Флагманът на Apple iPhone 15 Pro Max е в недостиг поради трудности с производството на модула на камерата

г. 14:09 ч.
Флагманът на Apple iPhone 15 Pro Max е в недостиг поради трудности с производството на модула на камерата

В първите дни от приемането на поръчки за последното поколение смартфони на Apple стана ясно, че периодът на чакане за флагманския модел iPhone 15 Pro Max се е проточил до средата на ноември, но експертите обясняват, че това е резултат не само от голямото търсене, но и от технологични трудности с производството на модула на камерата тип перископ, който дебютира в това поколение устройства.

Известният анализатор Минг-Чи Куо заяви в блога си, че компактният модул на камерата с четири призма, доставян изключително от LGIT, е виновникът за недостига на iPhone 15 Pro Max. За да осигури достатъчен добив на този фронт, Apple повиши спешно изискванията за спецификациите на системата от лещи, доставяна от Largan. Тази промяна имаше за цел да се намали нивото на брака при сглобяването на модулите на камерата.

В тази ситуация Largan трябваше да увеличи обема на производството на системата от лещи за модула на камерата iPhone 15 Pro Max, като цената на оптиката в този случай трябваше да се увеличи с повече от 20 %, за да покрие направените разходи. Приходите и печалбата на Largan ще бъдат повлияни положително. Нито един от производителите на оптика все още не може да се конкурира с Largan в тази област и анализаторът смята, че през следващата година при производството на модули за камера с четири призми в оптичната система за iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max компанията Largan ще остане единственият доставчик.

Експертите на Morgan Stanley добавиха, че времето за чакане на клиентите на iPhone 15 Pro Max за получаване на iPhone 15 Pro Max е средно от пет до шест седмици, което е най-дългото чакане от всички модели iPhone, пуснати на пазара през последните седем години. В Китай според източници търсенето на фамилията iPhone 15 е било по-високо от очакваното, което се е засилило от слуховете за намеренията на китайските власти да забранят използването на продукти на Apple от държавни служители и служители на държавни компании по време на работа. В САЩ дългите срокове на чакане за поръчаните iPhone 15 Pro Max показват както голямото търсене, така и трудностите при производството на смартфони в необходимите количества. Подобна динамика на търсенето би трябвало да допринесе за ръст на цената на акциите на Apple в средносрочен план, както обобщават представители на Morgan Stanley.
    
Споделете тази новина:


Подобни новини

Очаква се Apple да представи iMac с процесор M3 до края на октомври

Очаква се Apple да представи iMac с процесор M3 до края на октомври
По-рано този месец беше съобщено, че Apple може да представи нови компютри iMac и таблети iPad през октомври....
 

Apple е затворила три уязвимости от типа "нулев ден", които са били активно използвани от нападатели

Apple е затворила три уязвимости от типа
Пробивите в сигурността на софтуера на Apple са открити от Бил Марчак от Citizen Lab в Университета в Торонто, Канада, и Мади Стоун от Threat Analysis Group в Google....
 

5G модемът на Apple се оказа бавен, горещ и огромен

5G модемът на Apple се оказа бавен, горещ и огромен
Той изостава с три години от чиповете на Qualcomm ...
 

Apple е поставила много строги изисквания за секретност на разработчиците на софтуер за Vision Pro

Apple е поставила много строги изисквания за секретност на разработчиците на софтуер за Vision Pro
Apple представи Vision Pro в началото на юни и обещава, че продуктът ще бъде достъпен за закупуване в началото на следващата година...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed