Топ-5 на най-скъпите мобилни телефони през 2006 г.

г. 16:20 ч.
 Топ-5 на най-скъпите мобилни телефони през 2006 г.

Да се съди за човека по неговия мобилен телефон е вреден навик, но той изобщо няма да остане в миналото. РБК Бизнес-стил изготви списък на петте най-скъпи мобилни телефона през вече изтичащата година.
Разликата в цената на първия и петия в класацията е почти 1 милион долара. Няма съмнение, че цената може да стане и още по-висока – всичко зависи от фантазията на бижутера и каратите. Впрочем цената зависи също така и от количеството произведени екземпляра и от способността за кодиране на предаваната информация. Пето място заема последното попълнение в колекцията Vertu телефонът Stainless Steel Signature Duo за 14 800 долара.
Първата компания за скъпи мобилни телефони, лондонският филиал на Nokia под името Vertu, започна работа през 2002 г. На всички веднага се хареса това, което те правят. Първо, телефоните на Vertu имат отлична електроника, второ, е трудно да се оплачеш от дизайна на корпуса. От компанията казаха, че използването на телефоните “е толкова просто, колкото една симфония на Моцарт”, а здравината на моделите се постига с помощта на материалите, от които се правят: титан, алуминий и скъпоценни камъни като сапфир и рубин.
На четвърто място е известният дизайнер Джарън Гоу с разработката си, накарала целия мобилен свят да говори за него – мобилния телефон Black Diamond. Първоначално той беше представен на сайта на дизайнера с бренда Sony Ericsson, а след това компанията VIPM реши да пусне модела в ограничен тираж (5 броя) на цена от 300 000 долара единия, като обратната страна на телефона е инкрустирана с брилянти. Black Diamond изглежда много елегантно и е не само средство за комуникация, но и част от стила на неговия собственик. Той работи под управлението на операционната система Windows Mobile 5.0, оборудван е с 2-инчов екран, процесор 400MHz XScale, Bluetooth, Wi-Fi, 128 Mб вградена памет, сензорна клавиатура.
Връщаме се отново към симпатичните телефони Vertu. На трето място е моделът за любители на скъпи имиджови телефони, който е част от Vertu Signature Diamond Collection, предназначена за продажба в Индия, струва 350 000 долара. Всички модели от тази колекция са в ограничен тираж от 200 броя. Дизайнът на телефона е вдъхновен от известния френски бижутер от ХІХ век Фредерик Бушрон. Златният корпус на телефона е опасан от змия, инкрустирана със скъпоценни камъни. На единия модел е изобразена кобра, а на друг-питон. Самият корпус на апарата е от платина и е украсен с брилянт от 2,5 карата.
Най-подходящият мобилен телефон е този, който и струва, и изглежда като за 1 милион долара. Моделът, заел второто място, е направен от швейцарската компания Goldvish по дизайн на Емануел Гюеи. Моделът под формата на бумеранг е изработен от 18-каратово бяло злато и е инкрустиран с брилянти 120 карата клас VVS-1. Телефонът се поддържа от EDGE, има 2Гб вградена памет, MP3-плейър, FM-радио. Фирмата Goldvish в последно време бие всички ценови рекорди. Ценовият диапазон на тяхната продукция започва от 18 900 долара.
Победител в този неголям “хит-парад” е Питър Алойсън, австралийски дизайнер и неговият телефон Diamond Crypto Smartphone. Той е целият инкрустиран с брилянти – дизайнерът просто взима обикновени телефони и ги украсява с брилянти и скъпоценни камъни. Diamond Crypto Smartphone е обсипан с 50 бели и 10 сини брилянта. Телефонът притежава стандартни технически характеристики, но има абсолютно нестандартен “пълнеж” и външен вид. Всичките му части са излети от чиста платина 950 проба, всички бутони са изработени ръчно от чиста платина, гравирани са, има и още много, много други неща. Най-главното обаче е това, че телефонът може да кодира предаването на данните. Така неговият притежател може спокойно да разговаря по телефона и да не се страхува, че разговорът ще стане достояние на някого. Стойността на скъпоценния смартфон е 1,3 милиона долара.
Източник: www.bgnes.com

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+