Xiaomi представи умната гривна Smart Band 8 Pro

г. 17:55 ч.
Xiaomi представи умната гривна Smart Band 8 Pro

Xiaomi представи смарт гривната Smart Band 8 Pro. Тя е получила по-голям, по-ясен и по-ярък дисплей в сравнение с предшественика си Smart Band 7 Pro. Всъщност новият продукт прилича повече на умен часовник, отколкото на фитнес гривната, от която произлиза тази серия.

Smart Band 8 Pro получава по-голям 1,74-инчов AMOLED екран в сравнение с 7 Pro (1,64 инча). Разделителната способност на екрана се е повишила и вече е 336 × 480 пиксела. Гъстотата на пикселите също леко се е увеличила - 336 PPI спрямо 326 PPI на предишния модел. Яркостта се е увеличила със 100 cd/m2 и сега е 600 cd/m2. Екранът е с честота на опресняване 60 Hz и има защитно покритие Gorilla Glass.

Новата смарт гривна е станала малко по-тежка. Устройството тежи 22,5 грама, но е по-тънко от предшественика си - 9,9 мм срещу 11 мм за 7 Pro. Водоустойчивостта от 5 АТМ ви позволява да вземете смарт гривната със себе си на тренировки на открито при всякакви метеорологични условия, както и на уроци по плуване. Самото устройство ще се предлага във варианти с черен и сребрист корпус.

Новостта ще издържа от едно зареждане на батерията по-дълго от своя предшественик - Xiaomi твърди, че Smart Band 8 Pro ще работи до 14 дни (12 дни за модела 7 Pro). Новата смарт гривна има подобрен двуканален оптичен сензор, който отговаря за определянето на HR и нивата на насищане на кръвта с кислород. Налице са също NFC чип и GPS приемник, а освен това са предвидени повече от 150 режима на тренировка.

Смарт гривната се предлага с текстилни, кожени и полиуретанови каишки, които ще могат да се закупят отделно. С пластмасова каишка цената на Xiaomi Smart Band 8 Pro е 400 юана (55 долара), а с кожена каишка - 450 юана (62 долара). Допълнителна пластмасова каишка може да бъде закупена за 40 юана (6 долара), а текстилните и кожените каишки са на цени от по 100 юана (14 долара). Метална каишка с оплетка е на цена от 200 юана (28 долара).

      
Споделете тази новина:


Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed