1200) и широк зрителен ъгъл от 178 градуса. Хибридът предлага живот на батерията до 15 часа...
 

Toshiba Satellite Radius 12 - първият в света 12.5-инчов Ultra HD 4K хибриден лаптоп

Toshiba Satellite Radius 12 - първият в света 12.5-инчов Ultra HD 4K хибриден лаптоп
Toshiba Satellite Radius 12 е хибриден лаптоп, предлагащ безкомпромисна комбинация от гъвкавост, мобилност, производителност, Ultra HD 4K дисплей и най-новите екстри от Windows 10...
 


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Thermaltake пусна кокпита за състезателен симулатор GR500 и стойка за три монитора
Стойката за тройния състезателен монитор на Thermaltake ви позволява да монтирате до три 32-инчови монитора Още

ASUS представя конзолата ROG Ally X с двойно по-дълъг живот на батерията и по-мощен процесор
ASUS все още не е разкрила точната дата на пускане на пазара и цената на ROG Ally X Още

Разработчиците са променили радикално дизайна на WhatsApp за Android и iOS
На първо място трябва да се отбележи промяната в цветовата палитра на интерфейса. Още

Sandberg пусна почистващ комплект за безжични слушалки
Новият комплект ще бъде на пазара този месец, вижте повече информация за него Още

Gigabyte представи миникомпютъра Metal Gear Plus ITX, базиран на десктоп процесори AMD Ryzen 8000G
Основното предимство на новия продукт е неговата възможност за надграждане Още