Как Internet of Things променя банята

г. 23:51 ч.
Как Internet of Things променя банята

С развитието на Internet of Things технологиите през последните години домовете се променят с все по-бързи темпове, което може да се отрази значително на качеството на живот на техните обитатели. Те стават по-комфортни, много по-защитени и енергийно ефективни, превръщайки се в една модерна среда за живот, работа и забавление.

Множество сензори проследяват качеството на въздуха в затворените помещения, температурата, влажността или информират собствениците за неоторизирано отваряне на врати и прозорци, както и движение. Умни врати контролират достъпа, пропускайки само членовете на семейството и техните гости. Смарт термостати се грижат за температурата, а прахосмукачки-роботи почистват пода от различни субстанции.

Иновациите са все по-разнообразни и почти не остава помещение и част от дома, които да не са засегнати. Те навлизат с бърза скорост и в модерното обзавеждане за баня - помещението, което мнозина възприемат като място за уединение и релакс. Ето и по-любопитните IoT иновации, които определят съвременния облик на едно от най-важните помещения в дома, правейки го по-уютно и удобно за всички членове на семейството.

Смарт душове

Едно от основните им предимства е, че намаляват потреблението на вода, спестявайки на собствениците си доста разходи. Интелигентните модели могат и да настройват точната температура на водата, от която се нуждаете, така че да не хабите време и усилия за това.

Автоматичните дозатори

за сапун са друго иновативно решение, което си заслужава да имате в банята. Освен, че изглеждат елегантни и придават изискан вид на помещението, те правят миенето по-хигиенично. Достатъчно е само да доближите ръцете си под дозатора, за да получите необходимата ви доза сапун.

Умни вани

Вече не са рядкост моделите, които могат да се управляват с гласови команди или през смартфон. Това значително улеснява къпането и го доближава до индивидуалните предпочитания за температура на водата, количество шампоан, наличие на балончета и т.н.

Умни тоалетни чинии

Вече съществуват множество модели с модерни функции, улесняващи потребителите и добавящи усещането за лукс и комфорт. От автоматично отварящи се капаци, до дистанционно управление, автоматично почистване и светене през нощта - характеристиките на съвременните умни тоалетни чинии са много и дори могат да бъдат персонализирани според нуждите на различните обитатели на дома.

Интелигентни контакти

Те могат да осигурят различна степен на осветеност на едно от най-интимните помещения в дома. От по-приглушена светлина, до по-ярка и наситена - вариантите са много и готови да отговорят на всяко настроение и индивидуални предпочитания.

Подовото отопление

е друга практична и лесна за употреба технология, благодарение на която подът в банята ще е винаги с благоприятна за тялото ни температура. С него можете да забравите за неприятното усещане да стъпите върху ледени плочки след като сте се нагрели във ваната, защото подовото отопление лесно се адаптира спрямо предпочитаните параметри.

Както може би успяхме да ви убедим, IoT иновациите смело навлизат във всяка стая на дома и най-вече в банята, променяйки я в посока повече удобство и комфорт за всеки член от семейството. Към спестените нерви и усилия ще добавим и спестените средства и ресурси, за които новите технологии със своята автоматизация и свързаност активно допринасят.
      
Споделете тази новина:Подобни новини

Виетнам се превърна във втория по големина износител на смартфони след Китай, докато делът на Индия почти не нараства

Виетнам се превърна във втория по големина износител на смартфони след Китай, докато делът на Индия почти не нараства
Бързият растеж на Виетнам може да се дължи на бързото разрастване на пазара на смартфони в САЩ...
 

Xiaomi представи сгъваемия смартфон Mix Fold 3 - като Galaxy Z Fold5, но по-тънък, по-голям и по-евтин

Xiaomi представи сгъваемия смартфон Mix Fold 3 - като Galaxy Z Fold5, но по-тънък, по-голям и по-евтин
Една от основните характеристики на Mix Fold 3 е наличието на подобрен механизъм на пантата, който може да издържи 500 хил. цикъла на сгъване...
 

Най-странните IoT устройства

Най-странните IoT устройства
Интернет е необятно и безкрайно интересно пространство, а като се комбинира с технологии и човешка креативност, възможностите му стават практически безгранични....
 

Motorola разкри повече за разгъващия се концептуален смартфон Rizr

Motorola разкри повече за разгъващия се концептуален смартфон Rizr
На тазгодишния Световен мобилен конгрес Motorola показа първия по рода си концепт на rollable смартфон - Rizr...
 


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Климатици Дайкин - Перфектното решение за дома
Климатици Дайкин предлагат не само върховна технология и ефективност, но залагат и на комфорт и удобство за вашия дом. Още

AMD представи мобилните чипове Ryzen 5 7235H и Ryzen 7 7435H - и двата без интегрирана графика
AMD тихомълком разшири фамилията мобилни процесори Ryzen 7035 (Rembrandt-R) с два нови чипа Още

Microsoft ще започне да продава Teams като самостоятелен продукт
Според източници мерките на Microsoft за разделяне на продуктите може да не са достатъчни за компанията, за да избегне антитръстовите обвинения от Европейската комисия Още

Nvidia се изкачва на второ място сред производителите на чипове - Samsung се смъква на трето място
Съответната статистика е публикувана от изданието Business Korea, като се позовава на данни на аналитичната компания Omdia от 28 март тази година Още

Опашките за наскоро представения електрически автомобил Xiaomi SU7 вече продължават седем месеца
Лимитираната серия Founders Edition, от която бяха направени 5000 бройки, предлагаше щедър набор от опции като подарък, но беше разпродадена веднага след началото на поръчките Още