Мистериозният заместител на смартфона Humane Ai Pin ще струва 1000 долара и ще получи GPT с изкуствен интелект

г. 16:29 ч.
Мистериозният заместител на смартфона Humane Ai Pin ще струва 1000 долара и ще получи GPT с изкуствен интелект

Мистериозното носимо устройство Ai Pin, базирано на изкуствен интелект, може да получи цена от 1000 щ. долара и вероятно ще изисква допълнителен месечен абонамент за мобилни услуги, съобщава The Information. Припомняме, че разработката на тази джаджа е дело на стартъпа Humane, създаден от бивши служители на Apple.

Разработката на устройството е в ход от няколко години. Първите подробности за него обаче станаха известни през април тази година, в рамките на конференцията TED. Тогава съоснователят на Humane Имран Чаудри показа мистериозното устройство в джоба на сакото си и демонстрира работата му. Той отговори на телефонно обаждане от съпругата си и съоснователка на Humane Бетани Бонджорно, без да се налага да натиска никакви бутони - достатъчно беше просто да каже "здравей". Джаджата преведе фразата, произнесена от собственика ѝ, на френски език, като озвучи превода с неговия глас. Накрая устройството показа, че може да следи електронната поща, съобщенията и събитията в календара, но изобретателят не уточни как работи това. Очакваше се повече подробности за Ai Pin да бъдат разкрити на 14 октомври. Датата на представянето на устройството обаче беше изместена за 9 ноември. Сега се появиха нови подробности.

Очевидно този Ai Pin няма да бъде пръстен, както може да се предположи въз основа на снимките от априлската презентация на TED. Публикацията описва джаджата като "малко устройство без екран с размера на солен крекер". Джаджата "ще получи камера, микрофон и високоговорител, множество сензори и лазерен проектор". Устройството беше показано на Седмицата на модата в Париж в началото на октомври.

Предполага се, че джаджата ще се прикрепя към дрехите. Устройството се захранва от мобилен процесор Qualcomm Snapdragon, "който осигурява производителност, скорост на безжичната връзка и възможности на камерата, както и сигурност на ниво смартфон". Humane планира да се превърне във виртуален клетъчен оператор (което означава, че ще работи в инфраструктурата на друг оператор), за да осигури клетъчна свързаност за Ai Pin. Другият съосновател на компанията Бетани Бонджорно описва устройството като "телефон, контекстуализиран компютър и софтуерна платформа".

Според The Information функциите за изкуствен интелект на Ai Pin ще се захранват от собствен голям езиков модел. Според статията в Time това ще бъде GPT модел на OpenAI. Между другото, най-големият инвеститор в компанията Humane е Сам Алтман (Sam Altman), главен изпълнителен директор на OpenAI. Смята се, че Джони Айв (Jony Ive), бившият главен продуктов дизайнер на Apple, който напусна през 2019 г. и след това основа собствена фирма за дизайн LoveFrom, е имал пръст в дизайна на самото устройство. В първоначалната версия на статията в Time се твърди, че Ai Pin ще използва GPT-4, но в редактираната версия на статията версията на езиковия модел е премахната. В публикацията на Time се описва също така, че устройството има индикаторна светлина, която се включва, когато камерата, микрофонът и "входните сензори" са активирани.

Все още не са известни много подробности за Ai Pin, както и за собствените планове на Humane. Според източниците на The Information компанията има грандиозна визия за технологията и целите ѝ надхвърлят само Ai Pin. "Те предполагат, че Humane се надява да постигне пълна промяна на парадигмата в сегмента на потребителските компютри", пише изданието. Както и да е, повече подробности за Ai Pin могат да бъдат разкрити на 9 ноември.
  
Споделете тази новина:Подобни новини


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Huawei заинтригува китайските потребители с обявяването на нов смартфон - вероятно флагманът P70
Миналата година Huawei отбеляза пълноценно завръщане на пазара на смартфони с пускането на флагманите Mate 60, които показаха безсилието на американските санкции срещу компанията Още

450 милиона души използват Telegram всеки ден, а 900 милиона души го използват поне веднъж месечно
Основателят на месинджъра, позовавайки се на данни на DataAI, отбеляза, че Telegram е шестото най-изтегляно и шестото най-използвано приложение в света. Още

Производителите на DRAM памет почти напълно са се възстановили от земетресението в Тайван
При чиповете памет DDR4 и DDR5 за потребителския сегмент се очаква ръстът на цените да бъде минимален Още

Климатици Дайкин - Перфектното решение за дома
Климатици Дайкин предлагат не само върховна технология и ефективност, но залагат и на комфорт и удобство за вашия дом. Още

AMD представи мобилните чипове Ryzen 5 7235H и Ryzen 7 7435H - и двата без интегрирана графика
AMD тихомълком разшири фамилията мобилни процесори Ryzen 7035 (Rembrandt-R) с два нови чипа Още