Apple планира да актуализира радикално линията си iPad през 2024 г. и още

г. 10:55 ч.
Apple планира да актуализира радикално линията си iPad през 2024 г. и още

Според колумниста на Bloomberg Марк Гурман през 2024 г. Apple ще представи по-голям iPad Air с 12,9-инчов диагонал на екрана. Този нов продукт ще допълни съществуващия модел с 10,9-инчов екран, като доближи линията iPad Air до размера на iPad Pro, който се предлага с 11- и 12,9-инчови екрани.

Гурман също така отбелязва, че iPad Pro през 2024 г. ще получи OLED дисплей. Това ще бъде първата голяма актуализация на дизайна на таблета от 2018 г. насам, когато Apple за първи път използва дизайн с плоски странични ръбове.

В допълнение към таблетите Apple ще актуализира и линията MacBook Air. Новият модел ще получи процесор M3, който вече дебютира в обновения 14-инчов MacBook Pro и новите iMac. Това подобрение на производителността ще направи MacBook Air още по-мощен и ефективен.

Apple също така се подготвя да пусне на пазара третото поколение Apple Pencil, което вероятно ще запази ключовите характеристики на модела, пуснат преди пет години. Очаква се да бъдат обновени и магическите клавиатури за iPad, с което ще се подчертае ангажиментът на Apple за иновации във всички нейни продуктови сегменти.

Тази година Apple вече представи серия от обновени iPhone 15, включително по-заоблени ръбове и титаниеви странични ръбове на Pro моделите. Очаква се новите iPad-и също да получат някои от тези дизайнерски елементи.

Гурман споменава и плановете за пускане на хедсета Vision Pro през 2024 г., което подчертава желанието на Apple да се разшири в нови пазарни сегменти. Всички тези нови продукти се очаква не само да укрепят позициите на Apple, но и да поставят нови стандарти в индустрията на мобилните устройства и компютрите.

Споделете тази новина:Подобни новини


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Най-бързият FPV дрон в света ще може да предава Формула 1
Той лети със скорост 350 км/ч Още

Търсенето на Apple Vision Pro беше по-високо от очакваното, а нивото на връщане по-ниско
Минг-Чи Куо вярва, че Apple вероятно първоначално ще разшири продажбите на Vision Pro в повече англоезични страни като Австралия, Канада, Нова Зеландия и Великобритания Още

ASUS представя обновени OLED ноутбуци Vivobook S
Те са задвижвани от най-новите процесори Intel Core Ultra и AMD Ryzen 8040 Още

SoftBank отправя предизвикателство към NVIDIA с ускорители на AI на Arm
Oснователят на SoftBank Масайоши Сон (Masayoshi Son) смята да привлече до 100 млрд. долара за реализацията на свой собствен проект в тази област Още

Kioxia е предложила на SK Hynix достъп до японските си заводи, за да сключи сделка с Western Digital.
Японският производител на 3D NAND чипове Kioxia е предложил на своя инвеститор SK Hynix производствени линии в Япония Още