Google Pixel 7a ще бъде по-скъп от своя предшественик

г. 20:01 ч.
Google Pixel 7a ще бъде по-скъп от своя предшественик

Google ще представи първия си гъвкав смартфон, както и нов модел от среден клас, на конференцията за разработчици Google I/O по време на събитието си на 10 май. Съобщава се, че както гъвкавият Pixel Fold, така и Pixel 7a от среден клас ще имат премиера по едно и също време.

Въпреки че смартфоните вероятно ще бъдат представени по време на едно и също събитие, те вероятно ще започнат да се продават по различно време. Pixel 7a ще бъде пуснат в продажба веднага след премиерата си на 10 май за 499 щ. долара - с 50 долара по-скъпо от Pixel 6a. Ще бъдат налични цветови варианти "въглен", "сняг", "морски" и "корал". Последният ще се разпространява само чрез Google Store.

Повишаването на цената с 50 долара спрямо Pixel 6a може да бъде оправдано с факта, че предишният модел изглежда ще остане в продажба дори и след появата на следващото поколение. Разбира се, не е изключено първият вариант да поевтинее, но все още няма надеждни данни за това.

Според слуховете Google Pixel 7a ще получи нова 64-мегапикселова основна камера, както и модул с 13-мегапикселов ултраширокоъгълен обектив. Моделът е изграден на базата на собствения чипсет Tensor G2 на Google. Екранът на смартфона предлага честота на опресняване на изображението от 90 Hz. Освен това се поддържа безжично зареждане и ще бъде инсталиран Android 13.

Що се отнася до флагманския гъвкав модел Pixel Fold, очаква се той да струва поне 1799 щ. долара. Предварителните поръчки ще започнат да се приемат на 10 май в магазина на Google, а на 30 май - при операторите в САЩ. Продажбите обаче ще започнат едва на 27 юни.

Неотдавна в мрежата изтекоха рендери на Google Pixel 7a, въпреки че не бива да очакваме нещо революционно - като цяло смартфоните са в лаконичния стил, характерен за последните варианти на серията Pixel.
    
Споделете тази новина:


Подобни новини

Обвиняват Google, че е съкратила жизнения цикъл на Chromebook

Обвиняват Google, че е съкратила жизнения цикъл на Chromebook
Google вече предприема някои мерки за увеличаване на продължителността на живота на Chromebook....
 

Най-скъпите брандове - Apple, Google и Samsung

Най-скъпите брандове - Apple, Google и Samsung
Google изпревари Samsung и вече е вторият най-скъп бранд в света...
 

Xiaomi представлява заплаха за Android?

Xiaomi представлява заплаха за Android?
Китайският производител на смартфони Xiaomi е една от най-бързо развиващите се технологични компании и скоро може да се превърне в заплаха за Google, по-точно - за услугите на Google, свързани с мобилната операционна система Android....
 

Последен пирон в гроба на Flash - YouTube премина на HTML5

Последен пирон в гроба на Flash - YouTube премина на HTML5
Най-голямата библиотека за видеофайлове в света - YouTube загърби остарелия Adobe Flash и премина на значително по-напредничевата платформа HTML5 за възпроизвеждане на видеоклиповете си....
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed