Sapphire обяви Radeon RX 7800 XT и RX 7700 XT във версии Nitro+, Pure и Pulse

г. 22:58 ч.
Sapphire обяви Radeon RX 7800 XT и RX 7700 XT във версии Nitro+, Pure и Pulse

Sapphire се подготвя да пусне на пазара поне шест варианта на графичните карти Radeon RX 7800 XT и RX 7700 XT. Някои от тях ще получат масивни охладителни системи, а други ще бъдат оборудвани с по-компактни охладителни системи. Към флагманската серия графични карти Nitro+ на Sapphire ще се присъединят два модела. Тези карти ще получат масивни охладителни системи, които са с дебелина три слота. Те ще включват три вентилатора и големи радиатори с осем топлинни тръби. Видеокартите в тази версия са получили два 8-пинови конектора за захранване, 14-фазов VRM и са изградени върху 14-слойни печатни платки. Моделите от серията Nitro+ ще предлагат поддръжка на двоен BIOS, подобрена защита от изгаряне, както и конектори за RGB подсветка за синхронизирането й с други компоненти на компютъра.

Производителят все още не е разкрил честотата на графичните процесори Navi 32, използвани в неговите модели Radeon RX 7800 XT и RX 7700 XT. За новите продукти обаче е посочено повишено потребление на енергия. За модела RX 7800 XT тя е 288 W (с 25 W по-висока от еталонната), а за модела RX 7700 XT - 252 W (със 7 W по-висока от еталонната). Това предполага, че ускорителите ще предлагат фабричен овърклок.

Моделите Radeon RX 7800 XT и RX 7700 XT във версиите Sapphire Pulse ще получат охладителни системи с два вентилатора. Графичните карти са с дебелина 2,5 разширителни слота. За разлика от версиите Nitro, тази серия ускорители не разполага със система с двоен BIOS и няма RGB подсветка.

Консумацията на енергия на RX 7800 XT във версията Pulse е 266 W (с 3 W по-висока от еталонната), докато при модела RX 7700 XT тя е 230 W (с 15 W по-ниска от еталонната). Много е вероятно в този случай производителят да е допуснал грешка в описанието.

За съжаление компанията не предоставя и честотите на графичните процесори за моделите Pulse. Въпреки това публикуваните изображения предполагат, че версиите Nitro и Pulse използват сходни печатни платки с някои малки модификации в зависимост от единия или другия модел.

Компанията ще пусне на пазара и моделите RX 7800 XT и RX 7700 XT във варианти Pure. Информация за тези карти на официалния сайт на производителя към момента на публикуване на тази публикация все още не се е появила. Ако се съди по наличното изображение, дебелината им ще бъде 2-2,5 разширителни слота. В същото време видеокартите ще получат система за охлаждане с три вентилатора. Те ще бъдат изработени в бял цвят. Предполага се, че ускорителите от серията Pure в йерархията на цените и производителността ще се намират между моделите Nitro+ и Pulse.

      
Споделете тази новина:Подобни новини

Никой друг освен Sapphire не представи референтния дизайн на Radeon RX 7800 XT

Никой друг освен Sapphire не представи референтния дизайн на Radeon RX 7800 XT
Към момента на публикуване на тази публикация Sapphire беше единственият партньор на AMD, който представи Radeon RX 7800 XT с референтен охладител...
 

PowerColor изпреварва AMD, представяйки Radeon RX 7800 XT с 16 GB памет

PowerColor изпреварва AMD, представяйки Radeon RX 7800 XT с 16 GB памет
За препоръчителната цена на Radeon RX 7800 XT не се знае нищо...
 

Sapphire Technology ще опита да се върне на пазара на дънни платки

Sapphire Technology ще опита да се върне на пазара на дънни платки
Sapphire се завръща в бизнеса с дънни платки с няколко модела от висок клас...
 

Sapphire представи Radeon HD 5570 с ТВ тунер

Sapphire представи Radeon HD 5570 с ТВ тунер
Sapphire Radeon HD 5570 Xtend TV е първата комбинация от видеокарта и ТВ тунер в един корпус от 2008г. насам...
 


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Oppo представи смартфона Reno12 с чип Dimensity 8250 и по-мощния Reno12 Pro с чип Dimensity 9200+
Всеки от моделите е оборудван с 6,7-инчов AMOLED дисплей с разделителна способност 2412 × 1080 пиксела и честота на опресняване 120 Hz Още

Sandberg пусна кабелна версия на гейминг слушалките HeroBlaster
Производителят на оборудване за мобилни телефони, компютри и игрови конзоли Sandberg пусна на пазара кабелна версия на своите популярни геймърски слушалки HeroBlaster. Още

Microsoft PC Manager започна да препоръчва силно търсачката Bing
Това изглежда малко натрапчиво, тъй като едва ли някой потребител избира търсачката Google на случаен принцип Още

Акциите на Sony скочиха с 12% въпреки спада на продажбите на PS5
Kомпанията обяви обратно изкупуване на ценни книжа Още

Съд забрани продажбата на смартфони и лаптопи на Lenovo и Motorola в Германия
В резултат на това в световния технологичен сектор съществува напрежение по отношение на патентното лицензиране Още