DJI представя дрона Mavic 3 Pro с три камери на цена от 2199 щ. долара

г. 01:07 ч.
DJI представя дрона Mavic 3 Pro с три камери на цена от 2199 щ. долара

DJI представи усъвършенствания Mavic 3 Pro, който подобно на своя кинематографичен аналог Mavic 3 Pro Cine ще бъде пуснат в продажба следващия месец и ще бъде оборудван с три камери за снимки и видео. Основната камера ще бъде Hasselblad с 24 мм фокусно разстояние на обектива и 4/3 сензор, също като предишния модел. Към гамата от възможности за снимане се добавят нова 70-милиметрова телефото камера и камера със 166-милиметрово увеличение за по-точно кадриране.

Mavic 3 Pro Hasselblad снима с максимална разделителна способност 5,1K при до 50 кадъра в секунда и може да забави до 120 FPS в режим DCI 4K. Новата камера с тройно увеличение и 1/1,3-инчов CMOS сензор може да снима 4K видеоклипове при 60 FPS и да прави снимки с до 48 мегапиксела. Третата камера, която има седемкратно увеличение, също е подобрена, за да поддържа по-широка бленда f/3,4 (преди f/4,4) и възможност за заснемане на 4K видео при 60 FPS.

Допълнителните възможности за снимане са довели до леко намаляване на живота на батерията, като Mavic 3 Pro осигурява максимално време за полет от 43 минути в сравнение с 46 минути на стандартния Mavic 3. Тези стойности са постигнати, когато системата за избягване на препятствия DJI APAS 5.0 е изключена и записът на видео е изключен, в противен случай времето за полет може да бъде намалено. Максималният обхват на полета е 28 км, а максималната скорост - 21 м/сек. Mavic 3 Pro тежи 958 грама, докато версията Cine тежи с 5 грама повече.

Други функции, наследени от Mavic 3, включват технологията DJI OccuSync O3+, която осигурява скорост на трансфер на файлове 80MB/s към мобилно устройство през Wi-Fi 6 и 1080p в реално време при 60 FPS към RC контролера на DJI. Все още са налични "интелигентните" режими на DJI, като например патентованата от DJI функция FocusTrack със стабилно проследяване и възможността за автоматично заснемане и редактиране на видео с MasterShots.

Версията Cine се различава от Mavic 3 Pro по това, че поддържа кодиране Apple ProRes (422 HQ, 422 и 422 LT) и разполага с 1 TB вътрешна памет за съхранение на заснетия материал. Разбира се, това не са съвсем 8K ProRes RAW кадри, каквито е способен да генерира професионалният DJI Inspire 3 на цена 16 499 USD, но Cine е и по-малко от една трета от цената на DJI Inspire 3.

Mavic Pro 3 може да бъде поръчан от уебсайта на DJI и от други търговци на дребно, като доставките се очаква да започнат през май. Подобно на предишните версии, Mavic Pro 3 се предлага в различни комплекти, включително комплект Fly More Combo за 2999 щ. долара, съдържащ чанта за носене, два допълнителни комплекта витла, четири найлонови филтъра за плътност ND, две допълнителни батерии с док за зареждане, защитна "муцуна" за камерата, кабели за зареждане и стандартен RC контролер с вграден екран. Дронът може да бъде закупен и в основен пакет само с контролера за 2199 щ. долара, което е със 150 щ. долара повече от стандартния Mavic 3.

За по-сериозните пилоти се предлага разширен комплект Fly More Combo за 3889 щ. долара, който включва усъвършенстван RC Pro контролер с допълнителен чифт антени и възможност за заснемане на видео в реално време. А вариантът Mavic 3 Pro Cine се предлага в пълен премиум пакет с контролера RC Pro за 4799 щ. долара, което е с 201 щ. долара по-евтино от Mavic 3 Cine.

      
Споделете тази новина:


Подобни новини

DJI представи своя товарен дрон FlyCart 30, който може да носи до 40 кг и струва 17 хил. долара

DJI представи своя товарен дрон FlyCart 30, който може да носи до 40 кг и струва 17 хил. долара
DJI FlyCart 30 предлага два режима за превоз на товари: контейнер и привързване...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed