Dahua WIzMind - идеалното решение за панорамно видеонаблюдение

г. 17:15 ч.
Dahua WIzMind - идеалното решение за панорамно видеонаблюдение

Проектирането на система за видеонаблюдение на големи пространства никога не е лесно и често води до куп предизвикателства за разрешаване. Обикновените камери не могат да покрият цялата наблюдавана зона, тъй като не разполагат с достатъчно оптично или цифрово увеличение на картината.
Това води до невъзможност за точно откриване на хора или превозни средства и за филтриране на фалшиви аларми, което от своя страна налага използването на по-голям брой камери и съответно ще оскъпи значително проекта. Други недостатъци на стандартното видеонаблюдение са липсата на статистически данни за анализ, както и нецентрализирано управление на системата.

Dahua предлага панорамно видеонаблюдение с технология за изкуствен интелект WizMind, което е специално проектирано за места, където е необходимо да се следи сцена с панорамен изглед на 360°, 270° или 180° и се изискват данни за гъстотата на хората и превозните средства.
Високоскоростната PTZ камера и EPTZ технологията позволяват проследяване на движещи се обекти и тяхното поведение.

Dahua WIzMind

Широкоъгълно покритие и ниска себестойност

Панорамното видеонаблюдение от Dahua с WizMind е всичко в едно. При това ви е необходимо само едно устройство, един кабел и едно захранване. С PTZ камерата може лесно да се увеличи картината и да се видят подробни детайли на избран обект. Една панорамна камера е достатъчна да замени голям брой от стандартните такива и така значително намаляват разходите при изграждането на системата за видеонаблюдение.

Интелигентно проследяване и EPTZ

Интелигентното проследяване на практика е връзката между панорамната камера и PTZ камерата. Само панорамни камери с PTZ поддържат тази функция. Може да се проследява по една цел, поддържа се 45x оптично увеличение и така автоматично и бързо се следи обект от далечно разстояние без да се пропускат подробности и детайли за него.

От друга страна, електронната PTZ (или просто EPTZ) е налична само за панорамни камери, които нямат PTZ камера. Когато алармата се задейства, EPTZ камерата може да увеличи мащаба и да проследи до 5 обекта – хора или превозни средства. Също така тя може да се фокусира да следи до 5 области, когато нямаме задействана аларма. С високоскоростното си позициониране тази камера може бързо да проследи движеща се цел, която е задействала алармата, докато тя излезе извън наблюдаваната зона.

Dahua WIzMind 3

AR Панорама

Dahua AR панорама използва технология за подобряване на реалната картина и съчетава подробни данни от сензори в реално време и събраната информация. Тя позволява на една система за видеонаблюдение да е по - ефективна, по - подробна и по - лесна за управление, а също по-интуитивна и приятна за потребителите.

Гъстота на хора и превозни средства

Функцията Crowd Density на Dahua WizMind е снабдена със самообучаващ се алгоритъм, с помощта на който се осигурява ранно предупреждение, когато гъстотата на хората надвиши предварително зададения праг. С нея може да се засекат до 1024 души с точност от над 92% и да се покрият до 8 зони с радиус от максимум 30 метра. Също така позволява да се генерират и отчети за струпванията на хора.

Dahua WIzMind 4

Чрез функцията за гъстота на превозните средства следите в реално време броя им в дадена зона (максимум до 8) и за задръствания в избрани участъци на улиците.
Радиусът на детекция е до 125 метра, а точността е над 95%. Когато превозните средства станат повече от предварително зададената бройка, ще се включи аларма и ще се генерира отчет за анализ.

Dahua WIzMind 5

Като цяло може да заключим, че панорамното видеонаблюдение от Dahua, използващо технология WizMind, отговаря на всички изисквания за ефективно и ефикасно наблюдение на големи пространства като площади, градски улици, входни и изходни зони и други места с интензивен човекопоток или трафик. Освен това осигурява умно проследяване на цели и интелигентен анализ на данни, което води до бързо действие на цялата система и до намаляване на разходите.
Тези и още решения за видеонаблюдение на Dahua може да намерите от официалния вносител на марката – Bittel. За повече информация посетете сайта на компанията или някой от офисите в страната:

София, бул. „Брюксел“ 14
Пловдив, ул. „Нестор Абаджиев“ 13
Варна, бул. „3-ти март“ 30А
Бургас, ул. „Одрин“ 50
      
Споделете тази новина:


Подобни новини

Dahua Full-color Cube: Отключи магията на цветовете

Dahua Full-color Cube: Отключи магията на цветовете
Световният лидер във видеонаблюдението Dahua наскоро представи една съвсем нова концепция без аналог - Dahua Full-color Cube, която комбинира в себе си Full-color, Smart Dual Light и други технологии на компанията...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed