Как се променя електронната търговия и как да имаме успешен онлайн магазин през 2024 година

г. 18:22 ч.
Как се променя електронната търговия и как да имаме успешен онлайн магазин през 2024 година

През отминалата година секторът на онлайн търговията продължи да расте с бързи темпове. По данни на Българската Е-комерс асоциация страната ни бележи рекорд на интернет продажбите през 2023 г., които достигат над 1.95 милиарда евро. Това е с 19% повече от предходната година. Проучването „ПАСПОРТ 2023 на е-комерс индустрията в България" може да бъде изтеглено безплатно след регистрация на адрес https://passport.beabg.com/. За следващите 12 месеца прогнозите за развитието на онлайн бизнеса са дори по-оптимистични, посочват от българската хостинг компания СуперХостинг.БГ.

“Онлайн бизнесът се променя с бързи темпове, нови технологии и потребителски нагласи непрекъснато навлизат в него, променяйки стратегиите на търговците. Затова и нашият екип подбра няколко съвета, които биха могли да направят един онлайн магазин по-успешен през 2024 година” - споделя Борислав Божидаров, маркетинг мениджър на СуперХостинг.БГ.

Избор на SaaS платформа за създаването на сайта

През изминалите дванадесет месеца се наблюдава ръст в търсенето на SaaS (Software as a Service) системи за изграждане на онлайн магазини и очакванията са тази тенденция да се увеличи и през новата година. Става въпрос за платформи, при които предприемачът получава сайт, хостинг и всичко останало наготово, заплащайки само малък месечен абонамент за неговото използване.

Причината за повишения интерес към този модел е, че готовите SaaS платформи като Shopiko позволяват много по-бързо стартиране на бизнеса, спестявайки на собственика на сайта не само пари, а и много месеци, през които проектът се разработва и съответно няма как да се правят продажби. Затова и те са добър избор както за начинаещи онлайн предприемачи, които искат да стартират бързо, така и за по-опитни, които търсят удобство при работа с платформата и искат да имат повече време за други аспекти от своя онлайн бизнес.

Оптимизация за мобилни устройства

Според статистиката на СуперХостинг.БГ, голяма част от онлайн търговия у нас вече се осъществява през мобилни устройства. Ето защо става все по-важно интернет магазинът да бъде оптимизиран за работа с всякакви дигитални устройства. Опростеният му и интуитивен дизайн ще помогне на клиентите да намерят лесно и бързо търсените от тях продукти и услуги. А зареждането на страниците за две секунди или дори по-малко допълнително ще увеличи както шансовете за покупка, така и позицията на е-магазина в търсачките.

Ефективното управление на поръчките

е друг ключов аспект от всеки онлайн бизнес, който ще увеличава своето значение през 2024 година. Това включва всички етапи - от получаване на поръчката до нейното изпращане на клиента, както и функционалности като следене на наличностите, интеграция с куриерски услуги, създаване на отчети и други. За улеснение на клиентите е много важно да се подсигурят разнообразни методи за плащане и лесни начини за обратна връзка и рекламации.

Визуалният маркетинг

става все по-важна част от стратегията за привличане на нови клиенти, посочват от СуперХостинг.БГ. Днес 67% от потребителите смятат, че качеството на изображенията е от голямо значение за тяхното решение за покупка. Затова, за да увеличат успеха на онлайн бизнеса си през следващите месеци, предприемачите е добре да инвестират в качествени продуктови снимки и не на последно място - да изградят свой уникален визуален стил. Също толкова важни за продажбите са и продуктовите описания, които трябва да са уникални и информативни, да включват подходящите ключови думи, изображения и видеа.

Моделът BOPIS

Разнообразните методи за доставка са ключови от гледна точка на удобството на потребителя и осъществяването на повече продажби. Моделът “Поръчай онлайн, вземи от магазина” (BOPIS) например позволява на клиентите да изберат продукти от удобството на дома си и след това да ги вземат от най-близката локация в удобно за тях време. Според чуждестранно проучване, повече от 51% от търговците по света предлагат доставка в деня на поръчката. Тази опция привлича 49% от купувачите да пазаруват по-често онлайн.

Избор на правилния хостинг план

Изборът на подходящ хостинг план е от голямо значение за всеки интернет бизнес, за да се гарантира, че сайтът ще бъде онлайн и няма да се срине точно в пикови моменти като Черен петък или празнична кампания. В допълнение откриването на правилния хостинг партньор не само ще предложи оптималното хостинг решение, а и ще гарантира на търговеца висока скорост на зареждане на неговия сайт, неговата безопасност, както и защитата на клиентската информация.

    
Споделете тази новина:Подобни новини

Китайските онлайн магазини отварят складове в Европа

Китайските онлайн магазини отварят складове в Европа
TinyDeal отваря склад в Германия за обслужване на европейски клиенти. Засега, предлаганите продукти са малко, но онлайн магазинът обещава по-богат избор...
 

Промоциите на онлайн магазините са глътка свеж въздух в нетърпимите летни жеги

Промоциите на онлайн магазините са глътка свеж въздух в нетърпимите летни жеги
Актуални промоции в Everbuying.net:
1. Шерни във Facebook и спечели смартфон
2. Промо оферти по марки
3. Flash sales на смартфони...
 

Apple App Store празнува юбилей

Apple App Store празнува юбилей
Най-големият магазин за мобилни приложения - Apple App Store отчете 10 милиарда тегления от създаването си...
 

Acer също ще отвори собствен онлайн магазин Acer Alive

Acer също ще отвори собствен онлайн магазин Acer Alive
След Apple, Android, Microsoft, Nokia и Acer реши, че светът има нужда от собствен магазин на марката...
 


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Be quiet! представи първите си „аквариумни“ кутии - Light Base 900 и Light Base 600
Това са първите корпуси на производителя от така наречения тип „аквариум“, т.е. с панорамен изглед, при които предната и една от страничните стени са изработени от закалено стъкло и осигуряват широка видимост към инсталираните вътре компоненти. Още

Asus представи първите графични карти от серията Prime - те отговарят на изискванията на Nvidia за SFF-Ready
Представените от Asus графични карти GeForce RTX 4060 Ti Prime, RTX 4070 Prime и RTX 4070 Super Prime са оборудвани със системи за охлаждане, които включват по три вентилатора Още

Европол закрива 2000 злонамерени домейна на киберпрестъпници
Изключените ботнети включват IcedID, SystemBC, Pikabot, SmokeLoader, Bumblebee и Trickbot. Още

Jar Computers пуска новата серия лаптопи Modern на MSI с 14-то поколение Intel HX процесори
Продуктите от серията са мощни, тънки и стилни Още

Климатици Daikin - иновация в индустрията
Като пионер в индустрията на климатичната техника, Daikin непрекъснато разширява продуктовата си гама, за да отговори на разнообразните нужди на потребителите. Още