SilverStone представи флагманската кутия ALTA F2 с наклонени графични карти и цена до 1000 щ. долара

г. 23:02 ч.
SilverStone представи флагманската кутия ALTA F2 с наклонени графични карти и цена до 1000 щ. долара

SilverStone представи ALTA F2, своята флагманско компютърна кутия. Тя има уникален вътрешен дизайн, чиято цел е да увеличи ефективността на охлаждане на компонентите. Тавата за дънната платка на SilverStone ALTA F2 е завъртяна под ъгъл от 90 градуса. По този начин входно-изходните портове на дънната платка ще бъдат насочени нагоре. Три 180-милиметрови вентилатора Air Penetrator 184i PRO обдухват почти всички компоненти в долната част на кутията.

SilverStone ALTA F2 предлага три варианта за инсталиране на графична карта. Първият е просто да я включите в PCIe x16 слота на дънната платка. По този начин нейните външни видеоизходи ще бъдат насочени нагоре. Алтернативно, можете да я инсталирате странично и портовете също ще бъдат обърнати нагоре, но вентилаторите за охлаждане на видеокартата ще бъдат обърнати към страната на кутията.

Трети вариант е да монтирате видеокартата с нейните видеоизходи, обърнати към задната страна на корпуса. В този случай самата видеокарта ще бъде обърната към дънната платка под ъгъл от 11 градуса.

Долната част на кутията е практически свободна от препятствия, за да се осигури максимален въздушен поток от трите 180-милиметрови всмукателни вентилатора. В долната част обаче има и четири комбинирани 3,5- или 2,5-инчови гнезда за дискове. Три допълнителни 2,5-инчови гнезда за дискове са разположени по протежение на тавата за дънната платка. В предната част на кутията също има слотове за четири 3,5-инчови устройства. Като цяло шасито предлага 17 слота за разширение: девет по тавата за дънната платка, четири под ъгъл и още четири в задната част.

Зад предния панел на SilverStone ALTA F2 могат да се инсталират два 120-милиметрови или два 140-милиметрови всмукателни вентилатора, четири 120-милиметрови или един 140-милиметров всмукателен вентилатор горе и три 180-милиметрови всмукателни вентилатора долу. Той поддържа радиатори с размери до 280 мм отпред, 480 мм отгоре и 560 мм отдолу.

Моделът поддържа графични карти с дължина до 35,4 см, ако видеоизходите са насочени нагоре. Ако конекторите са обърнати към задната част на кутията, за графичните карти е налично пространство с дължина до 60,4 см. Също така могат да се инсталират захранващи блокове с дължина до 22 см и процесорни охладители с височина до 20,5 см.

Размерите на SilverStone ALTA F2 са 261 мм × 576 мм × 658 мм, а теглото му е 21,14 кг.

Корпусът ще бъде пуснат в продажба на азиатските пазари през следващата седмица. В САЩ той ще бъде наличен в средата на май, а в Европа - до края на месеца. В зависимост от региона на продажба се очаква цената му да бъде между 900 и 1000 щ. долара.
  
Споделете тази новина:Подобни новини


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Oppo представи смартфона Reno12 с чип Dimensity 8250 и по-мощния Reno12 Pro с чип Dimensity 9200+
Всеки от моделите е оборудван с 6,7-инчов AMOLED дисплей с разделителна способност 2412 × 1080 пиксела и честота на опресняване 120 Hz Още

Sandberg пусна кабелна версия на гейминг слушалките HeroBlaster
Производителят на оборудване за мобилни телефони, компютри и игрови конзоли Sandberg пусна на пазара кабелна версия на своите популярни геймърски слушалки HeroBlaster. Още

Microsoft PC Manager започна да препоръчва силно търсачката Bing
Това изглежда малко натрапчиво, тъй като едва ли някой потребител избира търсачката Google на случаен принцип Още

Акциите на Sony скочиха с 12% въпреки спада на продажбите на PS5
Kомпанията обяви обратно изкупуване на ценни книжа Още

Съд забрани продажбата на смартфони и лаптопи на Lenovo и Motorola в Германия
В резултат на това в световния технологичен сектор съществува напрежение по отношение на патентното лицензиране Още