Въздухопречиствателите на Daikin – чист въздух за Вас и Вашето семейство

г. 14:16 ч.
Въздухопречиствателите на Daikin – чист въздух за Вас и Вашето семейство

Да се живее и работи на места с чист въздух предотвратява редица заболявания, затова актуалната в последните няколко години тема за замърсяването на въздуха и повишеното ниво на фини прахови частици доведе до по-голям интерес към това как да си осигурим по-чист въздух.

Наистина ваканциите, разходките в природата и т.н. са хубаво нещо, но на много от нас ни се налага да живеем и работим в големите градове.
А в действителност, въздухът в помещенията може да се замърси дори повече от външния въздух в резултат на цигарен дим, вируси и бактерии, домашен прах, алергени. Друг проблем са токсичните газове, като например формалдехида, излъчван от килимите и лепилата, извлечени от петрола химикали от изкуствените ароматизатори и др. предмети. Формалдехидът се абсорбира лесно при вдишване и може да доведе до тежки респираторни заболявания.

И какво да правим, когато външният въздух е замърсен и когато отворим прозореца даваме път на градския смог? Едно добро решение са въздухопречиствателите на Daikin, които филтрират прахови частици, алергени и неприятни миризми, като например от домашни любимци, и формалдехид, за да ви доставят чист въздух, и така да намалят на рисковете за здравето.

Какво представляват въздухопречиствателите на Daikin?

Въздухопречиствателят е компактно и леко устройство (с размер 57,6x40,3x24,1 cm и тегло от само 8,5 кг. за модел MC70L), което няма нужда от монтаж и лесно се вписва във всяко едно помещение. При нужда, може също така лесно да се премества от помещение в помещение, там където прецените, че е най-необходимо – примерно при гости в хола, а по-късно вечерта в спалнята или в детската стая.
Един въздухопречиствател може да осигури чист въздух в помещение до 46 кв.м. благодарение на многослойна пречистваща система.
Ето как се случва това:

Daikin air purifier

1. Технологията Flash Streamer за стримерен (плазмен) разряд атакува вирусите, бактериите и опасните химически вещества чрез мощно разреждане на поток от електрони, като по този начин разгражда и разбива техните повърхностни протеини, след което те се унищожават чрез окисляване.
2. По-големите частици от прах, космите от домашни животни, бактериите и алергените се премахват от предварителния филтър.
3. В плазмения йонизатор прахът и полените се зареждат електрически…
4. … така че да бъдат уловени в електростатичния филтър за улавяне на праха (предната част на нагънатия филтър за улавяне на праха), докато…
5. …. филтър от титаниев апатит (задната част на нагънатия филтър за улавяне на праха) улавя миризмите и вирусите,
6. а формалдехитът и остатъците от миризми се разграждат от обезмирисяващия каталитичен филтър.

Какво представлява технологията streamer на Daikin (модел MC70L)?


Daikin air purifier MC70L

Streamer Discharge е тип разреждане на плазма, при което се генерират високоскоростни електрони, способни на окислително разлагане.
Този вид разграждане има способността да елиминира бактерии и плесени, както и опасни химически вещества и алергени и т.н. В сравнение със стандартното разреждане на плазма (тлеещо разреждане), диапазонът на зареждане на Streamer Discharge на Daikin е по-широк, което прави по-лесно свързването на електроните с кислорода и азота във въздуха.

Това позволява триизмерно генериране на високоскоростни електрони в широка зона, което води до скорост на окислително разграждане, която е над 1000 пъти по-голяма при същата електрическа мощност.
Технологията Streamer Discharge на Daikin се е доказала успешно при постоянно генериране на високоскоростни електрони - нещо, което досега бе считано за много трудно.

Овлажняване с въздухопречиствател URURU (Модел MCK75J)


Daikin air purifier MCK75J

Въздухопречиствателят Ururu на Daikin пречиства и овлажнява въздуха в дома ви (на японски URURU означава овлажняване).
Необходимо е само от време на време да пълните 4-литровия резервоар и той ще овлажнява вашата стая с максимален обем от 600 мл/ч. Това се постига благодарение вградения компактен воден резервоар и комбиниран блок на водно колело и изпарителен филтър.

Daikin air purifier 2

Водата в резервоара преминава в контейнера на ресивера, съдържащ водното колело, което издига водата, тъй като се върти и я освобождава във филтъра. Въздухът, нагнетяван към филтъра, абсорбира неговата влажност и я отделя в стаята като овлажняване.

Доказателство за качеството и ефективността на тези уреди са знакът за одобрение на Британската фондация за борба с алергиите и сертификатът TÜV Nord.
Намерете повече информация и открийте въздухопречиствателите в партньорската мрежа на Daikin на www.daikin.bg/чист-въздух.
Още статии и ревюта за климатици в SetCombG.com >>
            
Споделете тази новина:Подобни новини


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Huawei заинтригува китайските потребители с обявяването на нов смартфон - вероятно флагманът P70
Миналата година Huawei отбеляза пълноценно завръщане на пазара на смартфони с пускането на флагманите Mate 60, които показаха безсилието на американските санкции срещу компанията Още

450 милиона души използват Telegram всеки ден, а 900 милиона души го използват поне веднъж месечно
Основателят на месинджъра, позовавайки се на данни на DataAI, отбеляза, че Telegram е шестото най-изтегляно и шестото най-използвано приложение в света. Още

Производителите на DRAM памет почти напълно са се възстановили от земетресението в Тайван
При чиповете памет DDR4 и DDR5 за потребителския сегмент се очаква ръстът на цените да бъде минимален Още

Климатици Дайкин - Перфектното решение за дома
Климатици Дайкин предлагат не само върховна технология и ефективност, но залагат и на комфорт и удобство за вашия дом. Още

AMD представи мобилните чипове Ryzen 5 7235H и Ryzen 7 7435H - и двата без интегрирана графика
AMD тихомълком разшири фамилията мобилни процесори Ryzen 7035 (Rembrandt-R) с два нови чипа Още