Inno3D представи GeForce RTX 4070, RTX 4060 Ti и RTX 4060 със скрити конектори за захранване

г. 00:28 ч.
Inno3D представи GeForce RTX 4070, RTX 4060 Ti и RTX 4060 със скрити конектори за захранване

Изграждането на съвременен компютър може да бъде трудна задача, особено когато става въпрос за лесно и правилно насочване на захранващите кабели в кутията . Inno3D представи три нови графични карти, които са предназначени да улеснят окабеляването - GeForce RTX 4070, RTX 4060 Ti и RTX 4060 Twin X2/OC White Edition. Това, което прави тези нови продукти специални, е, че те разполагат със "скрити" конектори за захранване.

Повечето производители на графични карти инсталират конектори за захранване в горната част на графичните карти. Срещат се и изключения под формата на конектор за захранване, разположен в края, но те са много редки. При графичните карти на Inno3D конекторите за захранване са разположени от вътрешната страна на графичната карта. Новостите са оборудвани с къси, необичайно оформени печатни платки. Благодарение на това захранващите гнезда всъщност са разположени между радиатора на охладителната система и подсилващата задна пластина. Това позволява свързването на захранващите кабели към графичните карти без прекомерно огъване и същевременно създава по-приятна естетика на сглобената система. Тъй като самите графични карти са в бял цвят, производителят е включил бели захранващи кабели в комплектите за доставка.

GeForce RTX 4070 има нов 12+4-пинов 12VHPWR захранващ конектор и е оборудвана с двукомпонентна задна усилваща пластина. Очаква се потребителите да премахнат част от задната усилваща пластина, преди да свържат захранващия кабел към графичната карта, и след това да инсталират отново тази част след свързването на кабела. При моделите GeForce RTX 4060 Ti и RTX 4060 не е необходимо да се отстранява пластината. Те са оборудвани с конвенционални 8-пинови захранващи конектори, които просто са вградени дълбоко във видеокартата. Свободното пространство до гнездата е достатъчно, за да включите просто захранващия кабел. Самите конектори за захранване са завъртени на 180 градуса, в посока към дънната платка.

Inno3D вярва, че ако повече производители на видеокарти решат да адаптират този дизайн на разположението на захранващите конектори, това ще улесни значително изграждането на компютъра за много потребители.
  
Споделете тази новина:


Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed