LG Energy Solution ще инвестира 3 млрд. долара в производството на батерии в САЩ

г. 13:41 ч.
LG Energy Solution ще инвестира 3 млрд. долара в производството на батерии в САЩ

За да запазят водещите си позиции на американския пазар, автомобилните производители, които искат да запазят водещите си позиции на американския пазар в условията на правителствени преференции, трябва да локализират производството на тягови батерии, но това е и печелившо само по себе си. LG Energy Solution ще започне да доставя батерии американско производство за електрическите автомобили на Toyota, сглобявани в САЩ, от 2025 г.

Съответното споразумение между производителите беше подписано тази седмица, както обяснява Ройтерс. За да покрие търсенето на Toyota за тягови батерии местно производство, LG Energy Solution ще инвестира 3 млрд. долара за разширяване на капацитета на своето предприятие в Мичиган. Оттам тяговите батерии, предназначени за Toyota, ще бъдат изпращани в завода на японския автомобилен гигант в Кентъки. На Toyota буквално ще бъдат възложени определени производствени линии за тягови батерии.

Корейската компания LG Energy Solution си партнира и с General Motors и Honda за производство на тягови батерии за електромобили, базирани на платформата Ultium. LG Energy Solution изгражда отделно съоръжение в Мичиган на стойност 2,1 млрд. долара, за да обслужва тази група клиенти. В обозримо бъдеще LG Energy Solution ще има общо осем съоръжения за производство на тягови батерии в Северна Америка, които ще управлява самостоятелно или в съюз с партньори. Освен това местните съоръжения ще могат да доставят тягови батерии на пет големи автомобилни производители. В допълнение към GM и Toyota, това ще включва Stellantis, Hyundai и Honda.

По данни на Benchmark Mineral Intelligence в САЩ и Канада се очаква да се появят общо поне 37 завода за производство на тягови батерии. Те ще могат да произвеждат батерии с общ капацитет от 1,3 тераватчаса годишно. Това ще бъде достатъчно за оборудването на повече от 10 милиона електрически автомобила с батерии годишно. За сравнение, производственият капацитет на Китай в тази област е почти пет пъти по-голям, като в КНР функционират или са в процес на изграждане около 291 основни предприятия.

През август 2022 г. Toyota обяви намерението си да утрои капиталовите си инвестиции в съвместно предприятие с Panasonic за производство на тягови батерии в Северна Каролина до 3,8 млрд. долара. То ще започне работа най-рано през 2025 г. В случая LG Energy Solution ще доставя до 20 GW‧h еквивалентен капацитет на батериите годишно, което е достатъчно за захранването на повече от 250 000 електрически превозни средства. До края на десетилетието Toyota се надява да увеличи производството си на електромобили до 3,5 млн. броя годишно, но е ясно, че това разширяване няма да бъде прекалено бързо. През 2025 г., например, компанията очаква да произведе не повече от 600 000 автомобила от този тип.
    
Споделете тази новина:


Подобни новини

LG смартфони... Какво беше това?

LG смартфони... Какво беше това?
LG смартфоните се отдръпват от Европа. Поредна лоша година за мобилните телефони на южнокорейците...
 

Шеметна надпревара за Смартфон господство

Шеметна надпревара за Смартфон господство
Кой ще диктува модата при смартфоните през следващите години? Претендентите са малко, а очакваният победител - ясен...
 

LG G5 изненадва с иновативен модулен дизайн

LG G5 изненадва с иновативен модулен дизайн
LG G5 - най-интересния смартфон от началото на годината - иновации като модулен дизайн, двойна камера, изцяло променен външен вид, сменяема батерия и метален корпус. Авангарндно и интересно!...
 

Samsung и LG залагат на скъпи премиум модели телевизори за да вдигнат оборота

Samsung и LG залагат на скъпи премиум модели телевизори за да вдигнат оборота
Световният пазар на телевизори ще продължи да пада и през 2015 г...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed