Хардуер за най-малките: 5 технологични играчки, с които да зарадваме децата си

г. 20:46 ч.
Хардуер за най-малките: 5 технологични играчки, с които да зарадваме децата си

През последните години на пазара се появяват все по-разнообразни нови устройства и вече почти няма джаджа, за която да се сетим, и тя да не е създадена. Има всевъзможни колонки и аудио системи, периферни устройства, умни часовници и очила, сензори и други IoT устройства, умни дрехи и дори умни вилици, които ни изпращат съобщения, ако ядем твърде бързо. Вече съществуват джаджи за мъже, жени, пенсионери, бременни, дори за кучета и котки. Децата, разбира се, не правят изключение. Те са безкрайно любопитни същества, чиято жажда за знания и откриване на нови и нови неща от заобикалящата ни среда никога не стихва. И докато класическите играчки като качествените и мултифункционални детски катерушки винаги са добро решение за подарък и модерните технологии дават по-технически опции. Нека видим някои от най-интересните измежду тях.

Sphero 2.0

Роботизираната топка Sphero е мултифункционално устройство от ново поколение, което може да ви придружи на джогинг, да го пуснете да плува или свети, да го изстрелвате от рампи и дори да го използвате като контролер за игра. Но играчката, управлявана от смартфон, наистина оживява, когато изтеглите съответните приложения, чрез които да го ползвате за занимателни дейности в среда на добавена реалност (AR). По този начин можете да си измисляте сценарий, в който да се включите, като да унищожавате зомбита с топка например.

Anki Drive

Anki Drive са интелигентни коли, които могат да се движат сами и имат способността да развиват уникални личности, колкото повече се играе с тях. Сдвоете софтуера със смартфона си чрез Bluetooth, като по този начин подготвяте колите за оспорвана надпревара на винилова състезателна писта. Вграденият изкуствен интелект спомага за поддържане на автомобилите в зададената траектория, като позволява маневриране чрез накланяне на телефона.

Децата могат да играят срещу хора или изкуствен интелект, който кара останалите коли да бутат, блъскат или боксират. В края на състезанието играчите получават точки, които използват, за да подсилят колите си с нови оръжия и функционалности. Ъпгрейдите се превръщат в постоянни аспекти на индивидуалността на колите, които с времето започват да се състезават по определен начин, без значение кой играе с тях.

Ubooly

Ubooly е нов прочит на сладка плюшена играчка, който окомплектова iPhone или iPod Touch в тялото на пухкаво животно. Чрез активиране на съответното приложение лицето на Ubooly се съживява и е готова да ангажира вниманието на всяко дете.

Играчката слуша и реагира на гласа на човек, като заспива, ако бъде игнорирана. Част от чарът ѝ е фактът, че може постоянно да се актуализира с нови истории, вицове, игри и песни, за да забавлява по-ефективно децата.

Lego Mindstorms EV3

Lego Mindstorms EV3 дава възможност да сглобявате страхотни роботи като кобра бот R3PTAR или скорпион SPIK3R, както и да контролирате творенията си с дистанционно или чрез Bluetooth. Има и приложение с анимации, което да ви помогне с процеса на изграждане на петте EV3 робота в комплекта.

Програмирането на конструкциите се осъществява чрез предварително написани кодове, които демонстрират техните по-разширени възможности, например стрелба с червени топки по инфрачервени цели или навигиране около препятствия.

Sparkup Magical Book Reader

Ако обичате да четете приказки на глас на децата, но невинаги сте на разположение или просто сте леко уморени, има високотехнологична алтернатива и за вас. Единственото, което трябва да направите, е да закрепите четеца Sparkup към книга и да прочетете историята в неговия микрофон.

Устройството записва звука за всяка страница, която децата могат да възпроизведат по-късно по тяхно желание. Изисква се само да прикачат четеца към книгата и да отворят страницата, която искат да чуят, за да възпроизведат съответния запис.
    
Споделете тази новина:Подобни новини


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Oppo представи смартфона Reno12 с чип Dimensity 8250 и по-мощния Reno12 Pro с чип Dimensity 9200+
Всеки от моделите е оборудван с 6,7-инчов AMOLED дисплей с разделителна способност 2412 × 1080 пиксела и честота на опресняване 120 Hz Още

Sandberg пусна кабелна версия на гейминг слушалките HeroBlaster
Производителят на оборудване за мобилни телефони, компютри и игрови конзоли Sandberg пусна на пазара кабелна версия на своите популярни геймърски слушалки HeroBlaster. Още

Microsoft PC Manager започна да препоръчва силно търсачката Bing
Това изглежда малко натрапчиво, тъй като едва ли някой потребител избира търсачката Google на случаен принцип Още

Акциите на Sony скочиха с 12% въпреки спада на продажбите на PS5
Kомпанията обяви обратно изкупуване на ценни книжа Още

Съд забрани продажбата на смартфони и лаптопи на Lenovo и Motorola в Германия
В резултат на това в световния технологичен сектор съществува напрежение по отношение на патентното лицензиране Още