LG ще пусне гигантски 98-инчов телевизор с много ярка мини-LED подсветка

г. 19:26 ч.
LG ще пусне гигантски 98-инчов телевизор с много ярка мини-LED подсветка

Южнокорейската компания LG е известна с линията си OLED телевизори, но продължава да навлиза и в областта на телевизорите с мини-LED подсветка под марката QNED. На изложението CES 2024, което ще се проведе в началото на следващия месец, производителят ще обяви нови телевизори QNED 2024, включително 98-инчов модел, както и ще представи актуализирана платформа webOS и др.

LG ще обяви четири нови гами под марката QNED: 8K miniLED QNED99T, 4K miniLED QNED90T, QNED85T LCD и QNED80T. Флагманските телевизори QNED99T са оборудвани с процесора Alpha 9 на LG, който е способен да подобрява качеството на картината и звука с помощта на алгоритми, базирани на изкуствен интелект. Моделите QNED90T и QNED85T получават актуализиран процесор LG Alpha 8, а най-достъпните телевизори QNED80T ще бъдат оборудвани с по-евтиния процесор LG Alpha 5 Gen 7.

Всички модели работят с операционната система LG webOS 24, която поддържа индивидуални профили, така че платформата може да предоставя персонализирани препоръки и гласово разпознаване за всеки потребител. Вграденият мултимедиен плейър Chromecast ще ви позволи да гледате съдържание от устройства с Android и iOS съответно чрез Chromecast и AirPlay 2. От следващата година LG ще актуализира платформата webOS на всички нови телевизори в продължение на четири години. Някои от по-ранните флагмани, като например 8K моделите, пуснати на пазара през 2022 г., също ще получат актуализации през обявения период от време.

В гамата QNED85T производителят ще пусне 98-инчов 4K телевизор с технология за локално затъмняване, но без мини-LED подсветка. Това означава, че цената му вероятно ще бъде по-привлекателна от тази на mini-LED моделите. LG ще предложи и 50-, 55-, 65-, 75- и 86-инчови модели в тази гама.

Линията QNED99T ще включва два 8K модела с диагонали 75 и 86 инча. Спецификациите и цената на дребно на новите продукти не са разкрити, но предишните модели струваха съответно около 4800 и 6500 USD при пускането им на пазара. Трябва да очакваме, че водещите модели ще предлагат високи нива на яркост до 3000 cd/m², поддръжка на Dolby Vision HDR, Dolby Atmos и честота на опресняване от 120 Hz или по-висока, което ще ги направи привлекателни за геймърите. Към линията QNED90T ще се присъединят 4K модели с мини-LED подсветка с диагонали 65, 75 и 86 инча.

Най-достъпните модели от линията QNED80T са привлекателни за купувачи с ограничен бюджет. Производителят ще пусне на пазара модели с диагонали от 43, 50, 55, 65, 75 и 86 инча. Повече информация за характеристиките на новите продукти на LG и тяхната цена трябва да очакваме в началото на януари.
      
Споделете тази новина:Подобни новини

LG постигна рекордна яркост на OLED телевизорите с помощта на милиарди микролещи и специални алгоритми

LG постигна рекордна яркост на OLED телевизорите с помощта на милиарди микролещи и специални алгоритми
Към 83-инчовия демонстрационен 4K META 2.0 OLED дисплей на LG Display, в близко бъдеще трябва да се присъединят 55-, 65- и 77-инчови варианти...
 

LG Energy Solution ще инвестира 3 млрд. долара в производството на батерии в САЩ

LG Energy Solution ще инвестира 3 млрд. долара в производството на батерии в САЩ
Компанията ще снабдява с тях електрическите автомобили на Toyota ...
 

LG смартфони... Какво беше това?

LG смартфони... Какво беше това?
LG смартфоните се отдръпват от Европа. Поредна лоша година за мобилните телефони на южнокорейците...
 

Шеметна надпревара за Смартфон господство

Шеметна надпревара за Смартфон господство
Кой ще диктува модата при смартфоните през следващите години? Претендентите са малко, а очакваният победител - ясен...
 


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Най-бързият FPV дрон в света ще може да предава Формула 1
Той лети със скорост 350 км/ч Още

Търсенето на Apple Vision Pro беше по-високо от очакваното, а нивото на връщане по-ниско
Минг-Чи Куо вярва, че Apple вероятно първоначално ще разшири продажбите на Vision Pro в повече англоезични страни като Австралия, Канада, Нова Зеландия и Великобритания Още

ASUS представя обновени OLED ноутбуци Vivobook S
Те са задвижвани от най-новите процесори Intel Core Ultra и AMD Ryzen 8040 Още

SoftBank отправя предизвикателство към NVIDIA с ускорители на AI на Arm
Oснователят на SoftBank Масайоши Сон (Masayoshi Son) смята да привлече до 100 млрд. долара за реализацията на свой собствен проект в тази област Още

Kioxia е предложила на SK Hynix достъп до японските си заводи, за да сключи сделка с Western Digital.
Японският производител на 3D NAND чипове Kioxia е предложил на своя инвеститор SK Hynix производствени линии в Япония Още