Noctua показва прототип на 140 мм вентилатор от следващо поколение NF-A14

г. 23:52 ч.
Noctua показва прототип на 140 мм вентилатор от следващо поколение NF-A14

Noctua подготвя сериозен редизайн на серията си 140 мм вентилатори NF-A. По-специално, производителят обяви, че новите вентилатори ще бъдат базирани на полимерна кристализация Sterrox. Тя ще осигури повишена структурна стабилност на перките на новите вентилатори при работа на високи скорости, а също така ще увеличи обема на генерирания въздушен поток, като същевременно ще намали шума на вентилаторите.

В сравнение с други материали, използвани досега от дружеството, за перките на вентилаторите, включително пластмаса LDPE, полибутилен терефталат, поливинилхлорид, пластмаса ABS и т.н., кристализиращият полимер Sterrox има много високо съотношение между якост и тегло, поради което друга негова разновидност - кевларът, се използва в производството на брони.

За да подобри структурната стабилност, компанията също така е намалила разстоянието между перката и рамката на вентилатора до по-малко от 1 mm. Това ще позволи целият въздушен поток да бъде насочен по оста на вентилатора. Други особености на преработените вентилатори са специалните жлебове на перката, които ускоряват движението на въздуха към краищата на лопатките. Главината на вентилатора е подсилена с метал, а моторът използва хидродинамични SSO2 магнитно стабилизирани лагери. В рамката на вентилатора са вградени антивибрационни подложки.

Noctua планира да пусне на пазара новото поколение NF-A14 през първото тримесечие на следващата година. Припомняме, че през второто тримесечие на 2024 г. производителят планира да пусне флагманския си охладител от второ поколение NH-D15. Той също е получил редица забележими промени спрямо все още актуалния модел на охлаждащата система от първо поколение.

    
Споделете тази новина:


Подобни новини

Noctua е променила мнението си относно производството на бели вентилатори, напълно

Noctua е променила мнението си относно производството на бели вентилатори, напълно
През третото тримесечие на тази година производителят планира да пусне на пазара системи за въздушно охлаждане от следващо поколение за високопроизводителните процесори Ryzen Threadripper на AMD...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed