SilverStone представи флагманската кутия ALTA F2 с наклонени графични карти и цена до 1000 щ. долара

г. 23:02 ч.
SilverStone представи флагманската кутия ALTA F2 с наклонени графични карти и цена до 1000 щ. долара

SilverStone представи ALTA F2, своята флагманско компютърна кутия. Тя има уникален вътрешен дизайн, чиято цел е да увеличи ефективността на охлаждане на компонентите. Тавата за дънната платка на SilverStone ALTA F2 е завъртяна под ъгъл от 90 градуса. По този начин входно-изходните портове на дънната платка ще бъдат насочени нагоре. Три 180-милиметрови вентилатора Air Penetrator 184i PRO обдухват почти всички компоненти в долната част на кутията.

SilverStone ALTA F2 предлага три варианта за инсталиране на графична карта. Първият е просто да я включите в PCIe x16 слота на дънната платка. По този начин нейните външни видеоизходи ще бъдат насочени нагоре. Алтернативно, можете да я инсталирате странично и портовете също ще бъдат обърнати нагоре, но вентилаторите за охлаждане на видеокартата ще бъдат обърнати към страната на кутията.

Трети вариант е да монтирате видеокартата с нейните видеоизходи, обърнати към задната страна на корпуса. В този случай самата видеокарта ще бъде обърната към дънната платка под ъгъл от 11 градуса.

Долната част на кутията е практически свободна от препятствия, за да се осигури максимален въздушен поток от трите 180-милиметрови всмукателни вентилатора. В долната част обаче има и четири комбинирани 3,5- или 2,5-инчови гнезда за дискове. Три допълнителни 2,5-инчови гнезда за дискове са разположени по протежение на тавата за дънната платка. В предната част на кутията също има слотове за четири 3,5-инчови устройства. Като цяло шасито предлага 17 слота за разширение: девет по тавата за дънната платка, четири под ъгъл и още четири в задната част.

Зад предния панел на SilverStone ALTA F2 могат да се инсталират два 120-милиметрови или два 140-милиметрови всмукателни вентилатора, четири 120-милиметрови или един 140-милиметров всмукателен вентилатор горе и три 180-милиметрови всмукателни вентилатора долу. Той поддържа радиатори с размери до 280 мм отпред, 480 мм отгоре и 560 мм отдолу.

Моделът поддържа графични карти с дължина до 35,4 см, ако видеоизходите са насочени нагоре. Ако конекторите са обърнати към задната част на кутията, за графичните карти е налично пространство с дължина до 60,4 см. Също така могат да се инсталират захранващи блокове с дължина до 22 см и процесорни охладители с височина до 20,5 см.

Размерите на SilverStone ALTA F2 са 261 мм × 576 мм × 658 мм, а теглото му е 21,14 кг.

Корпусът ще бъде пуснат в продажба на азиатските пазари през следващата седмица. В САЩ той ще бъде наличен в средата на май, а в Европа - до края на месеца. В зависимост от региона на продажба се очаква цената му да бъде между 900 и 1000 щ. долара.
  
Споделете тази новина:


Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed