DJI представи своя товарен дрон FlyCart 30, който може да носи до 40 кг и струва 17 хил. долара

г. 00:10 ч.
DJI представи своя товарен дрон FlyCart 30, който може да носи до 40 кг и струва 17 хил. долара

Китайската компания DJI представи своя първи потребителски товарен дрон FlyCart 30. Устройството за 17 хил. долара с четири греди, осем витла и двойка батерии има товароносимост 30 kg и обхват 16 km. Без товар то може да лети на разстояние до 28 км, а ако премахнете една от батериите, капацитетът на полезния товар се увеличава до 40 кг при скорост до 20 м/сек. Дронът може да се изкачва на височина до 6000 м, да издържа на вятър със скорост до 12 м/сек и на температури от -20 °C до +45 °C.

DJI FlyCart 30 предлага два режима за превоз на товари: контейнер и привързване. Контейнерът е с вместимост 70 литра и разполага с функция за определяне на теглото и центъра на тежестта за стабилизиране на полета и безопасност както на товара, така и на хората на земята. Връзката е с дължина 20 метра и може да обработва товари до 40 кг; има система за предотвратяване на люлеенето, която отново предпазва товара от инциденти. Когато товарът на въжето влезе в контакт със земята, то автоматично се освобождава. Режимът на привързване ще бъде полезен както за доставка на храна, така и за спешни ситуации - дронът ще може бързо да напусне опасно място.

Контролерът на DJI FlyCart 30 ви позволява да начертаете оптимален маршрут в зависимост от особеностите на мисията, оборудването и метеорологичните условия. Дронът избягва препятствията благодарение на радар и бинокулярни камери, а ADS-B приемникът открива и излъчва позицията на превозното средство. Дронът има обхват на предаване на видеосигнал до 20 км и може да се управлява от двама оператори, което позволява да се увеличи обхватът му. Ако проникването на сигнала е затруднено, дронът може да се свърже с 4G мрежи.
    
Споделете тази новина:


Подобни новини

DJI представя дрона Mavic 3 Pro с три камери на цена от 2199 щ. долара

DJI представя дрона Mavic 3 Pro с три камери на цена от 2199 щ. долара
Mavic 3 Pro Cine ще бъде пуснат в продажба следващия месец и ще бъде оборудван с три камери за снимки и видео....
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed