Обявена е портативната конзола AyaNeo Kun с процесор Ryzen 7 7840U, 8,4-инчов екран и внушителна батерия

г. 19:53 ч.
Обявена е портативната конзола AyaNeo Kun с процесор Ryzen 7 7840U, 8,4-инчов екран и внушителна батерия

AyaNeo разшири гамата си от преносими конзоли за игри, като обяви модела AyaNeo Kun. Устройството се захранва от осемядрен процесор Ryzen 7 7840U, работещ на честота до 5,1 GHz.

Процесорът на конзолата е базиран на компютърната архитектура Zen 4 и е оборудван с 12 изпълнителни единици на интегрираната графика AMD Radeon 780M на архитектурата RDNA 3. Производителят все още не уточнява количеството оперативна и постоянна памет на конзолата.

Конзолата AyaNeo Kun е получила 8,4-инчов IPS-дисплей с поддръжка на разделителна способност 1920 × 1200 пиксела. Органите за управление на новостта включват D-pad кръстосана лента, бутони A, B, X, Y, два аналогови стика със сензори с ефект на Хол. Освен това тя е получила два кръгли тъчпада. За първи път за конзолите AyaNeo новият модел получи и бутони, разположени на задната страна. Те могат да бъдат програмирани за изпълнение на различни команди.

AyaNeo Kun е оборудвана с два порта USB Type-C, един порт USB Type-A и един 3,5 мм аудиоизход. Размерите на конзолата са 312 × 133 × 21,9 мм. Това я прави малко по-широка, но по-тънка от същата ASUS ROG Ally. Теглото на конзолата не се съобщава. Допълнителна характеристика на новостта е нейната 75Wh батерия. Много подобни продукти обикновено са оборудвани с 40-45Wh батерии.

Другите технически характеристики на конзолата AyaNeo Kun, както и нейната цена, ще станат известни по-близо до пълното ѝ представяне, което ще се състои следващия месец.

    
Споделете тази новина:


Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed