Dell обнови XPS 13 Plus с процесор Intel Core i7-1360P от серията Raptor Lake

г. 13:12 ч.
Dell обнови XPS 13 Plus с процесор Intel Core i7-1360P от серията Raptor Lake

Dell актуализира своя тънък и лек лаптоп XPS 13 Plus. Новият модел изглежда възможно най-близко до миналогодишния: плоска клавиатура с LED подсветка, чувствителни на допир функционални клавиши и тактилен невидим тъчпад. Но отвътре новият модел е оборудван с 13-о поколение процесори Core на Intel - по-специално с Core i7-1360P.

Dell е поставила правилния акцент. През 2022 г. XPS 13 Plus беше красива, добре изработена машина с вариация от страхотни дисплеи, но се оказа гореща и шумна, а животът на батерията не беше изключителен. Така че процесорът е точно този компонент, чиято замяна би могла да се опита да поправи ситуацията.

XPS 13 Plus от 2023 г. все още ще използва процесор от серията P на Intel, мобилните чипове, които се намират между енергийно ефективната серия U и производителната серия H. Intel обаче направи важна промяна в серията Core-P от 13-то поколение, която може да играе в полза на XPS 13 Plus. Тя е увеличила (на практика удвоила) броя на ефективните Е-ядра. Това означава, че можете да очаквате по-дълъг живот на батерията и по-тиха охладителна система.

Единственият вариант на лаптоп с процесор от 13-о поколение Core, който в момента е наличен на уебсайта на Dell, включва Core i7-1360P с честота до 5 GHz. Той може да бъде съчетан с избор между 16 GB или 32 GB LPDDR5 памет, до 2 TB SSD пространство, 13,4-инчов IPS дисплей (1920 × 1200 или 3840 × 2400 точки) или OLED с резолюция 3456 × 2160 точки. Дисплеите поддържат докосване (само най-достъпната версия използва конвенционален екран).

Dell XPS 13 Plus 2023 има само два интерфейса Thunderbolt 4 (USB-C с алтернативни функции DisplayPort и зареждане) в набора си от външни конектори. За живота на батерията устройството използва 55Wh батерия. Производителят е включил адаптери от USB-C към USB-A 3.0 и от USB-C към 3,5 мм аудиоизход.

Най-достъпната конфигурация започва от 1399 щ. долара, което е малко по-евтино от миналогодишния модел с процесор от подобен клас - Core i7-1280P, при пускането му на пазара.
      
Споделете тази новина:Подобни новини

Отсега нататък Dell ще се съсредоточи върху развитието на бизнеса си със сървъри, а не с персонални компютри

Отсега нататък Dell ще се съсредоточи върху развитието на бизнеса си със сървъри, а не с персонални компютри
Това идва в отговор на бума на изкуствения интелект ...
 

Мултимилиардно поглъщане - Dell купува EMC за $67 милиарда

Мултимилиардно поглъщане - Dell купува EMC за $67 милиарда
Dell влиза в корпоративния бизнес след поглъщането на EMC...
 

Новите ултрабуци от серия Dell XPS13 с Intel Skylake платформа излизат през ноември

Новите ултрабуци от серия Dell XPS13 с Intel Skylake платформа излизат през ноември
Новите лаптопи от серия Dell XPS13 с Intel Core 6-то поколение излизат на пазара през ноември...
 

Асбис отново ще предлага Dell в България

Асбис отново ще предлага Dell в България
От месец април, Асбис България възобновява партньорството си с DELL на българския пазар. Новият договор показва ангажираност на Dell към региона ни. Асбис ще предложи не само лаптопите на Dell, но и технически консултации, обучения и семинари....
 


 
SetCombG.com новини

Още Новини

За пет години престъпниците са прехвърлили 100 млрд. долара в криптовалути
Често чрез стабилни монети и централизирани борси Още

Предполага се, че Tesla специално оптимизира автопилота за Илон Мъск и влиятелни блогъри
Твърди се, че представителите на Tesla следят маршрутите на блогърите въз основа на техните отзиви Още

Сателитен интернет в раница: SpaceX пусна антената Starlink Mini за пътешественици и дигитални номади в САЩ
Експерти от бранша прогнозират, че Starlink Mini може да се превърне в катализатор за възхода на "цифровото номадство Още

Apple възнамерява да продаде с 10 процента повече iPhone 16 до края на годината, отколкото продаде iPhone 15 миналата година
Според анализатори на Bloomberg Intelligence прогнозата на Apple за продажбите на iPhone е положителен знак Още

Porsche изтегля всички електрически автомобили Taycan заради проблеми със спирачките
Ръководителят на проекта Porsche Taycan, Кевин Гик, подчерта, че компанията е решила да изтегли всички 150 000 продадени електрически автомобила, включително последния модел 2025, за да гарантира безопасността на клиентите Още