Apple е поставила много строги изисквания за секретност на разработчиците на софтуер за Vision Pro

г. 19:37 ч.
Apple е поставила много строги изисквания за секретност на разработчиците на софтуер за Vision Pro

"Той може да се използва само в затворено пространство. Той трябва да е с вас или да е в зоната на вашата видимост през цялото време на използване. Никой няма право да го преглежда, обработва или да има достъп до него. Той трябва да се съхранява на заключено място, до което само вие имате достъп. Не трябва да се оставя без надзор." Какво е това? Таен правителствен проект? Кодове за изстрелване на ядрени оръжия? Не, това е просто комплект за разработчици за слушалките Vision Pro на Apple.

Apple представи Vision Pro в началото на юни и обещава, че продуктът ще бъде достъпен за закупуване в началото на следващата година. Vision Pro ще бъде първият голям нов продукт на компанията от повече от осем години насам. Хедсетът, чиято начална цена е 3499 USD, ще позволи на потребителя да се занимава с "пространствени изчисления", както ги нарича Apple, които съчетават виртуална и разширена реалност.

Apple винаги пази в тайна информацията за предстоящите за пускане на пазара продукти. Например устройствата iPhone и iPad бяха предоставени на разработчиците на софтуер в специални рамки, през които се виждаше само екранът, но не и дизайнът на самото устройство. Устройствата бяха прикрепени към бюрата. Охраната заснемаше повърхността на бюрата, за да може при необходимост да се проследи източникът на изтичането на информация. Разработчиците на Apple Watch показваха китките си на служителите по сигурността, когато напускаха стаята. Също толкова строг списък с изисквания е адресиран към разработчиците на софтуер за слушалките Vision Pro. От тях се изисква да подпишат комплект за разработчици (DK), за да разработват и персонализират приложения за новите слушалки на Apple. Въпреки това само някои разработчици, които се нуждаят от постоянен пряк достъп до слушалките, ще получат тези комплекти дори след подписване на ангажимента. На останалите Apple ще предостави симулатор на visionOS, за да създават приложения. Компанията обяви и еднодневни лаборатории за разработчици за предварителни приложения.

По-долу е представен откъс от списъка с изисквания за секретност за разработчиците по отношение на Apple Vision Pro:

"Трябва да гарантирате, че неупълномощени лица (включително членове на семейството, приятели, съквартиранти или домашни работници) нямат достъп, не разглеждат, не взимат и не използват DK. Той трябва да бъде в зоната на вашата видимост през цялото време."

Трябва да гарантирате, че DK е защитен с парола. Никога не оставяйте DK без надзор. Когато не го използвате, изключете DK и го съхранявайте в заключен калъф Pelican на заключено място, до което имате достъп само вие (например заключена стая или гардероб, сейф или заключено чекмедже).

DK не може да бъде преместван или изнасян от адреса на доставка от вас или от упълномощени от вас разработчици без предварителното писмено съгласие на Apple. Ако ще отсъствате от работното си място за повече от 10 дни, моля, консултирайте се с Вашия човек за контакт в Apple как да обезопасите DK, докато отсъствате."

Компанията има основателна причина да бъде предпазлива. Например през 2010 г. Gizmodo получи прототип на iPhone 4, предназначен за полеви тестове и маскиран като iPhone 3GS, след като случайно беше оставен в бар от служител на Apple. В резултат на това информацията за новата джаджа беше публикувана преди официалното представяне.
    
Споделете тази новина:Подобни новини

Apple прекратява проекта Apple Car след 10 години разработка

Apple прекратява проекта Apple Car след 10 години разработка
Компанията хвърля цялата си енергия в създаването на изкуствен интелект ...
 

Търсенето на Apple Vision Pro беше по-високо от очакваното, а нивото на връщане по-ниско

Търсенето на Apple Vision Pro беше по-високо от очакваното, а нивото на връщане по-ниско
Минг-Чи Куо вярва, че Apple вероятно първоначално ще разшири продажбите на Vision Pro в повече англоезични страни като Австралия, Канада, Нова Зеландия и Великобритания...
 

iPhone заема 7 от 10 места в класацията на най-популярните смартфони през 2023 г.

iPhone заема 7 от 10 места в класацията на най-популярните смартфони през 2023 г.
Начело на класацията е iPhone 14 Pro Max, следван от по-новия iPhone 15 Pro Max и основната версия на iPhone 14...
 

Apple показа как се огъва стъкло и се фрезова алуминий за производството на хедсета Vision Pro

Apple показа как се огъва стъкло и се фрезова алуминий за производството на хедсета Vision Pro
Високата цена на Apple Vision Pro, изглежда, няма да бъде пречка за популярността на устройството...
 

Още един дългогодишен топ мениджър напусна Apple

Още един дългогодишен топ мениджър напусна Apple
Според източника Новотни ще започне работа в Rivian още в понеделник...
 


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Най-бързият FPV дрон в света ще може да предава Формула 1
Той лети със скорост 350 км/ч Още

Търсенето на Apple Vision Pro беше по-високо от очакваното, а нивото на връщане по-ниско
Минг-Чи Куо вярва, че Apple вероятно първоначално ще разшири продажбите на Vision Pro в повече англоезични страни като Австралия, Канада, Нова Зеландия и Великобритания Още

ASUS представя обновени OLED ноутбуци Vivobook S
Те са задвижвани от най-новите процесори Intel Core Ultra и AMD Ryzen 8040 Още

SoftBank отправя предизвикателство към NVIDIA с ускорители на AI на Arm
Oснователят на SoftBank Масайоши Сон (Masayoshi Son) смята да привлече до 100 млрд. долара за реализацията на свой собствен проект в тази област Още

Kioxia е предложила на SK Hynix достъп до японските си заводи, за да сключи сделка с Western Digital.
Японският производител на 3D NAND чипове Kioxia е предложил на своя инвеститор SK Hynix производствени линии в Япония Още