Cooler Master представи напълно модулния компютърен корпус Qube 500 Flatpack и безконтактните PLR MasterLiquid Atmos

г. 11:45 ч.
Cooler Master представи напълно модулния компютърен корпус Qube 500 Flatpack и безконтактните PLR MasterLiquid Atmos

Cooler Master представи компактния и напълно модулен компютърен корпус Qube 500 Flatpack. Новият продукт беше показан за първи път на изложението Computex 2023 през юни. Корпусът се доставя напълно разглобен в кутия Flatpack, което спестява място при транспортиране и съхранение.

Въпреки компактните си размери от 380 × 231 × 381 мм (без издатините) или 406 × 231 × 415 мм (с издатините) и 33 литра обем, кутията поддържа не само малки ITX, Micro-ATX и стандартни ATX платки, но и големи E-ATX платки.

Qube 500 Flatpack ще побере графична карта с дължина до 360 мм и радиатор за течно охлаждане с размер до 280 мм и обща дебелина до 53 мм. Той също така поддържа инсталирането на системи за въздушно охлаждане с височина до 172 мм.

Корпусът е с много добра вентилация и предлага седем слота за разширение. Допълнителна интересна характеристика на новия продукт е възможността за инсталиране на захранващия блок от предната страна (зад предната стена). В този случай е възможно да се инсталират модели захранващи блокове с ширина до 273 мм. При желание PSU може да се инсталира в долната част на кутията. В този случай се поддържат захранващи блокове с широчина до 293 mm. PSU може да бъде с дължина до 173 мм (216 мм, включително пространството за кабели). Вътре има и достатъчно място за четири 3,5-инчови и три 2,5-инчови диска.

Корпусът се предлага с един предварително инсталиран 120-милиметров SF Black PWM вентилатор с до 1800 об/мин на задната стена. В допълнение към това, кутията може да бъде оборудвана с един или два 120- или 140-милиметрови вентилатора отпред, два 120- или 140-милиметрови вентилатора отгоре, два вентилатора отзад и още два на лявата стена, ако захранващият блок е на дъното.

Корпусът Qube 500 Flatpack ще се предлага в черно и бяло. Той ще се предлага и в ментови, розови и кремави цветове. Ще бъде възможно и създаването на допълнителни аксесоари, като например различни стойки за слушалки или контролери за игри, с помощта на 3D принтер.

Компанията не информира за цената на калъфа. Компанията публикува подробна видеоинструкция за сглобяването на Qube 500 Flatpack в своя канал в YouTube.

Cooler Master представи и системи за течно охлаждане без поддръжка от серията MasterLiquid Atmos с размери 360 и 240 мм. Те са оборудвани с помпи с ниво на шум 12dBA и 210 хил. часа MTBF, както и със 120-милиметрови вентилатори SickleFlow Edge със скорост до 2500 об/мин, за които се твърди, че имат 160 хил. часа MTBF.

Вентилаторите произвеждат въздушен поток от 70,7 кубични фута в минута (CFM) и статично налягане от 3,61 mm H2O. Нивото им на шум не надвишава 27,2 dBA, твърди производителят.

Интересна особеност на системите за течно охлаждане от серията Cooler Master MasterLiquid Atmos е оборудването на техните устройства с помпа със сменяеми капаци. Можете да отпечатате своя собствена версия на капака на 3D принтер, като използвате например готови скици на самата компания Cooler Master, които ще бъдат публикувани на специален уебсайт.

За SJO е обявена съвместимост с процесорните гнезда Intel LGA 1700, LGA 1200, LGA 1151, LGA 1150, LGA 1155, LGA 1156, както и с процесорните гнезда AMD Socket AM5 и AM4. Производителят не съобщава нищо за цената на новите продукти.
    
Споделете тази новина:Подобни новини

Cooler Master слага ъглов конектор 12VHPWR на новите захранвания GX III Gold

Cooler Master слага ъглов конектор 12VHPWR на новите захранвания GX III Gold
Новите кабели 12VHPWR на Cooler Master са с 25% по-дебели контакти от стандартните конектори 12VHPWR и имат четири пружиниращи контактни точки вместо две...
 

Cooler Master Motion 1 е вибриращ геймърски стол за $2300

Cooler Master Motion 1 е вибриращ геймърски стол за $2300
Първия в света геймърски стол с тактилен двигател...
 


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Климатици Дайкин - Перфектното решение за дома
Климатици Дайкин предлагат не само върховна технология и ефективност, но залагат и на комфорт и удобство за вашия дом. Още

AMD представи мобилните чипове Ryzen 5 7235H и Ryzen 7 7435H - и двата без интегрирана графика
AMD тихомълком разшири фамилията мобилни процесори Ryzen 7035 (Rembrandt-R) с два нови чипа Още

Microsoft ще започне да продава Teams като самостоятелен продукт
Според източници мерките на Microsoft за разделяне на продуктите може да не са достатъчни за компанията, за да избегне антитръстовите обвинения от Европейската комисия Още

Nvidia се изкачва на второ място сред производителите на чипове - Samsung се смъква на трето място
Съответната статистика е публикувана от изданието Business Korea, като се позовава на данни на аналитичната компания Omdia от 28 март тази година Още

Опашките за наскоро представения електрически автомобил Xiaomi SU7 вече продължават седем месеца
Лимитираната серия Founders Edition, от която бяха направени 5000 бройки, предлагаше щедър набор от опции като подарък, но беше разпродадена веднага след началото на поръчките Още