MicFlip - първият в света симетричен microUSB кабел

г. 08:52 ч.
MicFlip - първият в света симетричен microUSB кабел

Да отделим няколко реда за простите и гениални решения.
Към тях определено не спада microUSB интерфейсът - един от най-разпространените и същевременно най-недодялани куплунзи.
Години наред, мобилната техника използва microUSB. Всеки има по няколко устройства и няколко кабела за зареждането им. Всичките - неудобни.
Шансът да се опитате да включите кабела погрешно в тъмна стая през нощта е... точно 50%. След време, крехкият интерфейс на устройството ви се разбрицва от напъване с кабел и опити да бъде включен наобратно и се налага трудна, скъпа и неприятна смяна.
Apple избягаха от microUSB и създадоха свой собствен симетричен стандарт - Lightning cable, който може да се включва без значение как сте го обърнали. Добро решение, но без обратна съвместимост.

MicFlip USB cable

MicFlip е елементарен като идея, отличен като изпълнение и много, много полезен кабел.
Това е първият в света симетричен USB кабел - той е конструиран така, че няма значение как го пъхате в куплунга, влиза както с "лицето нагоре", така и с "лицето надолу". Наистина не разбирам как толкова години никой не се е сетил да направи подобна форма.
С MicFlip вече можете да включвате вашите устройства без да опипвате в тъмното и да напъвате при грешна ориентация.

Самият кабел е с качествена изработка. Дължината му е 1 метър като е обвит в текстилен шлаух. Двата интерфейса - пълноразерното USB и Micro USB-то са изработени от алуминий и после позлатени за да се гарантира максимално добър резултат. Освен стандартната еднометрова дължина, предлагат се и още две - 20 сантиметра и 2 метра.
Кабелът има и недостатък - симетричност е осигурена само на microUSB интерфейса, но не и на пълноразмерния.
Само преди 2 месеца, за пръв път видях и симетричен USB кабел, дошъл в комплект с китайски смартфон - можете да го видите на снимката по-долу:

reverible USB

А ето и USB куплунга на MicFlip:

MicFlip USB

Е, MicFlip е симетричен само наполовина - от страната на microUSB - добре е, но пълната симетричност и в двата края би била още по-добра.
    
Споделете тази новина:Подобни новини


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Климатици Дайкин - Перфектното решение за дома
Климатици Дайкин предлагат не само върховна технология и ефективност, но залагат и на комфорт и удобство за вашия дом. Още

AMD представи мобилните чипове Ryzen 5 7235H и Ryzen 7 7435H - и двата без интегрирана графика
AMD тихомълком разшири фамилията мобилни процесори Ryzen 7035 (Rembrandt-R) с два нови чипа Още

Microsoft ще започне да продава Teams като самостоятелен продукт
Според източници мерките на Microsoft за разделяне на продуктите може да не са достатъчни за компанията, за да избегне антитръстовите обвинения от Европейската комисия Още

Nvidia се изкачва на второ място сред производителите на чипове - Samsung се смъква на трето място
Съответната статистика е публикувана от изданието Business Korea, като се позовава на данни на аналитичната компания Omdia от 28 март тази година Още

Опашките за наскоро представения електрически автомобил Xiaomi SU7 вече продължават седем месеца
Лимитираната серия Founders Edition, от която бяха направени 5000 бройки, предлагаше щедър набор от опции като подарък, но беше разпродадена веднага след началото на поръчките Още