Чатботът с изкуствен интелект Google Bard се е научил да показва отговори в реално време и може да бъде прекъснат по средата на фразата

г. 14:47 ч.
Чатботът с изкуствен интелект Google Bard се е научил да показва отговори в реално време и може да бъде прекъснат по средата на фразата

Чатботът Google Bard вече може да отговаря на въпросите на потребителите в реално време: ако преди той изпращаше отговор едва когато завърши формирането му, сега можете да наблюдавате как отговорът се пише, докато се генерира. Освен това вече е възможно да прекъснете отговора по средата на изречението или на половин дума.

Показването на отговорите на Bard в реално време се активира в системните настройки, които се отварят, като кликнете върху иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл на прозореца: можете да превключвате между опциите "Отговор в реално време" и "Отговор, когато е готов". Bing Chat, подобен чатбот от Microsoft, също дава отговори в реално време.

Ако потребителят не харесва отговора на чатбота, той може да бъде прекъснат по всяко време: когато започне да генерира текст, на екрана над полето за запитване се появява бутон "Пропусни отговора". Когато бъде натиснат, Bard ще спре да генерира текст и потребителят ще може да въведе друг въпрос или да получи друг отговор, без да чака завършването на първия.

На потребителите се предлага и бутон "Преглед на други чернови", който може да бъде натиснат, за да се видят алтернативни отговори. Текстът, предлаган от чатбота, може да се променя, като се избере "непринудена" или "професионална" форма. В долната лента на менюто има бутон с логото на Google - тази функция позволява да се проверят отговорите на Бард спрямо информацията в търсенето.

Сега, ако изпратите на друг потребител кореспонденция с Bard, този потребител ще види изображенията, приложени към чата. И накрая, Google увеличи броя на имейлите, които чатботът може да обобщава при работа с Gmail.
    
Споделете тази новина:


Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed