Най-странните IoT устройства

г. 16:24 ч.
Най-странните IoT устройства

Интернет е необятно и безкрайно интересно пространство, а като се комбинира с технологии и човешка креативност, възможностите му стават практически безгранични.

Комбинацията от всичко гореизброено поражда някои супер интересни резултати под формата на IoT устройства. И като казваме странни, имаме предвид наистина странни, дори провокативни - от вилица, която ти дава съвети за скоростта на хранене, до нетрадиционни секс играчки, които едва ли ще намерите дори и в най-заредения секс магазин.

Нека заедно да разгледаме някои от най-фрапантните примери за IoT джаджи, които ни карат сериозно да се замислим за степента на технологично развитие на света, в който живеем.

Умно кошче за боклук

То знае какво изхвърляте. То знае какви продукти пазарувате и какво липсва в хладилника ви. Умното кошче за боклук вероятно е по-информирано за навиците ви, отколкото някои членове на домакинството.

Друго негово предимство е, че е изключително самостоятелно и успешно обслужва собствените си нужди - само си затваря торбата, когато се напълни, автоматично я сменя с нова впоследствие, отваря капака си, когато усети близостта ви. Управлява се лесно и бързо с помощта на гласови команди или ръчно настройване.

Смарт секс играчки

Просто не е възможно смарт вълната да подмине и отрасъл с висока степен на ангажираност, какъвто е индустрията за възрастни. Към момента съществуват три основни типа умни секс играчки:

Секс играчки с дистанционно управление - обикновено са вибратори, които се контролират от разстояние чрез приложение на телефона или специализирани платформи, като единственото условие е наличие на WiFi връзка;

Секс играчки, имитиращи виртуална реалност (VR) - някои артикули успешно се свързват и синхронизират със специализирано визуално съдържание за възрастни, като ви позволяват автентично да се “включите” в сюжета, вместо просто да гледате отстрани;

AI секс играчки - приспособленията, “надарени” с изкуствен интелект, подлежат на далеч по-прецизно настройване според индивидуалните предпочитания, както и притежават способността да запеметяват желанията на притежателя си и постепенно да се адаптират към тях.

Вилица, която ти казва дали се храниш твърде бързо

Т.нар. “HAPIfork” е симпатично IoT приспособление, което има смелостта да завибрира усилено, ако усети, че се храните прекалено бързо, и няма време веществата да се разградят оптимално в устната кухина и стомаха.

Вилицата разполага с вграден малък компютър, който записва моделите ви на хранене и вибрира, когато “усети”, че ги нарушавате. Притежава и опция за Bluetooth сигнал, благодарение на която се сдвоява с вашия смартфон, така че можете да регулирате настройките на вибрациите и да получите по-подробна информация за това колко бързо се храните. В допълнение, приложението и уебсайтът ви позволяват да проследявате какво ядете в хода на времето и да направите промени, ако почувствате подобна необходимост.

Интелигентни памперси

IoT успя успешно да се адаптира дори и към деликатна материя като грижата за бебета. Смарт пелените са абсолютното доказателство за това. Те притежават вградени сензори, които засичат определени нива на влага, температура и дори наличието на определени химикали в урината. След щателна диагностиката данните се предават към свързано мобилно приложение, което позволява на родителите да наблюдават състоянието на пелените на бебето си и да получават ключови сигнали, когато е необходима смяна.
    
Споделете тази новина:


Подобни новини

5 технологични джаджи за мъже

5 технологични джаджи за мъже
Едно е сигурно: любовта между мъжете и технологичните джаджи е вечна, така че колкото по-скоро я приемете, толкова по-добре...
 

Технологии, които променят тестването на алкохол

Технологии, които променят тестването на алкохол
Научете повече за това как устройствата еволюират през годините и какви са ключовите им технически параметри, които ги отличават към днешна дата...
 

5 технологични подаръка за рожден ден, които биха зарадвали всеки

5 технологични подаръка за рожден ден, които биха зарадвали всеки
Рожденият ден е чудесен повод да покажем на любимите си хора колко много ги обичаме и ценим. А в днешното технологично общество все по-желани се оказват предмети с подобна тематика....
 

ЕС и Южна Корея ще си сътрудничат при разработката на 5G мобилни технологии

ЕС и Южна Корея ще си сътрудничат при разработката на 5G мобилни технологии
Сътрудничество между ЕС и Южна Корея ни доближава до 5G технологии за пренос на данни...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed