Бъдещите iPhone 15 Pro и Pro Max ще се намират трудно

г. 17:18 ч.
Бъдещите iPhone 15 Pro и Pro Max ще се намират трудно

Apple е срещнала трудности при производството на дисплеи за iPhone 15 Pro и Pro Max, което може да доведе до недостиг на устройствата по време на планираното пускане на пазара през септември. Очаква се новите смартфони на Apple да получат по-тънки рамки в сравнение с моделите iPhone 14 Pro, което е предизвикало проблеми. Apple имаше подобен проблем с увеличаването на размера на дисплея на Apple Watch Series 7 през 2019 г., което забави пускането му на пазара с около месец.

Доставчиците на Apple използват нов процес за производство на дисплеи, за да намалят рамките, който изглежда все още не е достатъчно фино настроен, и екраните, произведени от LG Display, изпитват проблеми. Дисплеите на LG не преминават успешно тестовете за надеждност в точката на свързване с металния корпус. Дизайнът на LG Display в момента е в процес на финализиране. Освен това Apple може да използва екрани от Samsung, при които няма подобен проблем.

Експертите смятат, че е малко вероятно Apple да отложи пускането на iPhone 15 Pro и Pro Max, но прогнозират възможен недостиг на новите устройства в началото на продажбите. Очаква се проблемът с дисплея да засегне най-силно iPhone 15 Pro Max и изглежда, че това устройство ще бъде най-трудно за придобиване при старта.

Това не е първият случай, в който клиентите трябва да се справят с недостиг на устройства и многодневно чакане те да пристигнат в магазините при стартирането на нов модел iPhone. Изглежда, че Apple ще се сблъска със спад в печалбите и приходите за празничното тримесечие.

По-рано анализаторите прогнозираха забавяне на пускането на линията iPhone 15 на Apple с няколко седмици, но не посочиха причина за това. Сега експертите са съгласни, че Apple все пак ще започне да доставя новите си смартфони през септември, както се очакваше. Според слуховете сега моделите от линията iPhone 15 Pro преминават през фаза на минимизиране на производствения риск във Foxconn, чиято цел е да се идентифицират и отстранят потенциалните дефекти в производството. Очаква се масовото производство да започне през август.
      
Споделете тази новина:


Подобни новини

Флагманът на Apple iPhone 15 Pro Max е в недостиг поради трудности с производството на модула на камерата

Флагманът на Apple iPhone 15 Pro Max е в недостиг поради трудности с производството на модула на камерата
Подобна динамика на търсенето би трябвало да допринесе за ръст на цената на акциите на Apple в средносрочен план...
 

Неостаряващи модели iPhone от Apple

Неостаряващи модели iPhone от Apple
Смартфоните iPhone са едни от най-популярните и търсени мобилни устройства на пазара. Но за мнозина, цената на най-новите модели може да е твърде висока. ...
 

iPhone 16 Pro ще получи по-голям екран и перископна камера

iPhone 16 Pro ще получи по-голям екран и перископна камера
Очаква се Apple да представи четири нови модела iPhone тази година, включително iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro и 15 Pro Max...
 

Шеметна надпревара за Смартфон господство

Шеметна надпревара за Смартфон господство
Кой ще диктува модата при смартфоните през следващите години? Претендентите са малко, а очакваният победител - ясен...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed