SilverStone показа кутия за дънна платка с конектори на гърба

г. 22:12 ч.
SilverStone показа кутия за дънна платка с конектори на гърба

На изложението Computex 2023 редица производители показаха дънни платки с всички захранващи конектори, разположени на задната страна. За такива решения са необходими нови компютърни корпуси, позволяващи тази функция. MSI, ASUS и Enermax предоставиха първите модели на такива корпуси. SilverStone също показа няколко нови модела шасита, които осигуряват обратна монтажна позиция за дънните платки.

SilverStone пусна на пазара шасито си ATX C-542, както и Micro-ATX C-341. В C-542 компанията е базирала своята система на дънната платка ASUS TUF Gaming B760M-BTF WIFI D4, за която споменахме по-рано. С обърнатите конектори на дънната платка SilverStone е оставила повече място зад дясната страна на C-542 за по-добро управление на кабелите.

SilverStone C-341 е не само обратно съвместима, но има и необичаен дизайн. Неговата табла за дънната платка е монтирана от лявата страна на шасито. По този начин процесорът е разположен отдолу, а PCIe конекторите на дънната платка - отгоре, което улеснява разсейването на топлината от видеокартата, тъй като нейните вентилатори са насочени към горния капак на корпуса. За демонстрационни цели компанията е сглобила система, базирана на дънната платка MSI B650M Project Zero, в шасито C-341.

Производителят обещава и двата корпуса да бъдат пуснати в продажба по-късно тази година. Цените им все още не са оповестени.

      
Споделете тази новина:


Подобни новини

SilverStone представи флагманската кутия ALTA F2 с наклонени графични карти и цена до 1000 щ. долара

SilverStone представи флагманската кутия ALTA F2 с наклонени графични карти и цена до 1000 щ. долара
Корпусът ще бъде пуснат в продажба на азиатските пазари през следващата седмица...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed