Be quiet! представи първите си „аквариумни“ кутии - Light Base 900 и Light Base 600

г. 22:54 ч.
Be quiet! представи първите си „аквариумни“ кутии - Light Base 900 и Light Base 600

На изложението Computex 2024 компанията Be quiet! представи новата си серия компютърни кутии Light Base, съобщава TechPowerUp. Тя включва моделите Light Base 900 и Light Base 600. Това са първите корпуси на производителя от така наречения тип „аквариум“, т.е. с панорамен изглед, при които предната и една от страничните стени са изработени от закалено стъкло и осигуряват широка видимост към инсталираните вътре компоненти.

Корпусите Light Base, както подсказва името, се характеризират с изобилие от подсветка. По-старият модел Light Base 900 е оборудван с 1,5-метрова ARGB лента и в една от конфигурациите (Light Base 900 FX) предлага четири ARGB вентилатора Light Wings.

Една от характеристиките на корпуса Light Base 900 е неговата гъвкавост по отношение на ориентацията на дънната платка. Той ви позволява да монтирате дънната платка от лявата или дясната страна, както и да я завъртите на 90 градуса. Крачетата на кутията се демонтират лесно и могат да се монтират отново от другата страна на кутията.

Light Base 900 е голям корпус. Той поддържа дънни платки до E-ATX. Съвместим е с дънни платки, които имат конектори за захранване от задната страна. Сред тях са Asus BTF, MSI Project Zero и Gigabyte Project Stealth. Корпусът е оборудван и с държач за тежки графични карти, който отчита и различните позиции за монтаж на дънната платка.

Една от характеристиките на кутията Light Base 900 е нейната гъвкавост спрямо ориентацията на дънната платка. Тя ви позволява да инсталирате дънната платка от лявата или дясната страна, както и да я завъртите на 90 градуса. Крачетата на кутията се демонтират лесно и могат да се монтират отново от другата страна на кутията.

Light Base 900 е голям корпус. Той поддържа дънни платки до E-ATX. Съвместим е с дънни платки, които имат конектори за захранване от задната страна. Сред тях са Asus BTF, MSI Project Zero и Gigabyte Project Stealth. Корпусът е оборудван и с тежък държач за графична карта, който също така отчита различните позиции за монтаж на дънната платка.

Light Base 600 е просто по-малка версия на Light Base 900. Той поддържа до 360 мм радиатори LWR и дънни платки с размер до ATX. В същото време Light Base 600 има същите характеристики за монтаж на дънни платки (ляво или дясно и завъртане на 90 градуса), включително поддръжка на обратни гнезда.

Корпусът е оборудван с 1,33 м ARGB лента, предлага подобен набор от слотове за дискове, има същия дизайн от две части със скрито захранване, дискове и кабели и разполага с държач за графична карта.

Версията на корпуса Light Base 600 FX разполага с четири предварително инсталирани 140-милиметрови вентилатора Light Wings LX (три с обратно въртене и един с нормално въртене).

Light Base 600 ще бъде наличен през септември. Черната и бялата версия на стандартния корпус ще струват 149,90 USD/ 139,90 EUR и 159,90 USD/ 149,90 EUR. Версиите ARGB в черно и бяло ще бъдат на цени съответно 184,90 USD/ 174,90 EUR и 194,90 USD/ 184,90 EUR.
    
Споделете тази новина:Подобни новини

Be quiet! показа нови кутии и захранвания на Computex

Be quiet! показа нови кутии и захранвания на Computex
Немската марка за компютърни компоненти be quiet! представи много нови продукти на Computex 2023. Производителят разшири гамата си от компютърни корпуси и захранвания с нови модели...
 


 
SetCombG.com новини

Още Новини

Be quiet! представи първите си „аквариумни“ кутии - Light Base 900 и Light Base 600
Това са първите корпуси на производителя от така наречения тип „аквариум“, т.е. с панорамен изглед, при които предната и една от страничните стени са изработени от закалено стъкло и осигуряват широка видимост към инсталираните вътре компоненти. Още

Asus представи първите графични карти от серията Prime - те отговарят на изискванията на Nvidia за SFF-Ready
Представените от Asus графични карти GeForce RTX 4060 Ti Prime, RTX 4070 Prime и RTX 4070 Super Prime са оборудвани със системи за охлаждане, които включват по три вентилатора Още

Европол закрива 2000 злонамерени домейна на киберпрестъпници
Изключените ботнети включват IcedID, SystemBC, Pikabot, SmokeLoader, Bumblebee и Trickbot. Още

Jar Computers пуска новата серия лаптопи Modern на MSI с 14-то поколение Intel HX процесори
Продуктите от серията са мощни, тънки и стилни Още

Климатици Daikin - иновация в индустрията
Като пионер в индустрията на климатичната техника, Daikin непрекъснато разширява продуктовата си гама, за да отговори на разнообразните нужди на потребителите. Още