MicFlip - първият в света симетричен microUSB кабел

г. 08:52 ч.
MicFlip - първият в света симетричен microUSB кабел

Да отделим няколко реда за простите и гениални решения.
Към тях определено не спада microUSB интерфейсът - един от най-разпространените и същевременно най-недодялани куплунзи.
Години наред, мобилната техника използва microUSB. Всеки има по няколко устройства и няколко кабела за зареждането им. Всичките - неудобни.
Шансът да се опитате да включите кабела погрешно в тъмна стая през нощта е... точно 50%. След време, крехкият интерфейс на устройството ви се разбрицва от напъване с кабел и опити да бъде включен наобратно и се налага трудна, скъпа и неприятна смяна.
Apple избягаха от microUSB и създадоха свой собствен симетричен стандарт - Lightning cable, който може да се включва без значение как сте го обърнали. Добро решение, но без обратна съвместимост.

MicFlip USB cable

MicFlip е елементарен като идея, отличен като изпълнение и много, много полезен кабел.
Това е първият в света симетричен USB кабел - той е конструиран така, че няма значение как го пъхате в куплунга, влиза както с "лицето нагоре", така и с "лицето надолу". Наистина не разбирам как толкова години никой не се е сетил да направи подобна форма.
С MicFlip вече можете да включвате вашите устройства без да опипвате в тъмното и да напъвате при грешна ориентация.

Самият кабел е с качествена изработка. Дължината му е 1 метър като е обвит в текстилен шлаух. Двата интерфейса - пълноразерното USB и Micro USB-то са изработени от алуминий и после позлатени за да се гарантира максимално добър резултат. Освен стандартната еднометрова дължина, предлагат се и още две - 20 сантиметра и 2 метра.
Кабелът има и недостатък - симетричност е осигурена само на microUSB интерфейса, но не и на пълноразмерния.
Само преди 2 месеца, за пръв път видях и симетричен USB кабел, дошъл в комплект с китайски смартфон - можете да го видите на снимката по-долу:

reverible USB

А ето и USB куплунга на MicFlip:

MicFlip USB

Е, MicFlip е симетричен само наполовина - от страната на microUSB - добре е, но пълната симетричност и в двата края би била още по-добра.
    
Споделете тази новина:


Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed