През 2027 г. ще се появи електрически вариант на BMW M3, който ще предлага задвижване на всички колела и над 1350 к.с.

г. 10:16 ч.
През 2027 г. ще се появи електрически вариант на BMW M3, който ще предлага задвижване на всички колела и над 1350 к.с.

Концепцията Neue Klasse, демонстрирана наскоро от BMW, имаше за цел да покаже възможностите на новата електрическа платформа, а медии съобщиха, че представители на баварската компания са заявили, че са готови да създадат на тази платформа електрически аналог на BMW M3 със задвижване на четирите колела и комбинирана мощност на електромоторите от 1 MW (1000 kW).

Преведено в разбираеми за автомобилистите мерни единици, това означава, че четирите електромотора в задвижващия агрегат на новото BMW M3 ще могат да генерират повече от 1350 к.с. в пиковия момент и да осигурят вълнуваща управляемост благодарение на широките възможности на векторния контрол на сцеплението.

На първо място, представителите на BMW заявиха, че третата серия ще започне да преминава към електрическата платформа Neue Klasse около 2025 г., но еквивалентното M3 на чисто електрическа тяга ще се появи едва към 2027 г. Представителите на марката са ентусиазирани от възможностите, които предлага новата електрическа платформа във версията със задвижване на четирите колела. От друга страна, семейството на BMW M3 няма да премине към електрически двигатели дори през 2027 г.

Спортните версии на автомобилите BMW, според представителите на марката, още дълго време ще бъдат оборудвани с мощни бензинови двигатели, само че при следващото поколение те ще трябва да бъдат адаптирани към екологичните изисквания Евро-7. Ръководството на BMW смята за необходимо съвместното съществуване на динамични автомобили с двигатели с вътрешно горене и електромобили.
    
Споделете тази новина:Подобни новини


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Oppo представи смартфона Reno12 с чип Dimensity 8250 и по-мощния Reno12 Pro с чип Dimensity 9200+
Всеки от моделите е оборудван с 6,7-инчов AMOLED дисплей с разделителна способност 2412 × 1080 пиксела и честота на опресняване 120 Hz Още

Sandberg пусна кабелна версия на гейминг слушалките HeroBlaster
Производителят на оборудване за мобилни телефони, компютри и игрови конзоли Sandberg пусна на пазара кабелна версия на своите популярни геймърски слушалки HeroBlaster. Още

Microsoft PC Manager започна да препоръчва силно търсачката Bing
Това изглежда малко натрапчиво, тъй като едва ли някой потребител избира търсачката Google на случаен принцип Още

Акциите на Sony скочиха с 12% въпреки спада на продажбите на PS5
Kомпанията обяви обратно изкупуване на ценни книжа Още

Съд забрани продажбата на смартфони и лаптопи на Lenovo и Motorola в Германия
В резултат на това в световния технологичен сектор съществува напрежение по отношение на патентното лицензиране Още