Sony представи Project Q - портативна игрова конзола, която няма да работи без PlayStation 5

г. 11:42 ч.
Sony представи Project Q - портативна игрова конзола, която няма да работи без PlayStation 5

Sony официално потвърди слуховете за работа по портативна конзола, която ще ви позволи да играете игри за PlayStation 5 чрез стрийминг на игри. Конзолата беше обявена миналата седмица по време на събитието PlayStation Showcase - тя се нарича Project Q. По този начин Sony изрично говори за новата конзола като за аксесоар за PS5.

"Разгледайте новите аксесоари, представени по време на днешното събитие Showcase - устройството Project Q за игра на игри, инсталирани на PS5, и стрийминг през Wi-Fi, както и първите официални безжични слушалки, които осигуряват качество на звука без загуби на PS5 и PC. Повече подробности през следващите месеци", се казва в съобщението на пресслужбата на Sony в Twitter.Sony отбелязва, че Project Q ще предава поточно видеоигри от конзолата PlayStation 5 към портативната джаджа през интернет, като използва функцията PS Remote Play. Моделът ще получи всички контроли, които се намират в безжичните контролери DualSense. Той ще получи и 8-инчов LCD дисплей, който поддържа резолюция до 1080p и 60Hz. Подобно на класическите контролери, новостта ще има динамични адаптивни спусъци и ще осигурява тактилна обратна връзка. Конзолата трябва да бъде представена по-късно тази година, въпреки че не е известно кога точно, нито колко ще струва.

Съобщава се, че надеждите, че собствениците на конзолата ще могат да я използват директно с облачната услуга за игри на Sony, все още не са се сбъднали. За да играете дадена игра на портативна конзола, тя трябва да бъде инсталирана на PlayStation 5 - Project Q е само аксесоар, на практика вид безжичен контролер с дисплей, и функционално далеч отстъпва на SteamDeck или дори на смартфоните.

Въпреки това Sony вече е една от малкото компании със собствена облачна услуга, която в момента се възстановява, ако се съди по многобройните обяви за работа, публикувани в мрежата. Някои експерти не изключват, че играта в облака може да бъде добавена към Project Q на по-късен етап. Все още не е известно дали Project Q ще може да се използва извън дома. Известно е, че Remote Play поддържа и мобилна свързаност, но засега Sony пише само за Wi-Fi.

Слуховете за нова конзола се появиха за първи път в началото на тази година, като тогава Insider Gaming твърдеше, че става въпрос за вариант, наречен Q Lite, който като цяло беше точен в спецификациите си.

С представянето на Project Q компанията отговаря на нарастващото търсене на портативни конзоли. Nintendo Switch беше и все още е хит, но с излизането на пазара на Steam Deck и ROG Ally съответно от Valve и ASUS конкуренцията ще бъде по-ожесточена, особено след като новите попълнения поддържат по-ресурсоемки игри от застаряващия Switch.

В това отношение Project Q е специален вариант, който позволява да се използва мощният хардуер на стационарната конзола PlayStation 5. Не е нужно обаче да чакате премиерата на Project Q, за да се възползвате от Remote Play - вместо това с помощта на официалното приложение може да се използва почти всеки iPhone, смартфон с Android, компютър с Windows и Mac и дори Linux. Нещо повече, има дори специално приложение Chiaki за Steam Deck.

    
Споделете тази новина:


Подобни новини

Xiaomi Mi 5X - смартфон с топ камера Sony IMX386, 4GB RAM, 64GB ROM и Snapdragon 625

Xiaomi Mi 5X - смартфон с топ камера Sony IMX386, 4GB RAM, 64GB ROM и Snapdragon 625
Xiaomi Mi 5X има красив корпус от матиран метал, добра изработка, хардуерна платформа с 8-ядрен SnapDragon, 4GB RAM и 64GB ROM. Над всичко блести качествената Sony IMX386 двойна основна камера, може би най-добрата в ценовия клас до 600 лева...
 

SONY пуска OLED телевизори през 2017?

SONY пуска OLED телевизори през 2017?
LG Display ще продава 100 000 OLED дисплея на Sony...
 

Sony Xperia X Performance вече е наличен във Vivacom

Sony Xperia X Performance вече е наличен във Vivacom
Sony Xperia X Performance - красив смартфон флагман с Qualcomm SnapDragon 820 процесор и 23 MPx камера...
 

Sony може да продаде подразделенията си за телевизори и смартфони

Sony може да продаде подразделенията си за телевизори и смартфони
Всички знаем, че от дълги години бизнесът на Sony в определени сегменти буксува. Култовата японска компания вече се раздели с подразделенията си, произвеждащи персонални компютри и електронни книги...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed