Panasonic отложи старта на масовото производство на батерията тип 4680 - тя ще бъде подобрена

г. 10:55 ч.
Panasonic отложи старта на масовото производство на батерията тип 4680 - тя ще бъде подобрена

Японската компания Panasonic е най-старият партньор на Tesla в производството на литиеви батерии, затова разработката на клетките със стандартен размер 4680 се извършва с привличането на японски специалисти. Докато Tesla е усвоила производството на такива акумулаторни клетки в Калифорния и Тексас, самата Panasonic непрекъснато отлага стартирането на специализираното производство. Този път като най-оптимистична насока е посочен април следващата година.

Както обяснява Ройтерс, представители на Panasonic са направили съответните изявления на тримесечната отчетна конференция. Първоначално компанията е искала да започне самостоятелно масово производство на литиеви батерии с размер 4680 в периода от април тази година до март 2024 г., но сега е принудена да отложи старта на производството за периода от април до септември 2024 г., според източника. Производителят ще се възползва от забавянето, за да подобри характеристиките на батерийните клетки и да ги направи по-конкурентоспособни. Пилотното производство на пилотна линия в Япония вече е в ход.

Tesla използва акумулаторни клетки с размер 4680 в батериите на кросоувърите Model Y, които се сглобяват в Тексас. Опитите да се произвеждат такива клетки в завод в Берлин бяха изоставени по икономически причини. През декември миналата година Tesla започна дребномащабно производство на електрически камиони Semi в завода си в Невада, но главният изпълнителен директор на компанията Елон Мъск заяви, че в тези автомобили не се използват батерии с размер 4680. Tesla произвежда достатъчно клетки тип 4680, за да оборудва 1000 електрически автомобила седмично.

Южнокорейски компании също се опитват да овладеят производството на такива клетки. LG Energy Solution, например, призна миналия месец, че ще пусне линия за производство на клетки 4680 в Южна Корея до края на тази година. Корейската компания не уточни кога ще бъде пуснато масовото производство на такива батерии. Samsung SDI също се интересува от батерии с такъв размер, но все още експериментира с техните геометрични параметри.
      
Споделете тази новина:


Подобни новини

Apple с апетити към покупката на Tesla?

Apple с апетити към покупката на Tesla?
Apple е една от най-печелившите компании по света. Фирмата има милиарден ресурс, готов да бъде вложен в нещо интересно. Според Jason Calacanis...
 

Panasonic отново свива производството на телевизори

Panasonic отново свива производството на телевизори
Не им е лесно на японските производители в условията на жестока конкуренция. Досега коя ли японска фирма не преструктурира производството на телевизори...
 

Panasonic демонстрира 85-инчов тъчскрийн, 4K екран на CEATEC 2014

Panasonic демонстрира 85-инчов тъчскрийн, 4K екран на CEATEC 2014
Panasonic демонстрира най-големия капацитивен мултитъчскрийн дисплей в света...
 

Panasonic продава на Nokia част от телекомуникационния си бизнес

Panasonic продава бизнеса си със станции за мобилна връзка на Nokia през 2015...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed