Ръководителят на отдела за разработка на чипове с изкуствен интелект на Meta ще напусне поста си

г. 23:21 ч.
Ръководителят на отдела за разработка на чипове с изкуствен интелект на Meta ще напусне поста си

Вицепрезидентът на инфраструктурата на Meta Алексис Блек Бьорлин, наблюдаващ направлението, свързано с разработването на патентовани чипове Meta за системи с изкуствен интелект, в края на месеца ще напусне поста си. Това съобщава Ройтерс, като се позовава на два свои източника.

Блек Бьорлин, който идва от Broadcom и Intel, се присъединява към Meta през декември 2021 г. и е назначен за ръководител на подразделението, натоварено с разработването на ускорител за задачи, свързани с алгоритмите на изкуствения интелект. Проектът идва като част от стратегията за модернизация на центровете за данни на компанията - сега тя се нуждае от ресурси за работа с чатботове и генератори на изображения. Блек Бьорлин ще напусне поста си в края на месеца, но поне в близко бъдеще ще остане в компанията, съобщава един от източниците на изданието. Нейното място ще заеме вицепрезидентът по инженерните въпроси на Meta, И Джун Сонг.

Предишния ден Meta представи нови продукти, базирани на генеративен изкуствен интелект, включително чатбот, който показва както текстови отговори, така и изображения. За да разработи и внедри тези и други функции, компанията модернизира своите центрове за данни и проектира суперкомпютри с ускорители на NVIDIA. Разработването на собствени чипове ще помогне на Meta да намали разходите и зависимостта от доставчици от трети страни.

    
Споделете тази новина:


Подобни новини

Intel сваля цените на 6 процесора

Intel сваля цените на 6 процесора
От днес, 4 десктоп и два мобилни процесора на Интел са вече с нови, по-ниски цени на едро. Намалението е от 6% до 21% при различните чипове....
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed