Вместо клавиатура и мишка в ChromeOS ще бъдат добавени контроли за очите и изражението на лицето

г. 16:36 ч.
Вместо клавиатура и мишка в ChromeOS ще бъдат добавени контроли за очите и изражението на лицето

Google скоро ще добави функцията за проследяване на лица в ChromeOS, за да проследява лицето на потребителя като част от използването на изкуствен интелект. Тази функция ще направи възможно управлението на Chromebook с помощта на движенията на очите. На първо място, проследяването на лицето ще улесни значително управлението на компютъра за потребителите, които по някаква причина не могат или не искат да използват мишка и клавиатура.

Можем само да гадаем как точно ще работи функцията Face Tracking, но експертите са склонни да правят аналогия с ChromeVox, съществуващия инструмент за специални функции на Chromebook, който в момента позволява да маркирате всеки елемент на екрана с номер. След това, като произнесе този номер с глас, потребителят може да го избере точно както ако щракне върху него с мишката.

Към днешна дата това вече е доста работещ начин за навигация из цялата операционна система на Google.

Ако Google позволи на потребителите да правят нещо подобно с очите си, просто като погледнат към число или точка на екрана, това би могло значително да повиши привлекателността на Chomebook за много клиенти и да увеличи драстично броя на хората, готови да закупят Chromebook или да го използват по-ефективно.

Добавянето на повече инструменти за достъпност ще позволи на милиони хора да използват по-ефективно технологиите не само днес, но и утре. С помощта на функцията за проследяване на лица Google може да успее да осигури достъп до съвременните информационни технологии на хората с увреждания и да подобри драстично техния живот.

    
Споделете тази новина:


Подобни новини

Все пак, Google Chrome OS ще излезе още тази година

Все пак, Google Chrome OS ще излезе още тази година
Журналист от Techcrunch е решил да получи потвърждение за забавянето и след разговор с достоверен източник е получил недвусмислен отговор, че самата операционна система ще бъде достъпна още тази година, макар и в Бета версия...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed