Разработчиците на Aurora OS представиха петата версия на платформата с актуализиран интерфейс

г. 15:33 ч.
Разработчиците на Aurora OS представиха петата версия на платформата с актуализиран интерфейс

По време на конференцията Mobius Autumn 2023 тази седмица компанията Open Mobile Platform представи интерфейса и основните детайли на бъдещата версия 5.0 на мобилната операционна система Aurora. Разработчиците са направили много промени, за да подобрят използваемостта на софтуерната платформа в ежедневието.

Една от основните характеристики на операционната система е въвеждането на нов интерфейс и управление с жестове, преработени въз основа на двегодишния опит с четвъртото поколение Aurora и проучванията на потребителите. Разработчиците са обърнали специално внимание на интерфейса на таблета и на системните софтуерни компоненти на графичната библиотека за създаване на нови приложения.

"За нас е удоволствие да представим резултатите от нашата работа на разработчиците на приложения. "Aurora 5" ще позволи по-ефективно използване на голямото пространство на екрана на таблета, а потребителите ще се радват на ново ниво на удобство в среда на многозадачност. Бих искал също така да отбележа, че ние както разглеждаме дизайнерски подходи и тенденции, така и работим върху създаването на собствени подходи, което ни дава уникална експертиза и опит", заяви Роман Аляутдин, директор на отдел "Разработки и услуги" в Open Mobile Platform.

Той също така допълни, че дългогодишната промишлена експлоатация на устройства, базирани на Aurora, е помогнала за проектирането на новия интерфейс и разширяването на библиотеката от графични елементи, и изрази увереност, че интерфейсът на новата версия на операционната система ще бъде оценен по достойнство от съществуващите и новите потребители.
    
Споделете тази новина:


Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed