Apple е поставила много строги изисквания за секретност на разработчиците на софтуер за Vision Pro

г. 19:37 ч.
Apple е поставила много строги изисквания за секретност на разработчиците на софтуер за Vision Pro

"Той може да се използва само в затворено пространство. Той трябва да е с вас или да е в зоната на вашата видимост през цялото време на използване. Никой няма право да го преглежда, обработва или да има достъп до него. Той трябва да се съхранява на заключено място, до което само вие имате достъп. Не трябва да се оставя без надзор." Какво е това? Таен правителствен проект? Кодове за изстрелване на ядрени оръжия? Не, това е просто комплект за разработчици за слушалките Vision Pro на Apple.

Apple представи Vision Pro в началото на юни и обещава, че продуктът ще бъде достъпен за закупуване в началото на следващата година. Vision Pro ще бъде първият голям нов продукт на компанията от повече от осем години насам. Хедсетът, чиято начална цена е 3499 USD, ще позволи на потребителя да се занимава с "пространствени изчисления", както ги нарича Apple, които съчетават виртуална и разширена реалност.

Apple винаги пази в тайна информацията за предстоящите за пускане на пазара продукти. Например устройствата iPhone и iPad бяха предоставени на разработчиците на софтуер в специални рамки, през които се виждаше само екранът, но не и дизайнът на самото устройство. Устройствата бяха прикрепени към бюрата. Охраната заснемаше повърхността на бюрата, за да може при необходимост да се проследи източникът на изтичането на информация. Разработчиците на Apple Watch показваха китките си на служителите по сигурността, когато напускаха стаята. Също толкова строг списък с изисквания е адресиран към разработчиците на софтуер за слушалките Vision Pro. От тях се изисква да подпишат комплект за разработчици (DK), за да разработват и персонализират приложения за новите слушалки на Apple. Въпреки това само някои разработчици, които се нуждаят от постоянен пряк достъп до слушалките, ще получат тези комплекти дори след подписване на ангажимента. На останалите Apple ще предостави симулатор на visionOS, за да създават приложения. Компанията обяви и еднодневни лаборатории за разработчици за предварителни приложения.

По-долу е представен откъс от списъка с изисквания за секретност за разработчиците по отношение на Apple Vision Pro:

"Трябва да гарантирате, че неупълномощени лица (включително членове на семейството, приятели, съквартиранти или домашни работници) нямат достъп, не разглеждат, не взимат и не използват DK. Той трябва да бъде в зоната на вашата видимост през цялото време."

Трябва да гарантирате, че DK е защитен с парола. Никога не оставяйте DK без надзор. Когато не го използвате, изключете DK и го съхранявайте в заключен калъф Pelican на заключено място, до което имате достъп само вие (например заключена стая или гардероб, сейф или заключено чекмедже).

DK не може да бъде преместван или изнасян от адреса на доставка от вас или от упълномощени от вас разработчици без предварителното писмено съгласие на Apple. Ако ще отсъствате от работното си място за повече от 10 дни, моля, консултирайте се с Вашия човек за контакт в Apple как да обезопасите DK, докато отсъствате."

Компанията има основателна причина да бъде предпазлива. Например през 2010 г. Gizmodo получи прототип на iPhone 4, предназначен за полеви тестове и маскиран като iPhone 3GS, след като случайно беше оставен в бар от служител на Apple. В резултат на това информацията за новата джаджа беше публикувана преди официалното представяне.
    
Споделете тази новина:Подобни новини

Apple ще започне да продава Vision Pro извън САЩ от 28 юни

Apple ще започне да продава Vision Pro извън САЩ от 28 юни
Apple не е споделила данни за продажбите на слушалките Vision Pro в САЩ, но цялостното вълнение около устройството е намаляло, откакто започна продажбата му през февруари тази година....
 

Apple обясни защо отдавна изтрити снимки наскоро се появиха отново в iPhone

Apple обясни защо отдавна изтрити снимки наскоро се появиха отново в iPhone
Изследователите от Synactiv също така разгледаха този въпрос в детайли и обърнаха IOS 17.5.1 update...
 

Disney ще предложи потапяне в алтернативна филмова вселена на Marvel с Apple Vision Pro

Disney ще предложи потапяне в алтернативна филмова вселена на Marvel с Apple Vision Pro
Завладяващата история "Какво би станало, ако...?" за Apple Vision Pro ще бъде пусната в четвъртък, 30 май....
 

Технологичните акции отбелязаха спадове - Nvidia загуби 10 процента

Технологичните акции отбелязаха спадове - Nvidia загуби 10 процента
Фондовите пазари в САЩ претърпяха най-големия си спад от октомври 2022 г. насам...
 

Apple вече е започнала производството на следващото поколение AirPods, което ще бъде пуснато през есента

Apple вече е започнала производството на следващото поколение AirPods, което ще бъде пуснато през есента
Новите AirPods ще бъдат предназначени да заменят своите предшественици от второ и трето поколение...
 


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Be quiet! представи първите си „аквариумни“ кутии - Light Base 900 и Light Base 600
Това са първите корпуси на производителя от така наречения тип „аквариум“, т.е. с панорамен изглед, при които предната и една от страничните стени са изработени от закалено стъкло и осигуряват широка видимост към инсталираните вътре компоненти. Още

Asus представи първите графични карти от серията Prime - те отговарят на изискванията на Nvidia за SFF-Ready
Представените от Asus графични карти GeForce RTX 4060 Ti Prime, RTX 4070 Prime и RTX 4070 Super Prime са оборудвани със системи за охлаждане, които включват по три вентилатора Още

Европол закрива 2000 злонамерени домейна на киберпрестъпници
Изключените ботнети включват IcedID, SystemBC, Pikabot, SmokeLoader, Bumblebee и Trickbot. Още

Jar Computers пуска новата серия лаптопи Modern на MSI с 14-то поколение Intel HX процесори
Продуктите от серията са мощни, тънки и стилни Още

Климатици Daikin - иновация в индустрията
Като пионер в индустрията на климатичната техника, Daikin непрекъснато разширява продуктовата си гама, за да отговори на разнообразните нужди на потребителите. Още