През 2027 г. ще се появи електрически вариант на BMW M3, който ще предлага задвижване на всички колела и над 1350 к.с.

г. 10:16 ч.
През 2027 г. ще се появи електрически вариант на BMW M3, който ще предлага задвижване на всички колела и над 1350 к.с.

Концепцията Neue Klasse, демонстрирана наскоро от BMW, имаше за цел да покаже възможностите на новата електрическа платформа, а медии съобщиха, че представители на баварската компания са заявили, че са готови да създадат на тази платформа електрически аналог на BMW M3 със задвижване на четирите колела и комбинирана мощност на електромоторите от 1 MW (1000 kW).

Преведено в разбираеми за автомобилистите мерни единици, това означава, че четирите електромотора в задвижващия агрегат на новото BMW M3 ще могат да генерират повече от 1350 к.с. в пиковия момент и да осигурят вълнуваща управляемост благодарение на широките възможности на векторния контрол на сцеплението.

На първо място, представителите на BMW заявиха, че третата серия ще започне да преминава към електрическата платформа Neue Klasse около 2025 г., но еквивалентното M3 на чисто електрическа тяга ще се появи едва към 2027 г. Представителите на марката са ентусиазирани от възможностите, които предлага новата електрическа платформа във версията със задвижване на четирите колела. От друга страна, семейството на BMW M3 няма да премине към електрически двигатели дори през 2027 г.

Спортните версии на автомобилите BMW, според представителите на марката, още дълго време ще бъдат оборудвани с мощни бензинови двигатели, само че при следващото поколение те ще трябва да бъдат адаптирани към екологичните изисквания Евро-7. Ръководството на BMW смята за необходимо съвместното съществуване на динамични автомобили с двигатели с вътрешно горене и електромобили.
    
Споделете тази новина:


Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed