Dahua WIzMind - идеалното решение за панорамно видеонаблюдение

г. 17:15 ч.
Dahua WIzMind - идеалното решение за панорамно видеонаблюдение

Проектирането на система за видеонаблюдение на големи пространства никога не е лесно и често води до куп предизвикателства за разрешаване. Обикновените камери не могат да покрият цялата наблюдавана зона, тъй като не разполагат с достатъчно оптично или цифрово увеличение на картината.
Това води до невъзможност за точно откриване на хора или превозни средства и за филтриране на фалшиви аларми, което от своя страна налага използването на по-голям брой камери и съответно ще оскъпи значително проекта. Други недостатъци на стандартното видеонаблюдение са липсата на статистически данни за анализ, както и нецентрализирано управление на системата.

Dahua предлага панорамно видеонаблюдение с технология за изкуствен интелект WizMind, което е специално проектирано за места, където е необходимо да се следи сцена с панорамен изглед на 360°, 270° или 180° и се изискват данни за гъстотата на хората и превозните средства.
Високоскоростната PTZ камера и EPTZ технологията позволяват проследяване на движещи се обекти и тяхното поведение.

Dahua WIzMind

Широкоъгълно покритие и ниска себестойност

Панорамното видеонаблюдение от Dahua с WizMind е всичко в едно. При това ви е необходимо само едно устройство, един кабел и едно захранване. С PTZ камерата може лесно да се увеличи картината и да се видят подробни детайли на избран обект. Една панорамна камера е достатъчна да замени голям брой от стандартните такива и така значително намаляват разходите при изграждането на системата за видеонаблюдение.

Интелигентно проследяване и EPTZ

Интелигентното проследяване на практика е връзката между панорамната камера и PTZ камерата. Само панорамни камери с PTZ поддържат тази функция. Може да се проследява по една цел, поддържа се 45x оптично увеличение и така автоматично и бързо се следи обект от далечно разстояние без да се пропускат подробности и детайли за него.

От друга страна, електронната PTZ (или просто EPTZ) е налична само за панорамни камери, които нямат PTZ камера. Когато алармата се задейства, EPTZ камерата може да увеличи мащаба и да проследи до 5 обекта – хора или превозни средства. Също така тя може да се фокусира да следи до 5 области, когато нямаме задействана аларма. С високоскоростното си позициониране тази камера може бързо да проследи движеща се цел, която е задействала алармата, докато тя излезе извън наблюдаваната зона.

Dahua WIzMind 3

AR Панорама

Dahua AR панорама използва технология за подобряване на реалната картина и съчетава подробни данни от сензори в реално време и събраната информация. Тя позволява на една система за видеонаблюдение да е по - ефективна, по - подробна и по - лесна за управление, а също по-интуитивна и приятна за потребителите.

Гъстота на хора и превозни средства

Функцията Crowd Density на Dahua WizMind е снабдена със самообучаващ се алгоритъм, с помощта на който се осигурява ранно предупреждение, когато гъстотата на хората надвиши предварително зададения праг. С нея може да се засекат до 1024 души с точност от над 92% и да се покрият до 8 зони с радиус от максимум 30 метра. Също така позволява да се генерират и отчети за струпванията на хора.

Dahua WIzMind 4

Чрез функцията за гъстота на превозните средства следите в реално време броя им в дадена зона (максимум до 8) и за задръствания в избрани участъци на улиците.
Радиусът на детекция е до 125 метра, а точността е над 95%. Когато превозните средства станат повече от предварително зададената бройка, ще се включи аларма и ще се генерира отчет за анализ.

Dahua WIzMind 5

Като цяло може да заключим, че панорамното видеонаблюдение от Dahua, използващо технология WizMind, отговаря на всички изисквания за ефективно и ефикасно наблюдение на големи пространства като площади, градски улици, входни и изходни зони и други места с интензивен човекопоток или трафик. Освен това осигурява умно проследяване на цели и интелигентен анализ на данни, което води до бързо действие на цялата система и до намаляване на разходите.
Тези и още решения за видеонаблюдение на Dahua може да намерите от официалния вносител на марката – Bittel. За повече информация посетете сайта на компанията или някой от офисите в страната:

София, бул. „Брюксел“ 14
Пловдив, ул. „Нестор Абаджиев“ 13
Варна, бул. „3-ти март“ 30А
Бургас, ул. „Одрин“ 50
      
Споделете тази новина:Подобни новини

Dahua Full-color Cube: Отключи магията на цветовете

Dahua Full-color Cube: Отключи магията на цветовете
Световният лидер във видеонаблюдението Dahua наскоро представи една съвсем нова концепция без аналог - Dahua Full-color Cube, която комбинира в себе си Full-color, Smart Dual Light и други технологии на компанията...
 


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Климатици Дайкин - Перфектното решение за дома
Климатици Дайкин предлагат не само върховна технология и ефективност, но залагат и на комфорт и удобство за вашия дом. Още

AMD представи мобилните чипове Ryzen 5 7235H и Ryzen 7 7435H - и двата без интегрирана графика
AMD тихомълком разшири фамилията мобилни процесори Ryzen 7035 (Rembrandt-R) с два нови чипа Още

Microsoft ще започне да продава Teams като самостоятелен продукт
Според източници мерките на Microsoft за разделяне на продуктите може да не са достатъчни за компанията, за да избегне антитръстовите обвинения от Европейската комисия Още

Nvidia се изкачва на второ място сред производителите на чипове - Samsung се смъква на трето място
Съответната статистика е публикувана от изданието Business Korea, като се позовава на данни на аналитичната компания Omdia от 28 март тази година Още

Опашките за наскоро представения електрически автомобил Xiaomi SU7 вече продължават седем месеца
Лимитираната серия Founders Edition, от която бяха направени 5000 бройки, предлагаше щедър набор от опции като подарък, но беше разпродадена веднага след началото на поръчките Още