Безжично Qi зареждане на смартфони - полезна възможност на ниска цена

г. 18:05 ч.
Безжично Qi зареждане на смартфони - полезна възможност на ниска цена

Металът в корпуса на смартфоните масово отстъпва място на стъклото. С това, една от най-интересните екстри - безжичното зареждане вече не е привилегия само на най-високия клас телефони.

Редица модели от тази година имат вградена опция за безжично зареждане по технологията Wireless Qi charging, но малцина се възползват от това уникално удобство.
Причините за това са, че производителите не прилагат в комплект с телефона поставка за безжично зареждане, а ги продават отделно и то на доста високи цени. По този начин, в ръцете ви е само половината от необходимата технология - вградения в смартфона приемник.

Всъщност, това не е съществено препятствие - на пазара има редица качествени подложки за безжично Qi зареждане на много ниски цени.
Няма съществени разлики между марковите изделия, които струват над 50 лева и тези, които се предлагат в китайските онлайн магазини. Към това трябва да добавим и факта, че поради ниските си цени, китайските предложения не подлежат на обмитяване и плащане на ДДС, така че са оферта без недостатъци.

Нека се запознаем с няколко ефективни и евтини решения, които задължително трябва да изпробвате ако притежавате смартфон с функция за безжично зареждане:

Universal wireless Qi Charger

Universal wireless Qi Charger

Universal wireless Qi Charger е възможно най-евтината подложка за безжично зареждане, която можете да намерите на пазара.
Тя не се отличава съв специфичен дизайн, но върши всичко необходимо. Чарджърът има един диод, светещ в два различни цвята - син, когато поставката получава захранване, но не зарежда смартфон и червен, когато зарежда телефон, поставен върху нея.

Ниската цена обуславя простотата на изпълнение. Universal wireless Qi Charger няма препоръчителните over-voltage, undervoltage, short-circuit защити. По характеристики, чарджърът трябва да зарежда безжично с 5V / 1A, но тъй като имам този модел бих казал, че зареждащия ток е по-скоро 0.5 / 0.6А.
От една страна, това води до по-бавно зареждане, от друга - до по-малко нагряване на батерията при зареждане, което пък е плюс.

Ако ще използвате чарджъра предимно през нощта, той е отлична покупка. В тази ситуация не ви интересува дали смартфонът ще се зареди за 3 или 6 часа, поставяте го преди лягане и се събуждате с вече зареден смартфон.
Можете да закупите Universal wireless Qi Charger само за $3.47.
Предлагат се модели в бял или черен цвят цвят.


Fantasy wireless Qi Charger

Fantasy wireless Qi Charger

Fantasy wireless Qi Charger е прекрасна подложка за зареждане, отново на максимално ниска цена.
За разлика от първото предложение, Fantasy има вградени over-voltage, undervoltage, short-circuit защити.
Дизайнът на чарджъра е много приятен - кръг от прозрачна пластмаса, който свети със синя светлина при зареждане и сърцевина с черен / бял цвят с логото на фирмата.

Както и при предходния модел, поставката изисква 5V / 2A захранване и подава 5V / 1A безжично зареждане.
Притежавам и този модел. При директно сравнение с горния, Fantasy wireless Qi Charger зарежда с 15 до 20% по-бързо. Друго предимство е, че зарежда смартфона ми и през по-дебелия калъф, което не се отдава на Universal charger-а.

Fantasy wireless Qi Charger е много разпространен чарджър и ще намерите стотици отзиви и видеоревюта за него - почти без изключение положителни. Това е един отличен избор за безжична Qi зареждачка за всеки смартфон, Android или iPhone, който притежава вградена такава функционалност.
Можете да закупите Fantasy wireless Qi Charger само за $5.
Предлагат се модели в бял или черен цвят цвят.


Itian A15 wireless Qi Charger

Itian A15 wireless Qi Charger

Itian A15 wireless Qi Charger.
Itian е марка с традиции в Qi чарджърите. Първият ми такъв, закупен преди много години беше на тази марка и все още работи без забележки. Itian продуктите са малко по-скъпи от подобните на по-неизвестни фирми.

Itian A15 wireless Qi Charger е сред най-новите модели на пазара. Това е един наистина бърз, 10-ватов безжичен чарджър. Изходящият ток е 9V / 1A. Поставката притежава CE / FCC сертификати и всички необходими защити.
При първите две предложения, зареждането на смартфона ви ще става, докато той е в легнало положение. Itian A15 е с по-сложна конструкция и зарежда телефона ви докато той е изправен, под удобен за работа ъгъл. По този начин, можете да използвате успешно подложката не само вечер, а и през деня, докато използвате устройството си.
Можете да закупите Itian A15 wireless Qi Charger за $14.5.

Това са само 3 от многобройните предложения за wireless Qi зареждащи подложки в GearBest. Защо съм избрал точно тези модели за да ви ги представя? Поради една проста причина - първите два съм ги ползвал лично и знам как работят, а третият ме впечатли с характеристиките, дизайна си и възможността за по-бързо зареждане.
Това не означава, че другите модели са по-лоши - потърсете сами и изберете този, който най-много ви допада като съчетание на характеристики, цена и дизайн. Но задължително се обзаведете с подложка за безжично зареждане - бързо ще се убедите колко удобна и незаменима вещ е това.
          
Споделете тази новина:


Подобни новини

Нови аксесоари за Samsung Galaxy S5 - заден капак с възможност за безжично зареждане, калъф с допълнителна батерия

Нови аксесоари за Samsung Galaxy S5 - заден капак с възможност за безжично зареждане, калъф с допълнителна батерия
Калъфи, осигуряващи безжично Qi зареждане или допълнителна батерия за Samsung Galaxy S5 излизат на пазара дни преди премиерата на смартфона...
 

Monster Watts анонсира WiQiQi - безжично зарядно за Samsung Galaxy S3, S4 и Note 2

Monster Watts анонсира WiQiQi - безжично зарядно за Samsung Galaxy S3, S4 и Note 2
WiQiQi - Тънки и лесни за монтаж безпроводни зарядни за Samsung смартфони...
 

От утре се приемат заявки за таблета Notion Ink Adam

От утре се приемат заявки за таблета Notion Ink Adam
Notion Ink Adam tablet ще се предлага в 4 модификации - 2 със стандартен LCD диплей и 2 със значително по-интересния Pixel Qi екран...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed