Mozilla стартира услуга за премахване на личните данни на потребителите от даркнет срещу 9 долара на месец

г. 23:54 ч.
Mozilla стартира услуга за премахване на личните данни на потребителите от даркнет срещу 9 долара на месец

Mozilla представи подобрена версия на своята услуга за наблюдение на поверителността с платен абонамент, наречен Mozilla Monitor Plus. Срещу 8,99 долара на месец като част от годишен абонамент услугата автоматично ще следи повече от 190 брокерски сайта, които продават информация, събрана от онлайн източници като социални медии, приложения и тракери. Ако информацията бъде открита, услугата ще генерира искане за нейното премахване.

Продуктовият мениджър на Mozilla Monitor Тони Чиното заяви, че Mozilla си партнира с Onerep за извършването на тези сканирания и последващите искания за премахване. Обработката на исканията обикновено отнема от 7 до 14 дни, но понякога автоматичното премахване на информацията не е възможно. Mozilla ще продължи да работи за подобряване на услугата си и ще предостави на абонатите на Mozilla Monitor Plus и инструкции как сами да изтрият данните.

Новият платен абонамент за Mozilla Monitor Plus се основава на безплатния даркнет мониторинг Mozilla Monitor (преди Firefox Monitor) - услуга, която Mozilla представи за първи път през 2018 г. Mozilla казва, че потребителите на безплатната основна версия на Monitor все още могат да очакват безплатно сканиране по заявка на брокери на данни, непрекъснато автоматично месечно сканиране и еднократно генериране на заявки за премахване.

Mozilla заявява, че при сканиране на брокер на данни в интернет потребителят може да открие огромно количество лична информация, варираща от име, домашен адрес и професионални дейности до криминални досиета, хобита или учебно заведение на децата.

Услугите за търсене и изтриване на лични данни са доста разпространени, но те не са широко известни, така че е много вероятно търсенето им да доведе до измамен сайт. Тук може да помогне репутацията на Mozilla като дъщерно дружество на Mozilla Foundation - организация с нестопанска цел с отворен код, която се грижи за неприкосновеността на личния живот.

Mozilla Monitor Plus вече се предлага за 8,99 USD на месец, докато стандартният Mozilla Monitor остава безплатен. През последните няколко години Mozilla предложи и други услуги, насочени към защитата на личните данни, като Mozilla VPN и Firefox Relay.
    
Споделете тази новина:Подобни новини

Google е подсъдим за монополизиране на пазара на търсачки

Google е подсъдим за монополизиране на пазара на търсачки
Google плаща милиарди долари, за да може търсачката му да се използва по подразбиране...
 

Пускат официаално Firefox 6 днес - дърпайте

Пускат официаално Firefox 6 днес - дърпайте
Финалната версия на Firefox 6 е достъпна за сваляне...
 

Mozilla Thunderbird, версия 3.1.10

Mozilla Thunderbird, версия 3.1.10
Нова версия на популярния E-mail клиент Mozilla Thunderbird...
 

Финална версия на Firefox 4 и за Android

Финална версия на Firefox 4 и за Android
Финалната версия на Firefox 4 за Android разочарова с липса на поддръжка на Flash...
 


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Най-бързият FPV дрон в света ще може да предава Формула 1
Той лети със скорост 350 км/ч Още

Търсенето на Apple Vision Pro беше по-високо от очакваното, а нивото на връщане по-ниско
Минг-Чи Куо вярва, че Apple вероятно първоначално ще разшири продажбите на Vision Pro в повече англоезични страни като Австралия, Канада, Нова Зеландия и Великобритания Още

ASUS представя обновени OLED ноутбуци Vivobook S
Те са задвижвани от най-новите процесори Intel Core Ultra и AMD Ryzen 8040 Още

SoftBank отправя предизвикателство към NVIDIA с ускорители на AI на Arm
Oснователят на SoftBank Масайоши Сон (Masayoshi Son) смята да привлече до 100 млрд. долара за реализацията на свой собствен проект в тази област Още

Kioxia е предложила на SK Hynix достъп до японските си заводи, за да сключи сделка с Western Digital.
Японският производител на 3D NAND чипове Kioxia е предложил на своя инвеститор SK Hynix производствени линии в Япония Още