Актуализацията на Windows 11 причинява сини екрани със съобщение за грешка "неподдържан процесор"

г. 11:43 ч.
Актуализацията на Windows 11 причинява сини екрани със съобщение за грешка

Microsoft потвърди проблем в Windows 11, свързан със сини екрани на смъртта (BSOD) със съобщение за грешка "UNSUPPORTED_PROCESSOR". Проблемът възниква след инсталиране на месечния пакет с поправки KB5029351, чието разпространение започна по-рано тази седмица.

"В момента провеждаме разследване, за да установим дали този проблем е причинен от действията на Microsoft. Ще предоставим подробна информация, когато получим повече информация", заяви Microsoft в съобщение, което се появи в Центъра за здраве на Windows.

Според източника посоченият бъг се появява след инсталиране на актуализацията на компютри с определени модели дънни платки MSI. Например актуализацията предизвиква BSOD на компютър с процесор Intel Core i9-13900KS и дънна платка MSI MPG Z690 Carbon Wi-Fi. Потребители в Reddit съобщават за подобна грешка, но във всички случаи става въпрос за процесори Intel и дънни платки MSI с най-новата версия на BIOS.

Добрата новина е, че след появата на BSOD потребителите могат да отстранят проблема, като върнат назад направените по-рано промени. Изглежда, че Microsoft е премахнала актуализацията KB5029351 от засегнатите системи след идентифицирането на проблема, но тя все още е достъпна за инсталиране на съвместими устройства с Windows 11. Все още не е ясно какво точно причинява появата на BSOD, но е много възможно това да се дължи на скорошна актуализация на BIOS, която MSI пусна за своите дънни платки. Представители на MSI все още не са коментирали проблема.

      
Споделете тази новина:


Подобни новини

Microsoft поправи забавянето на SSD в Windows 11, но не каза нищо на никого

Microsoft поправи забавянето на SSD в Windows 11, но не каза нищо на никого
Microsoft никога не е коментирала публично грешката, свързана със забавянето на работата на SSD в Windows 11...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed