ASUS представя конзолата ROG Ally X с двойно по-дълъг живот на батерията и по-мощен процесор

г. 01:57 ч.
ASUS представя конзолата ROG Ally X с двойно по-дълъг живот на батерията и по-мощен процесор

ASUS обяви актуализирана версия на своята геймърска конзола ROG Ally X с по-голяма батерия, повече RAM и възможности за надграждане. Преносимата конзола може да работи до 3 часа без зареждане, което е почти два пъти по-дълго от ROG Ally.

Въпреки факта, че устройството не носи името ROG Ally 2, не става дума просто за малък ъпгрейд, а за сериозна модернизация на редица ключови компоненти. По-специално, ROG Ally X ще бъде оборудван с по-капацитивна батерия. Нейният капацитет ще се увеличи с над 40% в сравнение с оригиналния модел, което значително ще увеличи живота на батерията на устройството.

Ако ROG Ally средно е работил около 1,5 часа с едно зареждане, то за ROG Ally X можем да говорим за 3 часа непрекъсната игра, съобщава VideoCardz с позоваване на The Verge. В допълнение към батерията, новият модел ще разполага с твърдотелно устройство с формат M.2 2280. Според идеята на разработчиците това ще улесни ъпгрейда на паметта на устройството в бъдеще. Също така е потвърдено, че оперативната памет в ROG Ally X ще бъде поне 16 GB.

Всички тези промени вероятно ще доведат до известно увеличаване на размера и теглото на устройството в сравнение с предишния модел. Точните данни обаче все още не са дадени. Известно е също така, че дизайнът на ROG Ally X също ще претърпи някои промени. По-специално, слотът за SD карта ще бъде преместен далеч от вентилационния отвор, за да се подобри управлението на топлината. Освен това джойстикът ще бъде модернизиран.

Що се отнася до останалите компоненти, те ще останат непроменени. ROG Ally X, както и оригиналният модел, ще разполага със 7-инчов дисплей с честота на опресняване 48-120 Hz и процесор AMD Ryzen Z1 Extreme.

ASUS все още не е разкрила точната дата на пускане на пазара и цената на ROG Ally X. Известно е само, че препоръчителната цена на дребно ще бъде над 699 USD, което е по-високо от цената, на която ROG Ally се продава сега. Самият предишен модел ще се предлага на по-ниски цени още известно време. Официалната премиера на ROG Ally X ще се състои на 2 юни.
    
Споделете тази новина:Подобни новини


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Thermaltake пусна кокпита за състезателен симулатор GR500 и стойка за три монитора
Стойката за тройния състезателен монитор на Thermaltake ви позволява да монтирате до три 32-инчови монитора Още

ASUS представя конзолата ROG Ally X с двойно по-дълъг живот на батерията и по-мощен процесор
ASUS все още не е разкрила точната дата на пускане на пазара и цената на ROG Ally X Още

Разработчиците са променили радикално дизайна на WhatsApp за Android и iOS
На първо място трябва да се отбележи промяната в цветовата палитра на интерфейса. Още

Sandberg пусна почистващ комплект за безжични слушалки
Новият комплект ще бъде на пазара този месец, вижте повече информация за него Още

Gigabyte представи миникомпютъра Metal Gear Plus ITX, базиран на десктоп процесори AMD Ryzen 8000G
Основното предимство на новия продукт е неговата възможност за надграждане Още