Как да си изберем подходяща гейминг конзола?

г. 10:29 ч.
Как да си изберем подходяща гейминг конзола?

Изключителен мит е, че геймингът е средство за забавление, подходящо изцяло за децата или хората, които имат твърде много свободно време. Истината е, че гейминг индустрията претърпя забележително развитие в последните две десетилетия, превръщайки игрите във вълнуващо интерактивно приключение, съпоставимо с най-скъпите и мащабни кино продукции. И не - изобщо дори не преувеличаваме.

Именно поради това, няма нищо странно да се впуснете в света на видео игрите, дори и вече да не сте дете. Сега обаче предстои трудното, а именно - избор на подходящата за вас конзола. В този материал ще се постараем да ви дадем няколко добри съвета, които бихте могли да използвате, за да направите правилния избор. В момента пазарът предлага различни опции, тъй че е добре да бъдете ориентирани в обстановката.

Трябва да знаете какъв тип забавление търсите

Различните конзоли на пазара ви осигуряват интерактивно забавление от различен тип. Конзоли като PlayStation и Xbox ви позволяват да се настаните удобно на домашния диван, да вземете контролера в ръка и просто да забравите за всичко останало.
Може да се каже, че това е гейминг от най-често срещания тип, с преобладаващи игри от екшън или спортен тип. Най-вероятно повечето ви приятели имат именно подобна конзола.
По-различна обаче е концепцията на конзола като Nintendo Wii, например. Тя е изключително подходяща за семейно забавление от всички възрасти, позволяваща ви да се включите далеч по-интензивно в цялото преживяване.
Тук си струва да споменем и сравнително новата Nintendo Switch, с която можете да пренесете видео игрите навсякъде със себе си.

Направете проучване какви игри са достъпни на различните конзоли

Кое е най-важното при една гейминг конзола? Това са игрите, разбира се! Ако тепърва ще си купувате подобна машина, проучете добре какъв тип заглавия са налични за всяка една от тях. Ще се уверите, че игрите за Xbox и PlayStation са наистина различни от тези за Nintendo, например.

В това число включваме и проучване на заглавията, които са ексклузивни за всяка една конзола, т.е. - които не можете да откриете за никоя друга.
Sony, например, разполага с някои изключителни ексклузиви, които няма как да откриете за Xbox. До някаква степен в случая важи и обратното, въпреки че по наше мнение ексклузивите за PlayStation превъзхождат тези за Xbox.

Проучете най-добрите сделки за всяка една от конзолите

Ако вече сте проучили различните конзоли и все още сте “на кантар”, то добра идея е да направите известна съпоставка на сделките, които се предлагат за тях.
Напълно възможно е да откриете, че в този момент за вас би било далеч по-изгодно да си купите Xbox, отколкото PlayStation, например. Или обратното.
Хубавото е, че живеем във време, в което търговците всячески се опитват да привлекат клиентите, поради което често виждаме различни намаления и отстъпки. Ако финансовата страна е наистина важна за вас, отделете известно време на това.

Избор на гейм конзола

Да не забравяме големината на вътрешната памет

Различните конзоли на всеки производител се предлагат и с различна вътрешна памет, с която разполагат. Както можете да предположите, един PlayStation с 1TB памет ще струва по-скъпо от PlayStation с твърд диск от 500GB.

Защо това има значение?
Можем да кажем, че има два основни типа геймъри - такива, които предпочитат физическия носител (диск) и такива, които предпочитат да купуват игрите си онлайн, сваляйки ги на своя твърд диск. Ако сте от втория тип (или тепърва ще бъдете), то със сигурност за вас по-подходяща ще бъде конзола с максимално голям твърд диск. В противен случай, просто няма да има къде да “складирате” своите игри.

Не на последно място - какви конзоли притежават вашите приятели?

Един често пренебрегван аргумент, но според нас - доста важен.
Съществуват множество прекрасни игри, които бихте могли да играете в мрежа със своите приятели, независимо дали ще бъдете един срещу друг, или ще си помагате в кооперативен режим. Даваме ви пример със заглавието A Way Out, където задължително трябва да координирате усилията си с още един играч, за да успеете да осъществите бягство от строго охраняван затвор.
Шутърите от поредицата Borderlans също предлагат чудесен co-op режим.

Това са само някои от важните аргументи, които трябва да имате “отметнати”, когато закупувате своята първа гейминг конзола.
Наясно сме, че изборът не е никак лесен, но с правилното проучване, няма как да сбъркате. Ние пък ви пожелаваме страхотни моменти пред екрана, независимо какво решите в крайна сметка!
          
Споделете тази новина:



Подобни новини

Sony представи PlayStation 5 Slim в син, червен и сребрист цвят

Sony представи PlayStation 5 Slim в син, червен и сребрист цвят
По време на пресконференцията на CES 2024 Sony представи три нови варианта на PlayStation 5 Slim...
 

8BitDo пусна адаптер за свързване на съвременни геймпади към Sony PlayStation 1 и PlayStation 2

8BitDo пусна адаптер за свързване на съвременни геймпади към Sony PlayStation 1 и PlayStation 2
Размерите на устройството са 54 × 24 × 8 мм, а теглото му е 14,8 грама. Устройството се доставя и с USB кабел...
 

Sony представи Project Q - портативна игрова конзола, която няма да работи без PlayStation 5

Sony представи Project Q - портативна игрова конзола, която няма да работи без PlayStation 5
Sony отбелязва, че Project Q ще предава поточно видеоигри от конзолата PlayStation 5 към портативната джаджа през интернет...
 

Seagate намалява цените на външните памети Storage Expansion Card за игрови конзоли Xbox Series X и Series S

Seagate намалява цените на външните памети Storage Expansion Card за игрови конзоли Xbox Series X и Series S
При пускането на конзолите само Seagate продаваше официалните модули за разширяване на паметта, и то само за 1 TB. ...
 


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Huawei заинтригува китайските потребители с обявяването на нов смартфон - вероятно флагманът P70
Миналата година Huawei отбеляза пълноценно завръщане на пазара на смартфони с пускането на флагманите Mate 60, които показаха безсилието на американските санкции срещу компанията Още

450 милиона души използват Telegram всеки ден, а 900 милиона души го използват поне веднъж месечно
Основателят на месинджъра, позовавайки се на данни на DataAI, отбеляза, че Telegram е шестото най-изтегляно и шестото най-използвано приложение в света. Още

Производителите на DRAM памет почти напълно са се възстановили от земетресението в Тайван
При чиповете памет DDR4 и DDR5 за потребителския сегмент се очаква ръстът на цените да бъде минимален Още

Климатици Дайкин - Перфектното решение за дома
Климатици Дайкин предлагат не само върховна технология и ефективност, но залагат и на комфорт и удобство за вашия дом. Още

AMD представи мобилните чипове Ryzen 5 7235H и Ryzen 7 7435H - и двата без интегрирана графика
AMD тихомълком разшири фамилията мобилни процесори Ryzen 7035 (Rembrandt-R) с два нови чипа Още